Säsongens besvikelse Norwich tar emot West Ham tidigt på lördag eftermiddag. Båda lagen har visat tecken på svag form den senaste tiden, men gästerna har ännu goda chanser att hålla sig kvar i Premier League.

Speltips
Speltips: West Ham som vinnare
Odds: 2,10 hos Coolbet
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp: Lördag 11/7 kl 13:30

Mycket står på spel för ett av lagen när bottenlagen Norwich och West Ham drabbar samman på lördag eftermiddag. För Norwich är nedflyttningen till Championship nu mest en formalitet, medan West Ham fortfarande har allt i sina egna händer.

Inte gjort mål på fem matcher

Embed from Getty Images

Det råder begravningsstämning i Norwich som ligger överlägset sist i tabellen och inte har vunnit en match sedan i februari. Nu har de tio poäng upp till säker mark med bara tolv poäng kvar att spela om. Även om Norwich skulle ta full pott i de resterande matcherna förutsätter det att lagen ovanför tappar poäng i sina, vilket är minst sagt osannolikt.

Tisdagens 2-1-förlust mot Watford blev nog den näst sista spiken i kistan för Norwich. För att det ska finnas någon som helst chans till fortsatt spel i Premier League är tre poäng nu ett absolut måste. Med fem raka förluster och inte ett enda mål på dessa fem matcher är frågan hur de ska kunna rubba West Ham som har allt att spela för.

Norwich trupp är dessutom kraftigt decimerad, då de saknar Sam Byram, Grant Hanley, Christoph Zimmermann och Moritz på grund av skador samt en stor osäkerhet om Todd Cantwell kommer till spel.

Krävs en stark avslutning

Embed from Getty Images

Saker och ting såg ut att ljusna för West Ham, som trots deras placering i bottenskiktet av tabellen såg ut att vara på väg mot fortsatt spel i Premier League efter en vinst mot Chelsea och ett stabilt kryss mot Newcastle på bortaplan. Sen kom en överraskande 0-1-förlust mot Burnley, och nu är varje poäng dyrbar.

West Ham ligger förvisso ovanför nedflyttningsstrecket just nu men då de har spelat en match mer än Aston Villa och Bournemouth, som båda flåsar West Ham i nacken är det inte läge att slappna av.

West Hams spelschema kunde dock inte vara mer gynnsamt: de återstående matcherna är nämligen mot Norwich, Watford och Aston Villa – samt ett betydligt svårare motstånd i form av Manchester United. Smartast vore givetvis att plocka enkla poäng nu i stället för att vänta in tuffare motstånd.

West Ham saknar Felipe Anderson och Robert Snodgrass, men förväntas ha Sebastien Haller och kapten Mark Noble tillbaka i startelvan.

Övervärde på tvåan

Historiskt sett har West Ham varit det starkare laget då Norwich bara har vunnit en av de sju senaste matcherna mellan lagen – och det var i november 2013. Jag måste dock lyfta ett varningens finger för krysset, då det har blivit 2-2 i två av de tre senaste matcherna mellan lagen.

Dock har inget av lagen mycket att vinna på ett kryss just nu, och med en bedrövlig defensiv kan anfall vara bästa försvar. Att båda lagen gör mål betalar 1,70 – vilket är i snålaste laget trots att chanserna för mål åt båda hållen är minst sagt stora. Över 2,5 mål ger i nuläget 1,84 och även där hade jag velat få lite bättre betalt.

Däremot har jag hittat ett övervärde i West Ham, som finns att spela till 2,10 i odds hos Coolbet. Marknadssnittet just nu ligger 2,04 – men jag tror att de oddsen kommer sjunka en gnutta till innan avspark.

Jag spelar West Ham som vinnare till det fina oddset 2,10 hos Coolbet!

För och emot speltipset:

  • Norwich har förlorat sex raka matcher i Premier League
  • Norwich har inte gjort mål på fem raka matcher
  • Norwich har bara hållit nollan i två av sina tolv senaste hemmamatcher
  • West Ham har gjort fem mål på sina fem senaste matcher
  • Norwich är så gott som klara för nedflyttning och West Ham har allt att spela för
  • West Ham har inte vunnit någon av sina åtta senaste bortamatcher

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips: West Ham som vinnare
Odds: 2,10 hos Coolbet
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp: Lördag 11/7 kl 13:30
Oddset framtaget: Torsdag 9/7 kl 15:00
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.