Dagens bästa speltips

Speltips inför Premier League

Premier League speltips

Ta del av våra speltips inför veckans matcher från Premier League. Vi på Dagensbetting.se har en stor passion för engelsk fotboll och publicerar speltips inför flera av veckans matcher, varje vecka. Ta del av våra analyser, bettingtips och oddsen inför matcherna från världens bästa liga, Premier League. Oavsett om du vill läsa inför matchen för storlag som Manchester United och Liverpool eller de mindre lagen som West Ham eller Burnley hittar du det här.

Här nedanför ser du de senaste speltipsen från just Premier League. Vill du se fler ligor når du vår startsida här.

Allt inför helgens Premier League!

Premier League är utan tvekan den mest populära fotbollsligan både globalt och den populäraste internationella ligan i Sverige.
Här hittar ni våra speltips från Premier League som vanligtvis spelas lördagar och söndag men vissa omgångar är placerade mitt under veckan. De spelas i så fall oftast tisdagar och onsdagar. Vissa omgångar har även en match på fredag eller måndag.

Speltips från Premier League

Älskar du engelsk fotboll? Då finns det ingenting som går upp mot att spela på Premier League, troligtvis den mest underhållande fotbollsligan i världen. Här kan slå alla, vilket öppnar upp för spännande spel och bra odds.

Premier League har alltid varit populär bland oss svenskar. Många har vuxit upp under tipsextra-generationen och har en väldigt stark koppling till de engelska lagen.

Under de senaste decennierna har ligan också vuxit fram till att bli den mest populära i världen, vilket har lett till en väldigt stark ekonomisk tillväxt, och därmed ännu mer stjärnspelare.

Till skillnad från La Liga, Serie A och Bundesliga brukar toppskiktet vara bredare, och många lag konkurrerar om ligatiteln varje år. Det brukar dessutom vara jämnt ända in på målsnöret, med många viktiga matcher under hela säsongen.

Under senare år har också kvalitén på topplagen blivit ännu bättre om man jämför med exempelvis Bayern München, Real Madrid och Barcelona, de lag som annars brukar dominera i europaspelet.

Det verkar som ett tronskifte har skett i och med att Tottenham och Liverpool möttes i Champions League finalen 2019. Numera är det helt enkelt i Premier League den mest underhållande fotbollen spelas och även den bästa.

Mycket att ha koll på, med andra ord, och därför kan det vara bra att spana in bra speltips och uppdateringar online. Här kan du ständigt hitta aktuella och relevanta tips.

Mer om Premier League

Premier League, i sin nuvarande form, startades 1992 och sex klubbar, Chelsea, Arsenal, Everton, Liverpool, Manchester United och Tottenham har oavbrutet spelat i förstaligan sedan dess. Premier League består av 20 klubbar, ligan spelas höst-vår och varar från augusti till maj.

De fyra högst placerade lagen kvalificeras till Champions League och det lag som handlar på femte plats får istället spela i Europa League. De tre lägst placerade klubbarna flyttas ner till andradivisionen, The Championship. Ligasystemet innehåller inte bara lag från England utan även från Wales, exempelvis Cardiff och Swansea.

Ligan har mer tv-publik än någon annan i världen och rankades länge som den näst bäst inhemska ligan efter spanska La Liga. De engelska lagen har dock varit väldigt bra på att plocka in den absolut bästa tränarkompetensen från de andra storlagen runtom i Europa,och har troligtvis gått om La Liga även kvalitetsmässigt.

Tränare som Pep Guardiola och Jürgen Klopp har definitivt höjt nivån på Manchester City och Liverpool och därmed gett ligan en extra edge man saknat i det absoluta toppskiktet, då de spanska topplagen Barcelona och Real Madrid konsekvent annars varit högre rankade.

Till och med säsongen 2019/20 har 49 lag spelat i Premier League. Bara sex lag har dock vunnit titeln: Arsenal, Manchester United, Blackburn Rovers, Manchester City, Chelsea och Leicester City.

De mest populära lagen i Premier League
De mest populära engelska lagen i Sverige är Liverpool, Manchester United och Arsenal. Liverpool har länge varit populära, efter att ha dominerat engelsk ligafotboll under 80-talet, då de dessutom spelade väldigt underhållande fotboll.

Manchester United tog sedan över tronen, och var väldigt dominanta de följande två decennierna. Att Liverpool på senare år börjat bli en dominant kraft på allvar igen är därför väldigt spännande för fans runt om i världen.

Även många mindre lag som av många skulle uppfattas som ganska obskyra har en relativt stor fanbase i Sverige sedan tipsextratiden,och många fans har varit väldigt lojala mot sitt favoritlag genom åren, oavsett hur framgångsrika de har varit.

En hel del svenska favoritlag håller exempelvis numera till i Championship, den engelska andradivisionen, som dessutom är betydligt mer opåverkad av de senaste decenniernas modernisering när det gäller spelstil.

Det ska också nämnas att kommersialiseringen av den engelska fotbollen inte har skett helt friktionsfritt i förhållande till fansen.
Många är inte nöjda med hur klubbarna sköts och hur de äkta supportrarna behandlas.

Kända spelare i Premier League under åren

Många av världens bästa spelare har spelat i Premier League under årens lopp, och bland dessa kan nämnas Cristiano Ronaldo,Thierry Henry, Didier Drogba, Steven Gerrard, Patrick Viera, Yaya Toure, David Beckham, Luis Suarez, Eden Hazard. Listan kan göras väldigt lång.
Bland skytteligavinnarna hittar man dessutom fotbollsadel som Ruud van Nistelrooy, Alan Shearer, Sergio Agüero, Harry Kane och Mohamed Salah.

Svenskar i Premier League

Många svenskar har spelat i Premier League under årens lopp och några av dem har gjort det väldigt framgångsrikt. Fredrik Ljungberg och Anders Limpar har båda vunnit ligan med Arsenal, under två olika storhetsperioder.

Anders Limpar var på sin tid troligtvis Premier Leagues mest underhållande spelare, med en otrolig högstanivå. Detta var under en period då ligan fortfarande spelades på mer traditionellt engelskt vis, med höjdbollar och mycket närkamper. Han bidrog definitivt till att höja underhållningsvärdet, inte minst på Arsenal som under denna period hade rykte om sig att vara ligans tråkigaste lag.

Fredrik Ljungberg vann ligan med Arsenal två gånger, 2001/02 och 2003/04. Den sistnämnda säsongen gick man obesegrade genom Premier League och fick därmed smeknamnet “The Invincibles”. Efter säsongen 2001/02 blev han utnämnd till ligans bästa spelare, då han i princip spelade i trance under hela vårsäsongen.

Det var ett fantastiskt fotbollslag, med storspelare på i princip varje position, som under Arsene Wenger spelade en väldigt underhållande fotboll, som var betydligt mer teknisk och modern än tidigare, med stort fokus på kreativitet och individuellt uttryck. Fredrik Ljungberg hade spetskvalitet som gjorde att han passade perfekt in i detta lagbygge, och hade bland annat ett närmast telepatiskt samarbete med Dennis Bergkamp under säsongen 2001/2002.

Även Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic har spelat i Premier League. Henke spelade i Manchester United under några korta, men framgångsrika månader under säsongen 2006/07, samma klubb som Zlatan Ibrahimovic återförenades med Jose Mourinho i säsongen 2016/17.

Han hann med att göra 28 mål, varav 17 i ligan, innan han drog på sig en allvarlig knäskada under våren. Vid 35 års ålder var han fortfarande väldigt dominant och motbevisade många tvivlare som märkligt nog trodde att han inte skulle kunna leverera i Premier League. Det blev en ligacup-titel och en Europa League-vinst till slut, även om han i den sistnämnda turneringen inte kunde spela semifinal eller final, efter att ha skadat sig i kvartsfinalen.

Många andra svenskar har spelat kortare eller längre perioder i olika lag i Premier League, och det kan nämnas att det snyggaste målet som har gjorts efter millennieskiftet troligtvis gjorts av en svensk. Detta är otippat nog Erik Edman i Tottenham, då han säsongen 2004/05 slog till med ett mäktigt långskott borta mot Liverpool på Anfield. Han spelade bara en säsong i Londonklubben, men lyckades, åtminstone delvis, göra sig odödlig med en enda spark.

Några roliga fakta om Premier League

Här kommer några lite mer obskyra fakta och rekord från Premier League, som du troligtvis inte hade så stor koll på även om du är en fotbollsnörd. Visste du exempelvis att…

…Leicester säsongen 2014/15 tillbringade längre tid i tabellens bottenskikt utan att åka ur än någon annan klubb tidigare i ligans historia. Man var involverade i en konkret bottenstrid under inte mindre än 140 dagar. Att man året efter vann ligan framstår i ljuset av detta som ännu mer spektakulärt.

…Spanjoren Iago Aspas lyckades med konststycket att slå fler hörnor sparkar än ha skott på mål under sin period i Liverpool 2013-15, detta trots att han spelade som forward.

..Terry Connor, som tidigare tränade Wolverhampton Wanderers, är den enda managern som coachat ett lag 10 Premier League matcher utan en enda vinst. Detta har gett honom en ofrivilligt legendaktig status hos både supportrar och journalister.

..Ryan Giggs är den spelare i Premier League som har blivit utbytt flest gånger. Hela 134 gånger fick han lämna planen innan matchen var slut. Det är dock värt att notera att detta snarare beror på att han spelade i ligan i hela 24 år, än att han var en notorisk besvikelse.

…Endast tre spelare har stått för bedriften att lyckas göra mål assist och självmål i en och samma match. Detta är Gareth Bale, Wayne Rooney och Kevin Davis. Gareth Bale lyckades dessutom få gult kort under samma match. Snacka om att vara i händelsernas centrum.

…Alan Shearer är inte bara en legendarisk, trefaldig skytteligavinnare, utan är också den spelare som har missat flest straffar genom tiderna i ligan. Precis som i fallet med Ryan Giggs här ovan ska detta troligtvis inte knytas till bristande förmåga, utan om ett stort antal slagna straffar under många år. Han misslyckades sammanlagt elva gånger med att göra mål från elva meter. Han är också den spelare som har gjort mål flest gånger från straffpunkten, 56 gånger närmare bestämt. En helt ok straffstatistik, trots allt.

Bonusguide


Snabbare bonus

Snabbare

100 kr bonus
1
Öppna konto här Öppna konto här
Omsättningskrav: 1x
Lägsta odds: 1,0
Regler & villkor gäller | 18+ | Stödlinjen.se
Betsson bonus

Betsson

100% upp till 100 kr
2
Öppna konto här Öppna konto här
Omsättningskrav: 1x
Lägsta odds: 1,5
Regler & villkor gäller | 18+ | Stödlinjen.se
Speedybet bonus

Speedybet

100% upp till 100 kr
3
Öppna konto här Öppna konto här
Omsättningskrav: 16x
Lägsta odds: 1,8
Regler & villkor gäller | 18+ | Stödlinjen.se
Nordicbet bonus

Nordicbet

100% upp till 100 kr
5
Öppna konto här Öppna konto här
Omsättningskrav: 1x
Lägsta odds: 1,5
Regler & villkor gäller | 18+ | Stödlinjen.se
Hajper bonus

Hajper

100 kr bonus
6
Öppna konto här Öppna konto här
Omsättningskrav: 1x
Lägsta odds: 1,5
Regler & villkor gäller | 18+ | Stödlinjen.se

Coolbet

100% upp till 100 kr
7
Öppna konto här Öppna konto här
Omsättningskrav: 6x
Lägsta odds: 1,8
Regler och villkor | 18+ | Stödlinjen.se
Comeon bonus

Comeon

100% upp till 100 kr bonus
8
Öppna konto här Öppna konto här
Omsättningskrav: 1x
Lägsta odds: 1,0
Regler & villkor gäller | 18+ | Stödlinjen.se
Betsafe bonus

Betsafe

100% upp till 100 kr
9
Öppna konto här Öppna konto här
Omsättningskrav: 1x
Lägsta odds: 1,5
Regler & villkor gäller | 18+ | Stödlinjen.se
Vår värdering av speltipset