Premier League har redan bekräftat att ligan är pausad till minst 30 april. Sedan får de utvärdera. Mycket talar för ett längre stopp än så.

Däremot finns det förhoppningar om att peaken har passerat och att värmen bromsar spridningen vilket gör att det ska gå att spela under sommaren. I så fall har lagen sju omgångar kvar att spela och ovanpå det finns det frågetecken kring hur Champions League, Europa League samt de inhemska cuperna ska spelas.

De inhemska cuperna pratas det om att stryka och genom det hinna spela klart hela säsongen då spelarna även måste ha ett visst uppehåll inför nästa säsong också.

”Fotbollsfestival med matcher varje dag”

Exakt hur detta ska lösas vet ingen men Newcastles tränare Steve Bruce kom med ett förslag hur han vill att Premier League löser detta.

– Vi måste försöka spela klart säsongen, oavsett vad det kostar. Alla vill det, men vi måste också komma ihåg att hälsan för spelare och ledare är betydligt viktigare än fotboll. Vi ska inte återgå till träning förrän det är absolut säker att göra det, säger Bruce i en intervju med The Telegraph enligt Fotbollskanalen.

Hans upplägg hur detta ska genomföras är minst sagt lockande för fans.

– Vi kan ha en månads fotbollsfestival med matcher varje dag, där lagen spelar två eller tre matcher i veckan. Det är inte idealt, men om vi kan spela tio till femton matcher i december och i början av januari – så kan vi göra det här för att få säsongen färdigspelad.

Då får vi kanske fotboll varje dag mitt under sommaren precis som EM hade gett oss. Även om det blir klubblagsfotboll istället. Inte helt fel det heller.

Läs mer: Missa inte vår nya guide hur en spelbörs likt Betfair fungerar.

Kritiskt läge i tabellen för många lag

Embed from Getty Images

Samtidigt är olika klubbar olika intresserade av att spela färdigt säsongen.

* Liverpool vill säkra sin ligatitel.

* Klubbar som Arsenal, Tottenham, Wolverhampton och Sheffield United hoppas på spel i Europa League eller Champions League men ligger just nu precis utanför. Wolverhampton får däremot en Europa League-plats om Manchester Citys straff står kvar men de är bara två poäng från en Champions League-plats.

* Aston Villa och Bournemouth är två poäng respektive målskillnad från att säkra sitt kontrakt även nästa säsong. Tänk sorgen i Bournemouth om de åker ur Premier League på grund av ett mål sämre målskillnad när ligan pausades.

Däremot finns det många klubbar som förmodligen inte alls vill spela klart ligan. Ta till exempel Watford och West Ham som i skrivande stund klarar sig från nedflyttning på grund av bättre målskillnad än Bournemouth.