Kortpoäng inom betting – Hur fungerar det?

Kortpoäng inom sportbetting
Du har säkert sett specialspelen inför stora fotbollsmatcher hos de olika spelbolagen där man ska spela på antal kortpoäng över eller under till exempel 49,5 poäng. Men vad betyder egentligen kortpoäng? Hur räknar man ut det och hur kan du göra för att försöka vinna pengar på den här typen av spel?

Kortpoäng är ett väldigt simpelt spel egentligen. Så här räknar man:

Om en spelare får ett gult kort: 10 poäng
Om en spelare får ett rött kort: 25 poäng

En spelare kan max få 35 poäng per match så om de till exempel får två gula kort och genom det ett automatiskt rött får man inte 45 poäng utan endast 35 poäng.

Kort som ges efter matchen tagit slut räknas inte. Så om det till exempel blir ett bråk på planen efter matchen tar slut kommer inte de korten räknas in.

Man räknar samtidigt endast kort på spelare som är på planen så om en spelare på bänken eller tränaren drar på sig ett rött kort räknas det inte till poängen. Tänk även på att olika spelbolag kan ha olika regler. De här är däremot enligt vår erfarenhet i stort sett alltid de reglerna som gäller hos de flesta. Men dubbelkolla gärna regler och villkor hos just ditt bolag för att vara helt säker.

Om linan inför en match ligger på över/under 49,5 poäng och det blir fyra gula kort i matchen har det gått under linan. Om det däremot blir fem gula kort går det över.

Strategi: Hur vinner man på kortspel?

Som med mycket annat inom sportbetting gäller det att läsa mängder samt försöka lära sig av sina egna spel. Det finns mängder av sidor där du kan se kortstatistik för både lag samt enskilda spelare. Det går även att få fram statistik på den domaren som ska döma hur de brukar vara med korten.

Sedan är det viktigt att väga den här statistiken mot oddsen som erbjuds och faktiskt se vart värdet ligger. Inte bara vad som är mest troligt.

Kom även ihåg att hur lagen ställer upp och vilka styrkor/svagheter de har kan påverka spelet. Har ett lag en extremt snabb ytter som ställt mot en långsammare ytterback. Det är inte någon högoddsare om det kommer ett kort när den långsammare backen måste försöka med alla medel få stopp på den snabba yttern.

Bokför sedan alla dina spel och skriv gärna ner din analys till varför du spelade som du gjorde. På det här sättet kan du försöka hitta rätt i din analys vad som blir viktigaste datapunkterna och vad som är fallgroparna i ditt eget spelande när det kommer till kortspel.

Läs gärna med i vår spelskola om vad andra typer av bettingmarknader betyder.