Linköping kämpar på i botten av tabellen men är samtidigt en av SHL:s absolut formstarkaste lag när de under torsdagen tar emot Färjestad i en tuff drabbning. Kan de förlänga sin svit och plocka poäng på hemmaplan?

Speltips
Speltips: Linköping
Odds: 2,95 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp: Spelstopp: Torsdag 10/12 kl 19:00

Linköping ligger tolva i SHL-tabellen och elva om vi räknar om den till poängsnitt baserat på antal spelade matcher. Men mäter vi sedan den 17:e november är de faktiskt SHL:s formstarkaste lag med sex segrar på åtta matcher.

På hemmaplan har de nu vunnit de två senaste. Dels nollade de rivalerna HV71 nu senast (2-0) och innan det slog de serieledarna Rögle med 2-1.

Ett avbräck är däremot att viktiga Broc Little skadade sig i matchen mot HV och blir mest troligt borta ett tag.

Förlorat fyra av sex senaste på bortaplan

Embed from Getty Images

Gästande Färjestad har inte spelat ishockey på en vecka men när de förra torsdagen tog emot Skellefteå hade de ledningen med både 2-0 och 3-1 men tappade till 3-3. De knep visserligen bonuspoängen på straffar men givetvis en besvikelse sett till de ledningar de hade.

Formen är annars bra med fyra segrar på de fem senaste matcherna. På bortaplan slog de krislaget Brynäs nu senast med 6-4 men de har bara vunnit två av deras sex senaste bortamatcher.

”För bra odds för att avstå”

Vår egen modell har värderat Linköping till 2,65 och när vi går igenom spelbolagens odds ser vi att en del spelbolag ligger på 2,65 men hos Coolbet får vi 2,95 vilket vi gärna synar.

När lagen möttes senast i Linköping var i januari förra säsongen. Då var Linköping jumbo i hela SHL och Fäjestad var i en jämn strid om andraplatsen i tabellen. Då fick vi 2,82 som snittodds på Linköping.

Visst, Färjestad är ett starkt lag med bra form och Little saknas för Linköping. Men nästan tre gånger pengarna för SHL:s formstarkaste lag på hemmaplan känns för bra för att avstå. Speciellt när vi väger in hur snittoddset såg ut förra säsongen sett till de förutsättningar vi hade inför den matchen.

För och emot speltipset:

  • Linköping har vunnit sex av deras åtta senaste.
  • Färjestad har förlorat fyra av deras sex senaste bortamatcher.
  • Broc Little saknas i Linköping
Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oddsjämförelse Linköping – Färjestad 10:e december 2020:


Regler och villkor gäller | 18+ | Stödlinjen.se

Speltips
Speltips: Linköping
Odds: 2,95 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp: Spelstopp: Torsdag 10/12 kl 19:00
Oddset framtaget: Onsdag 9/12 kl 09:50
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.