Lördagens speltips hämtas från den spännande semifinalen i FA-cupen mellan Arsenal och Manchester City. Arsenal har fått lyfta bucklan tre gånger de senaste sex säsongerna. De ska nu möta regerande mästarna Manchester City. Båda lagen spelar en offensivt inriktad fotboll och jag väntar mig en underhållande match. Speltipset som jag har plockat fram har ett odds på 2,25x pengarna.

Speltips
Speltips:Över 3,5 mål
Odds:2,25 hos Betfair
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Lördag 18/7 kl 20:45

Lördagens semifinalmatch blir en intressant match på många sätt. Bland annat ska Manchester Citys tränare Josep Guardiola ta sig an sin lärjunge Mikel Arteta som numera är tränare för Arsenal. Frågan är vem som kommer dra det längsta strået i den taktiska bataljen.

Självförtroendet på topp

Embed from Getty Images

Arsenal kommer till den här matchen fulla med självförtroende efter att ha besegrat Liverpool med 2-1 i den senaste Premier League-matchen. I den matchen passade även Arsenal på att vila storstjärnan Aubameyang. Han satt större delen av matchen på bänken och kommer nu vara utvilad och redo att prestera till max.

Utvilade spelare

Embed from Getty Images

Manchester City passade också på att vila spelare i sin senaste match. Trion Steerling, De Bruyne och Riyad Mahrez inledde matchen mot Bournemouth på bänken och de kommer vara utvilade och redo för en maxprestation. Manchester City har varit heta efter uppehållet , de har vunnit sju av nio matcher.

En underhållande match

Det är mycket som pekar mot att det här kommer bli en öppen och händelserik match. Båda lagen spelar en anfallsinriktad fotboll och det kryllar av offensivt skickliga spelare i båda lagen.

Arsenal har gjort minst två mål i sina tre senaste matcher i FA-cupen. Manchester City har gjort minst två mål i åtta av sina tio senaste matcher i FA-cupen.

Även historiskt sett så har det även blivit målrika matcher mellan de här lagen. Det har nämligen blivit minst 3 mål i 12 av de 13 senaste matcherna.

Som ni ser så är det en hel del som pekar mot att det kommer bli många mål. Det tråkiga är att även spelbolagen anser det, och oddsen på överspel är därmed inte allt för saftiga. Men jag anser ändå att det finns spelvärde att hämta. Mitt speltips blir över 3,5 mål till 2,25x pengarna.

För och emot speltipset:

  • Det har blivit minst 3 mål i 12 av de 13 senaste matcherna mellan Arsenal och Manchester City
  • Manchester City har gjort minst tre mål i sex av de sju senaste matcherna mot Arsenal
  • Manchester City har gjort minst två mål i åtta av sina tio senaste matcher i FA-cupen
  • Arsenal har gjort minst två mål i sina tre senaste matcher i FA-cupen
  • Spelbolagen har värderat det här till en målrik match så oddsen på överspel är ganska snåla

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Över 3,5 mål
Odds:2,25 hos Betfair
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Lördag 18/7 kl 20:45
Oddset framtaget: Fredag 17/7 kl 16:05
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.