Premiärhelgen från Premier League bjuder på sju matcher under lördagen och vi sätter fokus mot Everton – Southampton som har avspark 16:00 på Goodison Park. Southampton var Premier Leagues svagaste lag under 2021 och frågan är om de kan bryta den trenden nu när en ny säsong drar igång?

Speltips
Speltips:Båda lagen gör INTE mål
Odds:2,05 hos Betfair
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Lördag 14/8 kl 16:00

Carlo Ancelotti tog förra säsongen Everton till deras första seger på Anfield mot lokalrivalen Liverpool sedan 1999 men de slutade på en tiondeplats sex poäng från en Europa League-plats.

Men Ancelotti återvände till Real Madrid och Everton tog istället in den tidigare Liverpooltränaren Rafael Benitez som sedan han lämnade Newcastle 2019 har varit tränare i Kina.

Vi får anta att Benitez kommer inför sin välkända defensiv i Everton. Speciellt efter utskåpningen med 4-0 de åkte på av Manchester United i deras sista träningsmatch där de däremot saknade ett par nyckelspelare.

Sålt sin bästa målskytt

Southampton klarade sig från nedflyttning med 15 poängs marginal men sett till hur spelet såg ut under våren bör många vara oroliga inför den här säsongen. Ser vi till resultaten under 2021 i Premier League var Southampton svagast i hela ligan med endast fem segrar på 22 matcher.

Deras defensiv var en stor akilleshäl som släppte in hela 49 mål under de 22 matcherna under 2021 vilket var klart flest i hela Premier League. Ett snitt på 2,22 insläppta mål per match.

Nu har de även sålt sin klart bästa målskytt i Danny Ings som vann den interna skytteligan klart trots att han missade nio omgångar med skador. Trots de skadorna gjorde Ings över 25% av lagets mål förra säsongen.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Stark defensiv att bygga vidare på

Vårt speltips inför matchen blir att båda lagen inte gör mål till 2,05 hos Betfair.

Everton kommer spela mer defensivt under Benitez som alltid prioriterar en stabil defensiv grund. De hade även en stark defensiv förra säsongen och avslutade ligaspelet med endast ett insläppt mål på fyra omgångar innan de sen åkte på en storförlust (som många andra) borta mot Manchester City.

Även om huvudspåret är att Southampton som sålt sin bästa målskytt och som var ligans sämsta lag under hela 2021 är laget som inte gör mål ger spelet även möjlighet för att Everton blir nollade. Deras bästa målskytt i Dominic Calvert-Lewin missade sista träningsmatchen efter en mindre smäll och Richarlison har varit borta i Japan för att spela OS.

De två kan givetvis komma till start men uppladdningen har inte varit optimal och tillsammans gjorde de 34 av Evertons 68 mål förra säsongen.

Speltipset att båda lagen inte gör mål prickade i samtliga av Evertons fem sista matcher förra säsongen och tre av fem för Southampton.

Senast lagen möttes på Goodison Park vann Everton med 1-0. Något liknande nu på lördag?

Båda lagen gör INTE mål spelas därför till 2,05 hos Betfair.

För och emot speltipset:

  • Southampton var Premier Leagues sämsta lag under 2021 med endast fem segrar på 22 matcher.
  • Sohthampton har sålt Danny Ings som var deras bästa målskytt och stod för över 25% av lagets mål i ligan.
  • Everton har en stark defensiv och en manager som prioriterar defensiven.
  • Everton såg riktigt svaga ut i träningsmatchen mot Manchester United.
Speltips
Speltips:Båda lagen gör INTE mål
Odds:2,05 hos Betfair
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Lördag 14/8 kl 16:00

Oddsjämförelse:

Klicka här för att komma till vår Oddsjämförelse.

Oddset framtaget: Tisdag 10/8 kl 09:50
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.