Snart kommer en omfattande bonusguide med de senaste oddsbonusarna från de bästa spelbolagen med svensk spellicens.

Hur fungerar egentligen omsättningskrav och villkoren på en oddsbonus?

Här skiljer det en hel del beroende på vilken produkt bonusen gäller. Då Dagensbetting.se handlar om sportbetting och vi enbart listar olika oddsbonusar kommer vi i den här guiden fokusera på just oddsbonusar från spelbolag.

I grunden är omsättningskraven och villkoren i en oddsbonus bra för dig som spelare då de aldrig hade kunnat ge bort 1 000 kronor helt utan motkrav. Nu när de har de här kraven kan de ge generösa bonusar och om du är en skarp spelare kommer du kunna omsätta den och få ut pengarna.

Men det är väldigt viktigt att läsa igenom reglerna innan man börjar spela då alla spelbolag har lite olika regler.

Några vanliga punkter som är viktiga att hålla koll på som även kan skilja en hel del mellan de olika spelbolagen.

* Omsättningskrav
Här handlar det helt enkelt om hur många gånger du måste omsätta bonusen innan du kan ta ut den. Om det till exempel är 6x omsättningskrav på bonusen och du fått 500 kronor i bonus är det 6 x 500 = 3 000 kronor som du måste omsätta för att få ut bonusen.

* Vilken typ av spel räknas?
Här kan det variera lite. Räknas singelspel? Räknas kombispel? Räknas system? Läs reglerna och se vad just det spelbolaget du tittar på har för regler.

* Minimumodds
Alla oddsbonusar har ett minimumodds som krävs för att ett spel ska räknas mot omsättningskraven. Står det till exempel att minimumodds är 1,5 betyder det att du givetvis får spela på ett spel med 1,4 i odds däremot kommer inte din insats på det spelet räknas mot omsättningskravet på din bonus. Då många spelbolag har olika minimumodds är det viktigt att kolla vad som gäller på just det spelbolaget du ska öppna konto hos.

* Tidsperioden
Nästan alla bonusar har en tidsperiod som den gäller. Det är helt enkelt hur länge du har på dig att möta omsättningskraven. Vanlig tidsperiod är 60 dagar men kom ihåg att kolla vad som gäller just på det spelbolaget du spelar hos.

* Max en bonus
Sedan Sveriges spelreglering 1 januari 2019 får spelbolagen enbart erbjuda en bonus per kund. Om du redan har ett konto hos till exempel Unibet kan du alltså inte öppna ett nytt för att få en ny bonus och Unibet kan inte heller erbjuda dig några nya bonusar på ditt befintliga konto.

Tänk även på att om du inte lyckas möta omsättningskraven kommer bonuspengarna dras tillbaka. Detta innebär även vinsterna från bonuspengarna. Det är därför viktigt att hålla koll på reglerna ovanför för att inte missa det utan att man ser till att omsätta sin bonus i tid för att få behålla alla pengar.

Tänk även att man måste vara 18 år för att spela hos spelbolagen. Det är viktigt att spela måttfullt och inte spela för pengar man inte har råd att förlora. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.se.

Därför ska du använda dig av flera spelbolag om du vill vinna pengar

Det finns tyvärr inte något perfekt spelbolag. Hur mycket vi än önskar oss ett spelbolag som erbjuder högst odds på alla marknader så är det tyvärr inte möjligt.

Därför är det viktigt att vi som spelare ser till att plocka russinen ur kakan och spela hos det spelbolaget som har absolut högst odds.

Om man är bekväm och tänker att oddsen i alla fall nästan är samma hela tiden och spelar att till exempel Arsenal vinner hemma mot Burnley till 1,5 istället för 1,63 som finns hos ett annat spelbolag så kommer du antingen kraftigt begränsa hur mycket pengar du kan vinna på lång sikt eller förlora pengar.

Marginalerna är inte större än så. Ser vi till exemplet ovanför är det högre oddset hela 8,6% högre och det är där värdet sitter. Det är väldigt få spelare som kan bli vinnande spelare om de bara sitter hos ett eller två spelbolag och spelar på marknader där det spelbolaget inte är marknadsledande.

Visst finns det undantag. Om vi säger att du till exempel alltid spelar på SHL och bara har ett konto hos Betsson eller Coolbet som ofta ligger väldigt högt på sina odds på SHL går det bättre. Men då kommer du behöva stå över tänkta spel om de inte ligger högst på sina odds och direkt du vill spela någon annan liga eller sport blir det ännu svårare.

Många spelbolag har som sagt olika sporter/ligor/marknader där de försöker ligga högst. En annan klassiker är att många spelbolag har extremt höga odds på 1X2-marknaden på Premier League då det är en marknad med en enorm omsättning så många spelbolag pressar sina marginaler där och vissa betalar ut över 98% av insatserna.

Vilka spelbolag behöver man för att få de högsta oddsen?

Här finns det givetvis inga raka svar då det inte finns ett eller två bolag som alltid ligger högst upp. Men det finns olika leverantörer av själva sportprodukten till spelbolagen vilket gör att deras odds skiljer. En sådan leverantör är Kambi och en annan är SB Tech. Det finns även andra och det finns även spelbolag med helt egna lösningar.

Oddsen kan även skilja sig för två spelbolag även om båda har samma leverantör men vill man försöka få högsta möjliga odds på så många marknader som möjligt utan att ha konton hos alla spelbolag kan det vara en ganska bra strategi att dela upp det ungefär så här.

* Bet365 (sätter egna odds)
* Ett spelbolag med Kambi (till exempel Unibet/LeoVegas)
* Ett spelbolag med SB Tech (till exempel Bethard / ComeOn)
* Ett spelbolag ur Betssongruppen (De sätter egna odds för Betsson, Nordicbet eller Betsafe)
* Coolbet (sätter egna odds)

Har du de fem spelkontona kommer du väldigt långt. Sen när man blir mer insatt är det givetvis bra att ha ännu fler då det som sagt finns variationer även om de har samma leverantör.

Om vi tar ett exempel på matchen Norwich – Arsenal som skulle spelas när den här guiden skrevs.

Här nedanför ser ni de olika oddsen på att Norwich skulle vinna hos ett par spelbolag.

Unibet (Kambi): 4,1
Coolbet (eget odds): 4,0
Mr Green (Kambi): 4,0
888 (Kambi): 4,0
Bet365 (eget odds): 4,0
Betsson (eget odds): 3,95
Bethard (SB Tech): 3,95
ComeOn (SB Tech): 3,95

Hur fungerar en bonus som ger 100%, 500% eller 200% bonus? Vad betyder upp till 2 000 kr?

Det är ganska enkelt egentligen. Procentsatsen styr hur mycket bonus du får i relation till din insättning. Om du får 100% bonus betyder de att de matcher din insättning. Du får alltså lika mycket bonus som du sätter in. Sen kommer nästa begrepp in ”upp till” styr hur stor den maximala bonusen kan vara.

Så en bonus som ger 100% upp till 2 000 kronor fungerar enligt följande:
Du sätter in 1 000 kr = Du får 1 000 kr bonus
Du sätter in 2 000 kr = Du får 2 000 kr bonus
Du sätter in 5 000 kr = Du får 2 000 kr bonus.
Som du ser slår bonusen i taket vid 2 000 kr vilket gör att du inte får högre bonus trots större insättning.

Bonusar med 100% bonus har ofta ett högre belopp då det krävs en större insättning från dig vilket gör att spelbolaget kan ge en högre bonus sett till antal kronor.

En bonus på 500% ger väldigt mycket bonus för en lägre insättning men de har ofta ett lägre bonusbelopp sett till kronor.

En vanlig bonus är 500% upp till 500 kr. Alltså att man sätter in 100 kronor för att få 500 kr bonus vilket ger 600 kr att spela för.

Oddsbonusar för Premier League?

Det finns, i alla fall inte i skrivande stund, några ligaspecifika bonusar. Utan en oddsbonus kan oftast omsättas på alla ligor. Ibland finns vissa undantag men som grundregel ingår alla ligor när man ska omsätta sin bonus. Det finns med andra ord inte någon Premier League-specifik bonus. Däremot om man främst ska spela på Premier League bör man välja ett spelbolag som dels har en bra bonusen men som framförallt erbjuda höga odds och ett brett spelutbud på just Premier League.

Kan man köra system för att omsätta sin bonus?

En del undrar om man kan lägga ihop flera matcher med lägre odds för att bygga ett system på kanske fem matcher för att nå upp till minimumodds. Här finns det inget generellt svar utan det absolut bästa är att läsa igenom de allmänna villkoren för bonusen hos det aktuella spelbolaget då alla har olika regler. En del tillåter till exempel endast kombispel med minst två spel samtidigt som andra bara kör singlar. Det kan även vara så att om du medvetet försöker lura spelbolaget bara för att omsätta bonusen har de rätt att ta tillbaka den. Så bäst är alltid att kolla igenom reglerna hos det spelbolaget du funderar att spela hos.

Hur fungerar det med gratis live stream hos spelbolagen?

Många spelbolag erbjuder kunder gratis live streams från olika sporter och ligor runt om i världen. Exakt utbud och hur det fungerar varierar givetvis men rent generellt fungerar det oftast så att det räcker med att man har ett spelkonto med pengar på så kan man logga in för att se matcherna gratis.

Så de är gratis till så sett att man inte betalar något för att se matcherna eller måste spela på dem. Men det är samtidigt inte gratis eftersom man var tvungen sätta in pengar hos spelbolaget innan man fick tillgång till alla deras streams.

Men om du sittar och läser på den här sidan kan vi anta att du hur som helst skulle haft pengar på ett spelkonto och i så fall kan man se det som gratis att se matcherna via deras streamingplatform.

De finns sällan exakta listor på vilka ligor eller sporter som ingår då detta kan ändras relativt fort. Men historiskt har man ofta kunnat se ligor/cuper som Engelska ligacupen, Bundesliga, Serie A, La Liga och NBA gratis via spelbolag som till exempel Unibet och Bet365. Men detta är givetvis ingen garanti för att de kommer fortsätta vara så utan bäst är att kolla deras hemsida vilka matcher de ska sända.

För att se vilka mathcer de sänder går du helt enkelt in under deras sportbook så brukar det finnas en TV-ikon intill matchens namn om den sänds. Detta finns både under pre game oddsen samt liveoddsen.

Har spelbolagen en app?

Ja, de absolut flesta spelbolagen har antingen en app eller flera olika appar beroende på om du till spela på sport, casino eller poker.

Tänk dock på att det endast är iPhone-användare som kan ladda ner dessa direkt från App Store. Om man har till exempel en Samsung och använder Android hittar man inga appar från spelbolagen i Google Play då dessa är förbjudna av Google.

Det man istället får göra är att söka på Google efter vart deras app finns och sen ladda ner den manuellt och även gå in i ens inställning och kryssa i att man tillfälligt tillåter en installation från okänd källa. Kom ihåg att klicka bort detta val efter ni installerat appen då det annars kan utnyttjas av osäkra appar.

Tänk dock på att om du har laddat ner appen på detta sätt för Android så måste du oftast gå tillväga på exakt samma sätt när du väl ska uppdatera appen. Denna väldigt krångliga lösning har gjort att det även finns spelbolag som enbart erbjuder en app för iPhone användare.

Funderar du på vad du ska spela sen när du vill omsätta din oddsbonus? Missa inte dagens bästa speltips från oss varje dag.