Både FC Köln och Fortuna Düsseldorf tappade poäng i Bundesligas omstart och båda lagen spelar för väldigt viktiga poäng när de drabbar samman under söndagseftermiddagen där vi har plockat ut ett speltips till 1,67 gånger pengarna.

FC Köln tog ledningen redan efter sex minuter genom en straff mot Mainz 05 i omstarten av Bundesliga. Med drygt 40 minuter kvar att spela utökade de till 2-0 men trots det lyckades Mainz vända genom två mål inom drygt tio minuter och matchen slutade 2-2.

Det speglar annars Kölns matcher ganska bra den här säsongen. Det blir ofta en hel del mål. Endast fem lag har gjort fler mål under årets Bundesliga men hela elva lag har släppt in färre.

Köln saknar dessutom ett par spelar både på grund av skador och Covid19. De väntas bland annat sakna Czichos, Jakobs, Risse och Hauptmann. Utöver det är även Meré visserligen tillbaka i träning men inte bekräftat om han kan spela. Köln saknar med andra ord två eller tre backar.

Endast en seger sedan juluppehållet

Embed from Getty Images

Fortuna Düsseldorf spelar under stor press just nu. De ligger på negativt kval och har endast fem poäng ner till direktnedflyttning. Om de vill slippa kvalplatsen måste de ta in fyra poäng på Augsburg eller Mainz 05 som ligger ovanför.

Nu senast när Bundesliga startade upp blev det en besvikelse när de endast fick 0-0 hemma mot jumbon Paderborn. Tabellplaceringen avslöjar även att formen inte var den bästa heller innan avbrottet. Sedan juluppehållet har de skrapat ihop tre förluster, fem oavgjorda och endast en seger.

Snittat 4,1 mål per match

Embed from Getty Images

Vårt speltips här blir över 2,5 mål. Köln har som sagt ett av ligans farligaste offensiver och har samtidigt svårt att hålla tätt. Sedan juluppehållet har deras matcher snittat 4,1 mål per match och samtliga har gått över 2,5 mål.

Düsseldorf brukar spela tätare matcher men över deras fem senaste omgångar har matcherna snittat 3,0 mål per match.

Med ett Köln som vill försöka knipa en Europaplats och vill få upprättelse för den tappade ledningen nu senast och den tunga 2-0-förlusten mot Düsseldorf tidigare under säsongen kommer de inte ligga på latsidan här utan köra igång direkt från start.

Vi får 1,7 gånger pengarna för överspelet hos William Hill. De flesta bolagen ligger runt 1,65 och vissa bolag är nere på 1,6 för spelet.

För och emot speltipset:

  • Endast fem lag i Bundesliga har gjort fler mål än Köln.
  • Köln har nio raka matcher över 2,5 mål med ett snitt på 4,1 mål per match.
  • Düsseldorf spelar tätare matcher och lyckas de stänga ner Köln kommer spelet missa.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,7 hos William Hill
Rygga spelet: Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp: Spelstopp: Söndag 24/5 kl 18:00
Oddset framtaget: Fredag 22/5 kl 15:30
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.