Oddsbonusar – Guide till Sveriges bästa betting bonusar

1
4.4 / 5
Betyg

2 500 kr bonus

 • För dig som gillar snabba insättningar & uttag.
 • En av de bästa i mobilen.

2
4.6 / 5
Betyg

1 000 ultrabet

 • Nya kunder får 1 000 kr ultrabet. Missar det spelet får du ett riskfritt spel upp till 1 000 kr tillbaka.
 • Nytänkade spelbolag.

Öppna konto här Öppna konto här
Inget omsättningskrav på ev riskfritt spel om ditt ultrabet missar.
Regler & villkor gäller | 18+ | Stödlinjen.se
3
4.3 / 5
Betyg

100% upp till 100 kr

 • Officiellt spelbolag för SHL
 • Egna odds

4
4.4 / 5
Betyg

Höga odds med låga marginaler

 • Marknadens högsta odds och väldigt låga marginaler.
 • Enormt spelutbud.

5
4.1 / 5
Betyg

100 kr gratisspel

 • Brett utbud av ligor
 • Extra bra på ishockey

6
4.2 / 5
Betyg

100% till 100 kr

 • Höga odds på flera olika marknader
 • Unik spelprodukt för nästa generation spelare

7
4 / 5
Betyg

Sött in 250 - spela för 1 000 kr

 • Svenskt spelbolag med lång historia online.
 • Bra kundservice

8
4.2 / 5
Betyg

100% till 500 kr

 • Höga odds från egna oddssättare.
 • Högst odds på SHL enligt vår undersökning.9
3.9 / 5
Betyg

100% upp till 100 kr

 • Spelbolag med attityd
 • Lång erfarenhet av svenska marknaden

Video: Hur fungerar en oddsbonus och dess omsättningskrav?

Hur fungerar egentligen omsättningskrav och villkoren på en oddsbonus?

Här skiljer det en hel del beroende på vilken produkt bonusen gäller. Då Dagensbetting.se handlar om sportbetting och vi enbart listar olika oddsbonusar kommer vi i den här guiden fokusera på just oddsbonusar från spelbolag.

I grunden är omsättningskraven och villkoren i en oddsbonus bra för dig som spelare då de aldrig hade kunnat ge bort 1 000 kronor helt utan motkrav. Nu när de har de här kraven kan de ge generösa bonusar och om du är en skarp spelare kommer du kunna omsätta den och få ut pengarna.

Men det är väldigt viktigt att läsa igenom reglerna innan man börjar spela då alla spelbolag har lite olika regler.

Några vanliga punkter som är viktiga att hålla koll på som även kan skilja en hel del mellan de olika spelbolagen.

* Omsättningskrav
Här handlar det helt enkelt om hur många gånger du måste omsätta bonusen innan du kan ta ut den. Om det till exempel är 6x omsättningskrav på bonusen och du fått 500 kronor i bonus är det 6 x 500 = 3 000 kronor som du måste omsätta för att få ut bonusen.

* Vilken typ av spel räknas?
Här kan det variera lite. Räknas singelspel? Räknas kombispel? Räknas system? Läs reglerna och se vad just det spelbolaget du tittar på har för regler.

* Minimumodds
Alla oddsbonusar har ett minimumodds som krävs för att ett spel ska räknas mot omsättningskraven. Står det till exempel att minimumodds är 1,5 betyder det att du givetvis får spela på ett spel med 1,4 i odds däremot kommer inte din insats på det spelet räknas mot omsättningskravet på din bonus. Då många spelbolag har olika minimumodds är det viktigt att kolla vad som gäller på just det spelbolaget du ska öppna konto hos.

* Tidsperioden
Nästan alla bonusar har en tidsperiod som den gäller. Det är helt enkelt hur länge du har på dig att möta omsättningskraven. Vanlig tidsperiod är 60 dagar men kom ihåg att kolla vad som gäller just på det spelbolaget du spelar hos.

* Max en bonus
Sedan Sveriges spelreglering 1 januari 2019 får spelbolagen enbart erbjuda en bonus per kund. Om du redan har ett konto hos till exempel Unibet kan du alltså inte öppna ett nytt för att få en ny bonus och Unibet kan inte heller erbjuda dig några nya bonusar på ditt befintliga konto.

Tänk även på att om du inte lyckas möta omsättningskraven kommer bonuspengarna dras tillbaka. Detta innebär även vinsterna från bonuspengarna. Det är därför viktigt att hålla koll på reglerna ovanför för att inte missa det utan att man ser till att omsätta sin bonus i tid för att få behålla alla pengar.

Tänk även att man måste vara 18 år för att spela hos spelbolagen. Det är viktigt att spela måttfullt och inte spela för pengar man inte har råd att förlora. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.se.

Därför är det bra att ha konto hos flera olika spelbolag

Det finns tyvärr inte något perfekt spelbolag. Hur mycket vi än önskar oss ett spelbolag som erbjuder högst odds på alla marknader så är det tyvärr inte möjligt.

Därför är det viktigt att vi som spelare ser till att plocka russinen ur kakan och spela hos det spelbolaget som har absolut högst odds.

Om man är bekväm och tänker att oddsen i alla fall nästan är samma hela tiden och spelar att till exempel Arsenal vinner hemma mot Burnley till 1,5 istället för 1,63 som finns hos ett annat spelbolag så kommer du antingen kraftigt begränsa hur mycket pengar du kan vinna på lång sikt eller förlora pengar.

Marginalerna är inte större än så. Ser vi till exemplet ovanför är det högre oddset hela 8,6% högre och det är där värdet sitter. Det är väldigt få spelare som kan bli vinnande spelare om de bara sitter hos ett eller två spelbolag och spelar på marknader där det spelbolaget inte är marknadsledande.

Visst finns det undantag. Om vi säger att du till exempel alltid spelar på SHL och bara har ett konto hos Betsson eller Coolbet som ofta ligger väldigt högt på sina odds på SHL går det bättre. Men då kommer du behöva stå över tänkta spel om de inte ligger högst på sina odds och direkt du vill spela någon annan liga eller sport blir det ännu svårare.

Många spelbolag har som sagt olika sporter/ligor/marknader där de försöker ligga högst. En annan klassiker är att många spelbolag har extremt höga odds på 1X2-marknaden på Premier League då det är en marknad med en enorm omsättning så många spelbolag pressar sina marginaler där och vissa betalar ut över 98% av insatserna.

Vilka spelbolag behöver man för att få de högsta oddsen?

Här finns det givetvis inga raka svar då det inte finns ett eller två bolag som alltid ligger högst upp. Men det finns olika leverantörer av själva sportprodukten till spelbolagen vilket gör att deras odds skiljer. En sådan leverantör är Kambi och en annan är SB Tech. Det finns även andra och det finns även spelbolag med helt egna lösningar.

Oddsen kan även skilja sig för två spelbolag även om båda har samma leverantör men vill man försöka få högsta möjliga odds på så många marknader som möjligt utan att ha konton hos alla spelbolag kan det vara en ganska bra strategi att dela upp det ungefär så här.

* Bet365 (sätter egna odds)
* Ett spelbolag med Kambi (till exempel Unibet/LeoVegas)
* Ett spelbolag med SB Tech (till exempel Bethard / ComeOn)
* Ett spelbolag ur Betssongruppen (De sätter egna odds för Betsson, Nordicbet eller Betsafe)
* Coolbet (sätter egna odds)

Har du de fem spelkontona kommer du väldigt långt. Sen när man blir mer insatt är det givetvis bra att ha ännu fler då det som sagt finns variationer även om de har samma leverantör.

Om vi tar ett exempel på matchen Norwich – Arsenal som skulle spelas när den här guiden skrevs.

Här nedanför ser ni de olika oddsen på att Norwich skulle vinna hos ett par spelbolag.

Unibet (Kambi): 4,1
Coolbet (eget odds): 4,0
Mr Green (Kambi): 4,0
888 (Kambi): 4,0
Bet365 (eget odds): 4,0
Betsson (eget odds): 3,95
Bethard (SB Tech): 3,95
ComeOn (SB Tech): 3,95

Hur fungerar en bonus som ger 100%, 500% eller 200% bonus? Vad betyder upp till 2 000 kr?

Det är ganska enkelt egentligen. Procentsatsen styr hur mycket bonus du får i relation till din insättning. Om du får 100% bonus betyder de att de matcher din insättning. Du får alltså lika mycket bonus som du sätter in. Sen kommer nästa begrepp in ”upp till” styr hur stor den maximala bonusen kan vara.

Så en bonus som ger 100% upp till 2 000 kronor fungerar enligt följande:
Du sätter in 1 000 kr = Du får 1 000 kr bonus
Du sätter in 2 000 kr = Du får 2 000 kr bonus
Du sätter in 5 000 kr = Du får 2 000 kr bonus.
Som du ser slår bonusen i taket vid 2 000 kr vilket gör att du inte får högre bonus trots större insättning.

Bonusar med 100% bonus har ofta ett högre belopp då det krävs en större insättning från dig vilket gör att spelbolaget kan ge en högre bonus sett till antal kronor.

En bonus på 500% ger väldigt mycket bonus för en lägre insättning men de har ofta ett lägre bonusbelopp sett till kronor.

En vanlig bonus är 500% upp till 500 kr. Alltså att man sätter in 100 kronor för att få 500 kr bonus vilket ger 600 kr att spela för.

Oddsbonusar för Premier League?

Det finns, i alla fall inte i skrivande stund, några ligaspecifika bonusar. Utan en oddsbonus kan oftast omsättas på alla ligor. Ibland finns vissa undantag men som grundregel ingår alla ligor när man ska omsätta sin bonus. Det finns med andra ord inte någon Premier League-specifik bonus. Däremot om man främst ska spela på Premier League bör man välja ett spelbolag som dels har en bra bonusen men som framförallt erbjuda höga odds och ett brett spelutbud på just Premier League.

Kan man köra system för att omsätta sin bonus?

En del undrar om man kan lägga ihop flera matcher med lägre odds för att bygga ett system på kanske fem matcher för att nå upp till minimumodds. Här finns det inget generellt svar utan det absolut bästa är att läsa igenom de allmänna villkoren för bonusen hos det aktuella spelbolaget då alla har olika regler. En del tillåter till exempel endast kombispel med minst två spel samtidigt som andra bara kör singlar. Det kan även vara så att om du medvetet försöker lura spelbolaget bara för att omsätta bonusen har de rätt att ta tillbaka den. Så bäst är alltid att kolla igenom reglerna hos det spelbolaget du funderar att spela hos.

Hur fungerar det med gratis live stream hos spelbolagen?

Vi kan börja med att förklara utrycket gratis streams. Själva stremen är gratis, men det krävs att du har ett spelkonto med pengar på. Det är alltså inte helt gratis men då många som läser den här typen av artiklar redan har spelkonton blir det som en extra gratis förmån. Många spelbolag erbjuder kunder gratis live streams från olika sporter och ligor runt om i världen. Exakt utbud och hur det fungerar varierar givetvis men rent generellt fungerar det oftast så att det räcker med att man har ett spelkonto med pengar på så kan man logga in för att se matcherna gratis.

Så de är gratis till så sett att man inte betalar något för att se matcherna eller måste spela på dem. Men det är samtidigt inte gratis eftersom man var tvungen sätta in pengar hos spelbolaget innan man fick tillgång till alla deras streams.

Men om du sittar och läser på den här sidan kan vi anta att du hur som helst skulle haft pengar på ett spelkonto och i så fall kan man se det som gratis att se matcherna via deras streamingplatform.

De finns sällan exakta listor på vilka ligor eller sporter som ingår då detta kan ändras relativt fort. Men historiskt har man ofta kunnat se ligor/cuper som Engelska ligacupen, Bundesliga, Serie A, La Liga och NBA gratis via spelbolag som till exempel Unibet och Bet365. Men detta är givetvis ingen garanti för att de kommer fortsätta vara så utan bäst är att kolla deras hemsida vilka matcher de ska sända.

För att se vilka mathcer de sänder går du helt enkelt in under deras sportbook så brukar det finnas en TV-ikon intill matchens namn om den sänds. Detta finns både under pre game oddsen samt liveoddsen.

Tillfälliga regler påverkar oddsbonusar

När Coronaviruset slog till kom regeringen med nya tuffare riktlinjer för spelbolag för att skydda medborgare då de var oroliga för ett ökat spelande. Något som däremot inte visat sig stämma men trots det drevs de nya tillfälliga reglerna igenom.

De begränsar spelbolagen en del och betyder bland annat att de:

* Max kan erbjuda en insättningsbonus för nya kunder på 100 kronor.

* Spelare kan inte sätta en högra insättningsgräns än 5 000 kronor i veckan.

* Obligatoriskt att spelare sätter en tidsgräns hur länge de kan vara inloggade hos spelbolagen.

De här reglerna började gälla 1 juni 2020 och var planerade att gälla fram till 31 december 2020. Den 10 november gick regeringen däremot fram med ett förslag som mest troligt kommer klubbas igenom som förlänger de tillfälliga reglerna till 30 juni 2021.

Det här reglerna är anledningen till att nästan alla spelbolag erbjuder 100 kronor i oddsbonus. Vissa spelbolag har även helt tagit bort sin bonus då den hur som helst är så pass låg. Men en fördel med de lägre bonusarna är att de flesta spelbolagen kraftigt sänkt sina omsättningskrav och regler för att omsätta en bonus.

Många spelbolag har till exempel endast 1x omsättningskrav på bonusen vilket betyder att du omsätter den otroligt fort med ett enda spel i många fall.

Är det någon skillnad på en sportbonus, oddsbonus eller bettingbonus?

Nej det är endast olika ord för samma sak. En bonus som måste omsättas på sportbetting. Tänk däremot på att om det enbart benämns som välkomsbonus eller insättningsbonus kan det vara så att man måste omsätta den på till exempel casino. Det beror på vilket spelbolag du är hos. Om det inte tydligt framgår att bonusen går att omsätta på sportbetting kan du läsa igenom de regler och villkor som gäller för bonusen så du vet att den går att omsätta på sportbetting.

Har spelbolagen en app?

Ja, de absolut flesta spelbolagen har antingen en app eller flera olika appar beroende på om du till spela på sport, casino eller poker.

Tänk dock på att det endast är iPhone-användare som kan ladda ner dessa direkt från App Store. Om man har till exempel en Samsung och använder Android hittar man inga appar från spelbolagen i Google Play då dessa är förbjudna av Google.

Det man istället får göra är att söka på Google efter vart deras app finns och sen ladda ner den manuellt och även gå in i ens inställning och kryssa i att man tillfälligt tillåter en installation från okänd källa. Kom ihåg att klicka bort detta val efter ni installerat appen då det annars kan utnyttjas av osäkra appar.

Tänk dock på att om du har laddat ner appen på detta sätt för Android så måste du oftast gå tillväga på exakt samma sätt när du väl ska uppdatera appen. Denna väldigt krångliga lösning har gjort att det även finns spelbolag som enbart erbjuder en app för iPhone användare.

Funderar du på vad du ska spela sen när du vill omsätta din oddsbonus? Missa inte dagens bästa speltips från oss varje dag.

Spelbolag med svensk spellicens

Sedan 1 januari 2019 har Sverige en reglerad spelmarknad. Det är myndigheten Spelinspektionen som ansvarar för de spellicenser som spelbolag runt om i världen kan söka för att erbjuda spel till svenska medborgare.

Det finns även spelbolag som saknar licens som fortfarande vänder sig mot svenska spelare men detta är något vi starkt avråder från. De följer inte svenska lagar och du bör inte spela hos dem. Välj istället ett spelbolag som har svensk spellicens från Spelinspektionen.

Hos Spelinspektionen kan man se en lista på vilka spelbolag som har licens och för vilka webbadresser de gäller. Tänk på att ofta har företaget som äger licensen ett annat namn än spelbolaget. Se istället under rubriken ”Webbadresser” så ser man vilka sidor som har spellicens.

Ett exempel:
Evoke Gaming Ltd har spellicens för onlinespel och vadhållning. Men Evoke Gaming Ltd är ett namn väldigt få känner till. Men läser man under rubriken ””Webbadresser” ser man namn man känner igen som
Redbet.com, Vinnarum.com, Bertil.com, Mammamiabingo.com, Williamhill.com, Williamhill.se

Det är alltså på de sidorna som de har licens att erbjuda spel mot svenska medborgare.

Här hittar du hela listan över vilka spelbolag och webbsidor som har svensk spellicens för onlinespel och vadhållning.
Notera även att man där kan se hur länge licensen gäller. Vårt exempel med Evoke Gaming Ltd står det till exempel 2023-12-31. Tänk dock att detta kan ändras då Spelinspektionen kan dra tillbaka licensen om spelbolaget bryter mot de svenska reglerna.

Exempel på spelbolag med svensk spellicens 2020 när den här texten skrevs:
ATG, 888, Betfair, Betsson, Bethard, Fastbet, Scandibet, Betway, 10Bet, Casumo, ComeOn, Bwin, Optibet, Redbet, William Hill, Expekt, Speedybet, Bet365, Interwetten, Legolasbet, LeoVegas, Mr Green, Nordicbet, PAF, Pinnacle, Snabbare, Unibet, Svenska Spel, Betsars, Youbetit.

Tänk dock att den här listan kan vara innaktuell när du läser detta. Se länken ovanför för att se vilka spelbolag som har svensk spellicens.

Tänk även på att vi på Dagens Betting endast gör reklam för spelbolag med svensk licens. Det finns många anledningar till detta som vi går igenom här nedanför.

Fördelar med spelbolag som har svensk spellicens

Sedan regleringen 1 januari 2019 är det mycket tryggare för svenska spelare då Sverige fick nya lagar på plats för att reglera spelbolagen.

Kortfattat kan man säga att Sverige har ställt en hel del krav på spelbolagen för att de ska kunna bli beviljade en svensk spellicens. Här finns det givetvis både bra och dåliga punkter för dig som spelare men vi går igenom de olika för och nackdelarna här.

En positiv sak är att du som spelare får ett mycket bättre skydd. Dels på grund av att du verifierar dig med BankID vilket gör att de med all säkerhet vet vem just du är. Detta underlättar insättningar, uttag och säkerställer även att funktioner som insättningsgränser och spelpaus fungerar även om du byter spelbolag.

Eftersom spelbolagen vet exakt vem du är slipper du (oftast i alla fall) alla mail där de ber om kopior på fakturor, körkort och bankutdrag som var vanligt förut för att förhindra penningtvätt.

Alla vinster på spelbolag med svensk licens är dessutom skattefria.

Det gör även att spelbolagen måste vara mer restriktiva i sin marknadsföring och inte får pålysa för stora vinstmöjligheter. De får inte heller locka tillbaka befintliga spelare med nya free spins till exempel.

Just den delen av regleringen som säger att spelbolagen endast får ge sina spelare en bonus är både positiv och negativ för dig som spelar. Den här typen av reload bonusar eller löpande bonusar var främst något som casinospelare fick. Det var redan innan regleringen väldigt ovanligt att vi sportspelare fick löpande bonusar på samma sätt. Därför påverkar detta inte oss sportspelare lika mycket.

En annan punkt som däremot påverkar oss sportspelare är skatten som spelbolagen nu betalar in till svenska staten. Att spelbolagen nu skattar 18% på den vinst de gör i Sverige gör givetvis att de har mindre marginaler att röra sig och de här bortfallet måste de ta igen någonstans. Till exempel genom sänka utbetalningsmarginaler på sportspel.

Här skiljer det sig däremot väldigt mycket mellan de olika spelbolagen. Du kan enkelt räkna ut ett spelbolags utbetalningsprocent på en specifik marknad genom att slå ihop oddsen för de olika utfallen.

Om vi till exempel ser följande odds hos ett spelbolag:
Arsenal: 1,6
Oavgjort: 3,1
Bortalaget: 4,8
Om vi räknar ihop de tre oddsen får vi 1,6 + 3,1 + 4,8 = 9,5

Det betyder att i exemplet ovanför betalar spelbolagen tillbaka 95%. Här kan det variera kraftigt mellan olika spelbolag och olika marknader. Rent generellt kan man säga om en marknad eller liga är mindre är utbetalningen lägre.

Sedan kan man hitta det bästa oddset även om ett bolag har lägre utbetalningsprocent än andra då de kan värderat matchen fel. Men vanligtvis är det spelbolagen mest högst utbetalningsprocent som man hittar de bästa spelen hos.

Kan jag hämta flera oddsbonusar från samma spelbolag?

Tidigare var svaret ja på den här frågan. Men sedan 1 januari 2019 när den nya svenska spellagstiftningen träde i kraft är det inte längre tillåtet för spelbolag att erbjuda mer än en bonus för sina spelare.

Sen exakt vad som räknas som en andra bonus är ganska omtvistat i skrivande stund. Räknas till exempel en tävling där man får pengar som en andra bonus? Räknas förhöjda odds som en till bonus? Räknas gratisspel som en andra bonus? Vi på Dagensbetting.se är inga jurister och kan inte exakt reda ut vad som klassas som en bonus i spellagstiftningen. Däremot jobbar vi enbart med spelbolag som har svenskt spellicens och de följer givetvis svensk lag.

Tidigare innan spelregleringen var det vanligt att man kunde få så kallade reloadbonusar. Då kunde man till exempel få 100% bonus på första insättningen upp till 1 000 kronor. Sedan på andra insättningen kanske man fick 25% bonus upp till 500 kronor. Detta är alltså inte tillåtet längre hos spelbolag med svensk spellicens.

Finns det bonusar utan omsättningskrav?

Det finns även något som kallas för oddsbonus helt utan omsättningskrav. De är inte speciellt vanligt men det brukar nästan alltid finnas något spelbolag som erbjuder detta. Då är det en mycket lägre bonus och som är helt fri från omsättningskrav. Det betyder alltså att du kan ta ut pengarna när du vill – även bonusen.

Det här systemet gör det lätt för de som vill utnyttja en bonus genom att sätta in pengar, få en bonus och sedan ta ut allt direkt. Därför är bonusarna mycket lägre. En vanlig nivå på en omsättningsfri bonus är till exempel att man får 100 kronor om man sätter in 1 000 kronor. Sedan måste man givetvis läsa hos respektive spelbolag exakt vad som gäller hos dem.

Så fördelen är att pengarna är dina direkt och du kan göra vad du vill med dem. Nackdelen är att beloppet är mycket lägre. Om du hade tänkt spela för pengarna är alltså en vanlig bonus ofta att föredra då det är ett högre belopp även om det är bundet med ett omsättningskrav. Det omsättningskravet finns som sagt på plats för att undvika att folk bara sätter in pengar, får bonus och direkt tar ut pengarna. Det gör att de kan erbjuda en högre bonus för de som faktiskt vill spela.

Vilket spelbolag är bäst?

Visst hade det varit enkelt om det fanns ett rakt svar här? Men tyvärr är det som med mycket annat, det beror på.

Fördelen med att det finns många olika spelbolag som riktar sig mot sportbetting är att alla är bäst på lite olika saker.

Du får försöka tänka ut vad som är viktigt för just dig. Läs sedan recensioner, gå in och testa deras sidor utan att skapa ett konto och se hur det känns.

Ett par saker man kan kolla när man jämför olika spelbolag själv.
* Hur ser oddsen ut jämfört med andra bolag? Högre, lägre, ungefär samma?
* Hur ser oddsen ut på den sport eller liga du främst spelar?
* Hur många marknader erbjuder de? Kanske specifikt på de sporter/ligor du ofta spelar?
* Hur välutbyggd är deras livebetting? Antal marknader? Hur smidig är den? Hur är oddsen?
* Hur enkelt hittar man den liga/match man är ute efter? Enkel att navigera?
* Är sidan snabb? Eller är det långa väntetider och flaskhalsar?
* Hur ser det ut med betalningslösningar? Dels för insättningen men även utbetalningar?
* Hur snabba är utbetalningarna?
* Har spelbolaget svensk spellicens?

Det mesta av detta går att se direkt hos spelbolag utan att skapa ett konto.

Då kan du även innan du gör denna granskning utvärdera vad som är viktigast för just dig när du väljer spelbolag.

Är det de absolut högsta oddsen? Bredast livebetting? Enkelheten att navigera eller hur snabbt en utbetalning kommer till kontot?

När man vet vad man prioriterar högst kan man ta bättre beslut. Sedan rekommenderar vi som vi skrivit här tidigare att man har flera spelbolag för att kunna spela hos det bolaget med högst odds alltid.

Kom ihåg tiden för att omsätta din betting bonus

När man låser upp en bettingbonus hos ett nytt spelbolag är det viktigt att man noterar för sig själv vilket datum man startade kontot. Annars om man glömmer det kan man alltid kolla sin e-post då man oftast får ett ”Välkommen till X” mail som ny kund.

Läser man sedan deras regler och villkor framgår det sedan hur många dagar man har på sig att nå omsättningskravet på bonusen.

Det är till exempel relativt vanligt att man har 60 dagar på sig men det här kan variera från spelbolag till spelbolag så kolla alltid vad som gäller när du skapar ett konto och låser upp bonusen.

På detta sätt undviker du att glömma bort tiden och missa omsättningskravet vilket gör bonusen ogiltig.

Därför om du inte spelar speciellt mycket kan det vara smart att när du öppnar ett nytt spelkonto och låser upp en bonus väntar med att öppna ett nytt spelkonto till du först omsatt den första bonusen.

Är du en som spelar för större summor eller mer regelbundet är det ofta inga problem omsätta flera bonusar samtidigt men det beror givetvis en del på vilka omsättningskrav som gäller för bonusarna.

Läs alltid det finstilta – Regler & Villkor gäller alltid

Alla spelbolag har ett dokument med tydliga regler & villkor för alla deras bonusar. Det är viktigt att läsa igenom detta dokument för att veta vad som gäller. De absolut flesta spelbolagen har rättvisa och bra regler. Men om man inte känner till dem kan man råka göra misstag.

Det kan till exempel vara att det står att insatsen per spel aldrig får vara över 500 kronor. Anledningen att en sådan klausul står med är att de blir ett mer rättvist utslag om du spelar 20 spel á 500 kronor till minimum oddset 1,6 jämfört med om du sätter 10 000 kronor på ett spel. Då blir det mer slumpbaserat och svårare för de att räkna hem bonusen.

Några exempel på klausuler som ofta finns i många regler & villkor runt oddsbonusar:
Tänk dock på att detta endast är exempel. Du måste ALLTID läsa reglerna och villkoren hos respektive spelbolag. Se detta som en guide ungefär vad som brukar finnas med och varför.

* Vem är du?
Här listar de ofta punkter som att du måste vara minst 18 år, bosatt i Sverige och att du inte sedan tidigare är kund hos dem.

* Hur stor/liten insättning
Här står kraven på hur stor/liten omsättning du måste göra för att få bonusen. Ofta finns krav på att man sätter in till exempel minst 1 000 kronor för att ta del av en bonus. Det kan även finnas olika nivåer så att man får 100% på sin insättning. Minsta insättning är 500 kronor men maxbonusen är 1 000 kronor.

Det betyder att man kan sätta in så lite som 500 kronor och i så fall få 500 kronor i bonus.
Sätter man in 3 000 kronor får man däremot bara 1 000 kronor i bonus då endast första 1 000 kr insättning ger 100% bonus.

* Omsättningskraven
Här är den delen som är viktigast att hålla ordning på. Här är reglerna för hur bonusen ska omsättas innan du kan ta ut den. Ett exempel är att om du har en bonus på 1 000 kronor som ska omsättas 6 gånger innan du kan ta ut den måste du satsa 6 000 kronor för att den ska räknas som färdig. Sedan finns det ytterligare detaljer om vilka spel som räknas mot kravet.

Exempel på punkter som kan finnas med här:

* Minimumodds: Vad är det lägsta oddset på alla spel som räknas mot omsättningskraven?
Om Minimumoddset är 1,6 så kan du givetvis spela ett odds på 1,4 och du kommer få vinsten för det om det prickar rätt. Det kommer däremot inte räknas mot ditt omsättningskrav.

* Vilka produkter gäller?
Här står det vart du kan omsätta en bonus. Du kan till exempel väldigt sällan ta en casinobonus och omsätta på sportbetting. Det kan även vara att vissa specifika produkter inom sportbetting inte räknas mot omsättningskravet.

* System, kombo eller enkelspel?
Hos vissa spelbolag räknas inte system eller kombospel mot bonusen. Hos andra räknas inte singelspel även om det är väldigt ovanligt. Men läs reglerna och se vad som gäller så du vet.

* Hur många dagar har du på dig?
Alla bonusar har en tidsbegränsning. Hur många dagar har du på dig att lösa omsättningskraven? Ett vanligt exempel här är 60 dagar men det varier givetvis så läs alltid reglerna.

Vad händer som spelbolaget tappar sin svenska spellicens?

Förhoppningsvis är detta inte något som händer ofta. Men det hände under 2019 när Ninja Casino fick sin licens indragen. Det som hände då var att alla aktiva bonusar ströks och ens pengar på spelkontot betaldes ut. Spelarna var med andra ord skyddade.

Även om detta är hur det är tänkt att fungera kan vi på Dagens Betting givetvis inte lova hur det kommer utspela sig om något liknande händer i framtiden. Men tanken är i alla fall att spelarna ska vara skyddade och få ut sina pengar.

Vilka olika insättningsmetoder finns det? Påverkar de min bonus?

Det finns vissa spelbolag och bonusar där de endast gäller de som gör insättning genom en viss leverantör som till exempel Trustly. Det är däremot inte speciellt vanligt att det endast är en insättningsmetod som är giltig för en bonus men ofta kan ofta finnas någon som är exkluderad för bonusar.

Här nedanför ska vi gå igenom några av de vanligaste betalningslösningarna som många spelbolag erbjuder sina kunder när de ska sätta in kunder.

Kreditkort: I stort sett alla spelbolag i Sverige tar emot vanliga kreditkort som Visa och MasterCard. Tänk däremot på att det finns begränsningar när det gäller uttag till kreditkort. Vissa Mastercard kort kan man inte göra uttag till och det finns även vissa spelbolag som inte tillåter uttag till kreditkort. Då får man istället göra sina uttag till exempel till sitt bankkonto.

Det här är förmodligen det vanligaste sättet som kunder sätter in pengar vilket inte är konstigt då det är väldigt enkelt och smidigt samtidigt som man är van att handla online med sitt kort och känner igen processen.

Swish:
Det betalsättet som växer snabbast just nu. Med några enkla klicka via telefonen kan man göra en insättning som dras direkt från ens bankkonto och landar hos spelbolaget direkt. Finns nästan inga nackdelar med Swish för användaren som får en extremt enkelt och snabb lösning för insättningar.

Banköverföring med Trustly

Trustly gör det enkelt att göra en överföring direkt från ditt bankkonto. Man loggar in med bankID, väljer vilket av ens bankkonton man vill göra överföringen från och fyller i belopp samt verifierar igen med bankID. Väldigt snabb och enkelt, framförallt jämfört med hur banköverföringar fungerade förut. Pengarna landar även direkt på ditt spelkonto utan fördröjning.

Recensioner av spelbolag

Missa inte våra recensioner av flera av de största spelbolagen i Sverige. Vi går igenom och förklarar hur deras oddsbonusar fungerar, vad är deras starka och svaga sidor? Hur fungerar suppporten och hur brett utbud har de för oss som älskar sportbetting?

Du hittar recensionerna genom knappen ”Recension” intill knappen ”Öppna konto” vid respektive spelbolag.

Spela ansvarsfullt

Kom ihåg att betting alltid ska vara roligt. Man ska aldrig spela för pengar man inte har råd att förlora och det kan vara bra att ta med det i kalkylen att man kan förlora de pengarna man sätter in. Vinster är alltid eventuella och inte ens världens bästa speltips kan garantera segrar då slumpen alltid spelar in en roll.

Även om man hittat vart spelbolagen gått fel och hittar värde på marknaden har man alltid en inbyggd varians sett till hur sporten är utformad. Det är betydligt större varians på sporter som fotboll än basket till exempel där slumpmål, straff eller rött kort spelar större roll än enskilda anfall i basket där de har så många fler avslut att jämna ut variansen med.

Tänk även på att om du eller någon du känner spelar för mycket finns alltid Stödlinjen som man kan vända sig till. Där kan man både få hjälp att få någon att prata med om sitt spelande men även stänga av sig själv från spelbolag.

Kom även ihåg att det alltid är 18+ som gäller för spel i Sverige. Om du inte är minst 18 år bör du inte besöka Dagensbetting.se då vi enbart vänder oss till vuxna personer i Sverige över 18 år som tycker om betting.