Över halva säsongen har spelats i NHL och tabellerna börjar sätta sig på allvar. Men vilka lag är egentligen favoriter att vinna Stanley Cup? Vi går igenom spelbolagens odds och ser vilka som är favoriter att vinna Stanley Cup.

Om vi börjar i den östra konferensen är det Boston Bruins som överlägset toppar tabellen hela tolv poäng före Carolina Hurricanes. En väldigt imponerande ledning med tanke på att segrar i NHL bara ger två poäng jämfört med tre hemma i Sverige.

Carolina skuggas sedan av Toronto Maple Leafs och New Jersey Devils som båda ligger inom två poäng bakom.

Slutspelet i östra konferensen kommer bli en härlig uppgörelse och kan man kanske drömma om en konferensfinal mellan rivalerna Boston och Toronto?

Om du vill passa på att uppleva NHL på plats under våren kan boka NHL-biljetter till New York Rangers här. De ligger just nu sexa i öst och hoppas givetvis säkra sin slutspelsplats.

Blickar vi västerut är det något oväntat Dallas Stas som toppar en jämn tabell precis före Winnipeg Jets, Vegas Golden Knights och Seattle Kraken. Men det är en extremt jämn tabell där hela nio lag ligger inom elva poäng.

Det syns även när vi tittar på oddsen att vinna Stanley Cup. Lagen i väst ges inte samma chans på grund av hur jämnt och tufft deras slutspel kommer vara.

Så här ser oddsen ut från spelbolagen i skrivande stund:

Boston: 6,0
Colorado: 7,5
Carolina: 11,0
Toronto: 11,75
Vegas: 12,0
Tampa Bay: 16,55
Edmonton: 17,0
New Jersey: 17,0
Dallas: 17,13

Tre av de fyra lagen med lägst odds kommer från sen östra konferensen. Man ser även hur extremt jämn tabellen i väst är då Dallas Stars som toppar tabellen bara ses som 9:e favorit inför slutspelet.

Publicerad 24/1 2023
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.