Londonderby mellan två krisdrabbade topplag som båda strider om den sista Champions League-platsen väntar under torsdagen. Kan Chelsea ta med sig tre poäng till västra London eller kan Spurs studsa tillbaka och ta tre viktiga poäng?

Speltips
Speltips: Chelsea håller nollan
Odds: 3,25 hos William Hill
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp: Spelstopp: Torsdag 4/2 kl 21:00

Tottenham var länge en titelutmanare men sen kom förlusterna mot Liverpool och Leicester inom tre dagar i december under en period där Spurs endats vann en av sex matcher i Premier League. Där någonstans dog drömarna om en titel.

När sedan Harry Kane klev av tidigt mot Liverpool förra veckan var det som att luften gick ur Tottenham fullständigt. De förlorade den matchen med 1-3 och nu i söndags följdes de upp med en otroligt blek insats borta mot Brighton.

De förlorade matchen med 1-0 men framförallt såg det otroligt blekt ut sett till spelet. Efter första halvleken hade Spurs inte ett enda skott på mål och efter 90+ minuter stod de för ynka 0,36 xG. Lägger vi ihop det med deras 0,1 xG mot Liverpool i matchen innan har Spurs alltså skrapat ihop 0,46 xG på över 180 minuter Premier League-fotboll.

Sheffield United som haft näst lägst xG i Premier League under de två senaste matcherna har nästan dubbelt upp mot Spurs och Liverpool har nästan 10 gånger högre xG under de två senaste matcherna. Utan Kane ser Spurs minst sagt vilset ut och Son ser uppgiven och ensam ut.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Inte släppt till ett skott på mål än under Tuchel

Embed from Getty Images

Chelseas nya tränare Thomas Tuchel gjorde sin andra match i helgen och då kom även första seger efter en bekväm 2-0-seger mot Burnley. Värt att notera är även att Chelsea hållit nollan i båda matcherna med Tuchel på bänken och deras xGA har snittat på 0,51 under hans inledande matcher.

Under Tuchel har Chelsea gått på en trebackslinje som sedan har två wingbacks utanför sig och två centrala mittfältare framför sig som hjälper till. Trebackslinjen med Rudiger, Silva och Azpilicueta med Kovacic och Jorginho framför sig har sett riktigt stark ut rent defensivt. Hudson-Odoi har sedan fått chansen ute till höger och verkligen stärkt sina aktier. Alonso och Chilwell har spelat varsin match ute till vänster.

Chelsea har till exempel inte släppt till ett enda skott på mål under de två matcherna under Tuchel.

Spurs och Chelsea möttes så sent som för drygt två månader sedan och då slutade matchen 0-0 i en väldigt tät och tight match.

Vårt speltips inför matchen här blir faktiskt att Chelsea håller nollan trots bortaplan då vi får fina 3,25 gånger pengarna på det spelet hos William Hill.

Nu senast när Chelsea nollade Spurs hade de endast en xGA på 0,23 och när vi väger in Chelseas nya täta defensiv och Tottenhams totalt frånvarande offensiv just nu känns 3,25 som ett för högt odds på Chelseanollan. Ett möjligt spel är annars Chelsea vinner och håller nollan men med tanke på Chelseas offensiva problem och Jose Mourinhos gameplan i den här typen av matcher känns Chelsea håller nollan som ett bättre spel.

För och emot speltipset:

  • Spurs endast 0,46 i kombinerad xG över senaste två matcherna.
  • Chelseas nya defensiv under Tuchel är imponerande. Endast 0,51 xGA i snitt per match och inget skott på eget mål än.
  • Spurs ser vilsna ut offensivt när Kane saknas.
  • Son kan skada alla lag i världen med sina omställningar.
Speltips
Speltips: Chelsea håller nollan
Odds: 3,25 hos William Hill
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp: Spelstopp: Torsdag 4/2 kl 21:00

Oddsjämförelse Spurs – Tottenham 4 februari 2021:


Oddset framtaget: Måndag 1/2 kl 11:00
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.