Manchester City rusar mot ligatiteln efter den dominanta 4-1-segern borta mot Liverpool nu senast och nu gäller det att hålla uppe formen när de väl kopplat greppet om ligatiteln. Under lördagen kommer Tottenham som vunnit två raka matcher mot City och som fått tillbaka Harry Kane på besök.

Speltips
Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,45 hos Unibet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsafe här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp: Spelstopp: Lördag 13/2 kl 18:30

Manchester City är minst sagt formstarka just nu. De har 14 raka segrar och 21 raka utan förlust. Senaste förlusten var faktiskt mot just Tottenham när de föll med 2-0 i London den 21 november. Sedan dess har de 18 segrar och tre oavgjorda.

Manchester City har länge haft svårt att hitta rätt defensivt och värvat mängder av mittbackar utan att riktigt få ihop det hela. Men det här är säsongen där de verkligen tagit det defensiva klivet som ger de en trygg bas att vila mot.

Ruben Dias och John Stones har gjort det otroligt bra i mittlåset och nu när Aymeric Laporte är tillbaka och fått ta steget ut till vänster är backlinjen otroligt stark.

Sedan förlusten mot Spurs i november har Manchester City släppt in fem mål på 21 matcher, ett smått otroligt snitt på 0,23 mål per match. Även den underliggande statistiken är tydlig då deras snitt i ligaspelet sedan förlusten mot Spurs är en xGA på 0,41 vilket är överlägset bäst i ligan.

Körde fast utan Kane

Embed from Getty Images

För Tottenham har det offensiva spelet varit som bortblåst sedan Harry Kane gick sönder. Räknar vi in matchen mot Liverpool då han utgick skadad hade Spurs en period över tre matcher med en xG på 0,34 per match där de även förlorade alla tre matcher.

Nu senast mot bottenlaget West Bromwich var Kane tillbaka och direkt visade han hur extremt viktig han är för Spurs. De vann matchen med 2-0 och Kane hade nästan liga hög xG själv på 90 minuter som hela Spurs haft de tre senaste matcherna utan honom.

Men mot Manchester City kommer det inte bjudas på samma ytor som mot WBA som är det laget som har högst xGA av samtliga lag i Premier League den här säsongen.

Spurs har nu två segrar på de fem senast och ser vi till spelet på bortaplan har de tre segrar, en oavgjord och en förlust på de fem senaste.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Vunnit två raka mot City

Embed from Getty Images

Spurs har samtidigt vunnit två senaste matcherna mot Manchester City som båda spelades hemma i London. Men även från senaste mötet i Manchester fick Spurs med sig en poäng men de var inte ett lika starkt City som vi ser just nu.

Harry Kane har samtidigt inte gjort mål på City sedan 2016, hela fem år sedan alltså.

Vårt speltips här blir under 2,5 mål som betalar hela 2,45 gånger pengarna vilket är för högt enligt oss.

Tre av de fyra senaste mellan de här två lagen har gått under 2,5 mål. Lägger vi sedan till hur Mourinho brukar spela mot topplagen med en extrem prioritet på defensiven och Citys nästan ogenomträngliga defensiv med endast 0,23 insläppta mål per match känns 2,45 som för högt odds för underspelet.

City har gått under 2,5 mål i 57% av sina matcher sedan förlusten mot Spurs i november och för Spurs har 55% av matcherna sedan dess gått under 2,5 mål. Oddset 2,45 motsvarar en sannolikhet runt 40% att matchen går under 2,5 mål.

1-0 eller 2-0 känns som högst troliga resultat här.

OBS! Det här speltipset publicerades under tisdagen innan lagens möten i FA-cupen men de resultaten bör inte påverka helgens match vilket gör att vi tar en position redan nu innan oddset eventuellt sjunker närmare avspark.

För och emot speltipset:

  • City endast släppt in fem mål senaste 21 matcherna.
  • Tre av fyra senaste mellan lagen har gått under 2,5 mål
  • Mourinho brukar försöka parkera bussen och leva på omställningar mot topplagen.
  • Båda lagen har nog med offensiva hot att en urladdning alltid är möjlig.
Speltips
Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,45 hos Unibet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsafe här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp: Spelstopp: Lördag 13/2 kl 18:30

Oddsjämförelse Manchester City – Spurs 13 februari 2021:


Oddset framtaget: Tisdag 9/2 kl 08:50
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.