Manchester United sparkar igång säsongen 2020-21 en vecka senare än Crystal Palace men när de möts på Old Trafford under lördagen hoppas Ole Gunnar Solskjær givetvis att inleda säsongen med tre friska poäng. Men kan Palace grusa de förhoppningarna?

Speltips
Speltips: Crystal Palace +1 (vinst vid seger eller oavgjort, pengarna tillbaka vid uddamålsförlust)
Odds: 2,8 hos Nordicbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp: Spelstopp: Lördag 19/9 kl 18:30

Manchester United hittade verkligen rätt under Ole Gunnar under andra halvan av förra säsongen. Eller var det snarare att Bruno Fernandes lyfte Ole Gunnars United efter hans ankomst i januari?

Hur som helst hade United endast tagit 3 av 15 möjliga poäng på de fyra sista omgångarna innan Bruno anslöt. Efter hans intåg i startelvan förlorade Manchester United inte en enda av de 14 avslutande omgångarna av Premier League (fem oavgjorda, nio segrar).

De förlorade däremot både semifinalen av FA-cupen mot Chelsea samt semifinalen i Europa League mot Sevilla under sommaren.

Kortare uppehåll

Embed from Getty Images

När övriga Premier League-lag tog semester den 26 juli fick Manchester United däremot fortsätta sin säsong med ytterligare tre matcher i Europa League under perioden 5-16 augusti. På grund av detta blev deras match i första omgången uppskjuten.

Men trots det har United endast haft fem veckor mellan sina två säsonger. Det kan jämföras med de Premier League-lagen som inte deltog i EL/CL omstarten som fick sju veckor.

Det här har dels gjort att United inte haft möjligheten att spela lika många försäsongsmatcher och även att de nu i första omgången möter ett lag som redan är inne i matchtempo efter förra helgens omgång.

Skadeproblem i Palace

Embed from Getty Images

Crystal Palace är knappast ett inspirerande lag under Roy Hodgson. De saknar även ett gäng spelare på grund av skador inte minst Benteke, Cahill samt van Aanholt.

De hade en horribel avslutning på förra säsongen men de hade ingenting att spela för vilket gör att man kanske inte ska dra för stora växlar av deras spel i somras.

Förra helgen mötte de ett uppsnackat Southampton med målkungen Danny Ings i spetsen. De stängde ner Souhtampton och vann med 1-0 efter mål av Wilfried Zaha som brukar göra alla sina mål i korta perioder när han är het. Speciellt som nu just innan transfer deadline när han vill flytta.

Övertygande odds på handikappspelet

Oddsmässigt är United extrema favoriter här. Det marknadshögsta oddset på en hemmaseger är 1,36 och Palace betalar hela 11,0.

Samma Palace som vann mot Southampton i förra omgången, som har matchtempo nu och som vann med 2-1 senast de besökte Old Trafford för match mot United.

Vi kan däremot inte blunda för Uniteds kvalitéer men ser för stort värde i handikappspelet Crystal Palace +1 till 2,8 hos Nordicbet. Det betyder alltså att vi vinner pengar om Palace vinner eller spelar oavgjort samt får insatsen tillbaka om de förlorar med ett måls marginal. Om United däremot vinner med två eller fler mål förlorar vi spelet.

Vi ser en chans här att United inte riktigt hittat matchtempo och det kan mycket väl sluta oavgjort här. När vi dessutom får försäkringen med pengarna tillbaka på uddamålsförlust till nästan tre gånger pengarna känns det riktigt bra.

För och emot speltipset:

  • Palace vann med 2-1 senast lagen möttes på Old Trafford.
  • Palace har matchtempo efter förra helgens omgång vilket United saknar.
  • Skadeproblem stör Palace, speciellt defensvit.
  • Palace avslutade förra säsongen svagt. Var det för att de inte hade något att spela för eller en rättvis bild över vart de står?
Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oddsjämförelse:


Speltips
Speltips: Crystal Palace +1 (vinst vid seger eller oavgjort, pengarna tillbaka vid uddamålsförlust)
Odds: 2,8 hos Nordicbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp: Spelstopp: Lördag 19/9 kl 18:30
Oddset framtaget: Onsdag 16/9 kl 09:40
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.