Djurgården hoppas hålla sin fina hemmasvit vid liv när de jagar viktiga poäng i slutet av grundserien när de under torsdagen tar emot Luleå som redan är klara seriesegrare och inte har något att spela för. Kommer norrbottningarna vila nyckelspelare här?

Speltips
Speltips:Djurgården
Odds:2,3 hos William Hill
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 5/3 kl 19:00

Embed from Getty Images

Djurgården har gått starkt den senaste tiden hemma på Hovet. Senast de förlorade en hemmamatch var den 14 november och då var det just Luleå som slog dem med 3-1. Efter den matchen har stockholmarna radat upp hela 14 raka segrar på hemmaplan.

Nu senast tog de även en efterlängtad bortaseger mot Linköping efter fyra raka förluster på bortaplan.

Luleå förlorat fem av tio senaste på bortaplan

Gästande Luleå har imponerat stort och är redan klara seriesegrare med 14 poäng och hela +22 bättre målskillnad än tvåan Skellefteå. Luleå är både SHL:s bästa borta- samt hemmalag men det är på hemmaplan de imponerat mest och vunnit 21 av 24 matcher under säsongen.

På bortaplan har de 13 segrar på 24 matcher vilket visserligen inget annat lag i SHL slår men de är tydligt att deras absoluta styrka är hemmaspelet.

Ser vi till de tio senaste bortamatcherna har Luleå förlorat fem vilket kan jämföras med hemmaplan där de har elva raka segrar.

Djurgården har tagit fyra av sex möjliga poäng i de två bortamatcherna mot Luleå den här säsongen men föll som sagt med 1-3 i hemmamötet mot Luleå den här säsongen.

Nyckelspelare kan vilas

Embed from Getty Images

Efter att vi sett oddsen är Djurgården ett givet spel för oss här.

William Hill erbjuder hela 2,3 på den raka ettan vilket kan jämföras med snittet på 2,08 hos övriga bolag och vissa bolag som till exempel Bethard är nere på 1,95.

De absolut flesta spelbolagen har sänkt oddset under dagen men inte William Hill.

Vi ser även en stor sannolikhet att Luleå vilar spelare här. De har full trupp och spelare som Niklas Olausson, Joel Lassinantti och Erik Gustafsson har tidigare vilats och Gustafssons istid har gått ner senaste omgångarna redan innan det var klara seriesegrare.

Utöver risken för att de vilar nyckelspelare lär de vara en stor skillnad i motivation då Luleå inte har något att spela för samtidigt som Djurgården kan få hemmaplansfördel hela vägen fram till en eventuell final eller trilla ner till Play In beroende på hur de avslutande omgångarna går.

För och emot speltipset:

  • Djurgårdens otroligt fina hemmafacit.
  • Djurgården har tagit fyra av nio möjliga poäng mot Luleå den här säsongen, fler än de flesta.
  • Överodds från William Hill.
  • Om Luleå är motiverade är de ett bättre lag som har väldigt goda möjligheter till seger.

Lagens form:

[skillbar title=’Djurgården 10 senaste: 16/30 poäng.’ percentage=’53’ color=’#002554′ show_percent=’true’] [skillbar title=’Djurgården 5 senaste hemma: 14/15 poäng.’ percentage=’93’ color=’#002554′ show_percent=’true’] [skillbar title=’Luleå 10 senaste: 21/30 poäng.’ percentage=’70’ color=’#d12027′ show_percent=’true’] [skillbar title=’Luleå 5 senaste borta: 7/15 poäng.’ percentage=’46’ color=’#d12027′ show_percent=’true’]
Speltips
Speltips:Djurgården
Odds:2,3 hos William Hill
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 5/3 kl 19:00
Oddset framtaget: Onsdag 4/3 kl 16:30
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.