Burnley har fått en tuff start på säsongen och har helt enkelt inte en trupp som kan prestera bra fotboll i Premier League. Vad gör man som tränare då? Man försöker spela cyniskt och stänga ner matcherna, precis det som Burnley gör match efter match.

Speltips
Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,32 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp: Spelstopp: Lördag 31/10 kl 16:00

Att titta på Burnleys resultatrad den här säsongen är ingen munter läsning. Varken för de som håller på Burnley eller för oss som tycker om att se underhållande och kreativ fotboll.

I deras första ligamatch den här säsongen förlorade de med 4-2 borta mot Leicester och efter den matchen är det tydligt att de har prioriterat sin defensiv. De fyra följande ligamatcherna efter premiären har de spelat förlorat mot Southampton, Newcastle och Tottenham samt spelat oavgjort mot West Brom. Total målskillnad över de fyra ligamatcherna är 1-5.

Ett gjort mål på fyra omgångar och i tre av de matcherna har de max släppt in ett mål. Tuff och destruktiv fotboll där man riskminimeraren med andra ord.

Det betyder att de ligger på 18:e plats och riskerar nedflyttning och varje poäng är viktig i ett försök att överleva.

Endast ett insläppt på fyra matcher med Mendy i målet

Embed from Getty Images

Gästande Chelsea har även de hittat sin defensiv. Sedan Mendy klev in i målet har det sett mycket bättre ut och de fyra matcher som de spelat med Mendy mellan stolparna har Chelsea endast släppt in ett mål trots att man mött Tottenham, Manchester United, Sevilla och Crystal Palace.

Men tyvärr har även offensiven blivit lidande. Laget har lämnat sina två senaste matcher utan att göra ett enda mål. Under onsdagen möter de Krasnodar i Champions League men vi väljer att lägga vårt spel inför helgens ligamatch redan innan avspark där. (UPPDATERING: Chelsea vann med 3-0 mot Krasnodar men det påverkar inte vårt spel).

Men klart är att en bortamatch i Ryssland tre dagar innan sliter på truppen.

Sju av nio senaste på Turf Moore under 2,5 mål

Embed from Getty Images

Vårt speltips här blir under 2,5 mål som betalar fina 2,32 hos Pinnacle. För Burnley har sju av de nio senaste hemmamatcherna gått under 2,5 mål och även målglada Chelsea har faktiskt gått under 2,5 mål i tre av deras fem senaste matcher. Chelsea lämnad även hemma Thiago Silva för att vila under veckans Champions League för att vara utvilad mot Burnley.

Med ett Chelsea som hittat rätt defensivt och som varit på bortamatch i Champions League i Ryssland bara någon dag innan mot ett defensivt starkt Burnley på bortaplan tror jag vi får se en målsnål historia.

Ser vi till den underliggande statistiken har Burnley lägst xGA på hemmaplan den här säsongen med endast 0,75 och nu senast hemma mot Spurs hade de endast 0,8 xGA i en tät match som slutade 0-1.

0-1 eller 0-2 känns som två troliga resultat här.

För och emot speltipset:

  • Burnley endast gjort ett mål senaste fem matcherna.
  • Sju av Burnleys nio senaste hemmamatcher har varit under 2,5 mål.
  • Chelsea kommer vara slitna efter bortamatch i Ryssland under onsdagen.
  • Då Burnley är uddlösa offensivt kan motivationen försvinna om de tidigt går ner 0-2. Risk de tappar fokus då.
  • Chelsea har ett lag där en offensiv explosion alltid är möjlig.
Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oddsjämförelse Burnley – Chelsea 31 oktober 2020:


Regler och villkor gäller | 18+ | Stödlinjen.se

Speltips
Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,32 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp: Spelstopp: Lördag 31/10 kl 16:00
Oddset framtaget: Onsdag 28/10 kl 08:20
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.