Southampton och Wolverhampton möttes så sent som i torsdags i FA-cupen och nu på söndag är det dags igen för ett nytt möte men den här gången i ligaspelet.

Speltips
Speltips: Southampton
Odds: 2,5 hos Betway
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp: Spelstopp: Söndag 14/2 kl 13:00

Embed from Getty Images

FA-cupmötet vann Southampton relativt enkelt. Danny Ings satte 1-0 i 49:-e minuten och Stuart Armstrong utökade till 2-0 i 90:e minuten. Men ser vi till spelet hade Southhampton 18-5 i målchanser, 8-1 i skott på mål och 8-3 i hörnor så det var inget större snack som saken.

– Vi producerar inte nog mycket. Vår sista touch är inte där och vi är inte kliniska nog. Vi har problem i den sista tredjedelen av planen, säger Wolverhamptons tränare Nuno Espirito Santo efter förlusten.

– Det krävs förbättring. Det krävs bättre beslut och det är vårt jobb att göra spelarna bättre. På söndag kommer vi möta Southampton igen och då behöver vi ge dem en bättre fight, avslutar Wolves tränare Nuno.

Han har verkligen inte fel i den intervjun. Sedan Raul Jiménez gick sönder har deras offensiv fallit ihop och ser vi över deras fem senaste matcher har de lämnat fyra av de mållösa.

Ska vi lyfta något positivt är det defensiven som börjat steppa upp i brist på en offensiv och de har bara släppt in fyra mål de fem senaste matcherna.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Viktigt självförtroendelyft i truppen

Embed from Getty Images

Segern i FA-cupen var en trendbrytare för Southampton som innan den hade fyra raka förluster och det var nog väldigt skönt för gruppen. Efter 9-0-förlusten borta mot Manchester United släppte de in tre mål i förlusten mot Newcastle.

Men nu mot Wolverhampton både höll de nollan och vann. Det stärkte nog gruppen rejält som annars tidigare under säsongen haft ett riktigt starkt försvar. Under december/januari hade de till exempel en svit där de endast släppte in fyra mål på nio matcher trots motstånd som Manchester City, Liverpool, Leicester och Arsenal.

Viktigt för Southampton är även att Kyle Walker-Peters var tillbaka i backlinjen nu senast i cupen efter några veckor frånvaro.

Även under deras tunga period har spelet på hemmaplan fortsatt leverera poäng där de vunnit tre av de fem senaste och bara förlorat fyra av de tolv senaste.

Inför cupmötet i torsdags var snittoddset på Southampton 2,44 trots bortaplan. Nu inför ligamötet där Southampton alltså är hemmalag får vi nu 2,5 gånger pengarna hos Betway.

Betway erbjöd 2,4 på Southampton i torsdags. Den matchen vann de med eftertryck och har nu hemmaplan men oddset skruvas upp till 2,5. Ett odds de inte justerat sedan den 6:e februari och allt talar för att de kommer sänka det närmre avspark när spelen börjar komma på ettan.

Vår egen värdering av The Saints på hemmaplan här är 2,25 och vi synar gärna Betways 2,5 som är över 10% högre än vår egen värdering.

För och emot speltipset:

  • Southampton såg klart starkare ut i torsdags. 18-5 i målchanser och 8-1 i skott på mål mot Wolves.
  • Wolverhampton har lämnat fyra av deras fem senaste matcher mållösa.
  • Southampton har haft en tung period bakom sig. Kom de ur den genom segern nu senast eller trillar de dit nu igen till helgen?
  • Wolverhampton har en stark defensiv med bara fyra insläppta de fem senaste matcherna.
Speltips
Speltips: Southampton
Odds: 2,5 hos Betway
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp: Spelstopp: Söndag 14/2 kl 13:00

Oddsjämförelse Southampton – Wolves 14 februari 2021:


Oddset framtaget: Fredag 12/2 kl 09:10
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.