Tampa Bay Lightning har 3-1 i matchserien mot New York Islanders och har läge att avancera till Stanley Cup-final natten mot onsdag. Eller kan Islanders reducera serien och jaga en sjunde och avgörande match?

Speltips
Speltips: Tampa Bay Lightning
Odds: 2,01 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp: Spelstopp: Onsdag 16/9 kl 02:00

Tampa Bay Lightning har imponerat under det här slutspelet och trots att de mött starka lag som Montréal, Boston och nu överraskningslaget Islanders har de vunnit 11 av 14 matcher under slutspelet.

De fick en pangstart mot Islanders där de vann första matchen med hela 8-1 (som visserligen var i överkant) och det följdes upp av en 2-1-seger i match två. Islanders studsade sedan tillbaka och vann match tre med 5-3 men de lyckades inte få upp något momentum utan föll med 4-1 i match fyra natten mot måndag.

Ser vi till den underliggande statistiken har Tampa Bay vunnit skotten samt haft en högre xGF% i samtliga fyra matcher. Ser vi till hela serien har de haft hela 55,81% av skotten på mål i spel fem mot fem och en xGF% på 54,26% i 5v5.

Värderar Tampa till 1,85-1,9

Embed from Getty Images

Vår egen xG-baserade beräkning av sannolikheten inför match ger ett förväntat odds runt 1,85-1,9. Nu får vi 2,01 hos Pinnacle.

På skadefronten fick Tampa Bay tillbaka viktiga Brayden Point inför match fyra då han direkt stod för ett mål och en assist vilket var poäng 24 samt 25 under årets slutspel för honom. Även Alex Killorn var tillbaka nu senast efter sin avstängning.

För Islanders har Casey Cizikas och Tom Kuhnhackl lämnat bubblan och spelat färdigt den här säsongen. Kuhnhackl är inget större avbräck då han inte spelat sedan match tre mot Florida men Cizikas har varit en viktig pusselbit i Islanders energiska fjärdekedja.

30,8% jämfört med 7,1% powerplay

Embed from Getty Images

Special Teams är alltid viktigt under slutspelet och där är det ett kraftigt övertag för Lightning. Tampa Bay har gjort fyra mål på 13 powerplay (30,8%) vilket kan jämföras med Islanders ett mål på 14 powerplay (7,1%).

Då har vi även gått igenom tidigare hur mycket starkare Lightning varit i fem mot fem enligt den underliggande statistiken. Till just över dubbla pengarna ryggar vi gärna Lightning här.

För och emot speltipset:

  • Tampa Bay har urstärkt powerplay och starktt boxplay.
  • Oddset på Tampa borde sjunkigt sett till hur de spelat mot Islanders.
  • Alltid extra svårt vinna sista avgörande matchen mot ett lag som måste vinna.
Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oddsjämförelse:


Speltips
Speltips: Tampa Bay Lightning
Odds: 2,01 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp: Spelstopp: Onsdag 16/9 kl 02:00
Oddset framtaget: Måndag 14/9 kl 19:30
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.