Uträkning: Därför ska du ALLTID jämföra oddsen och spela det högsta möjliga – Så stor blir skillnaden

Därför spela högsta oddset jämföra

Champions League, Europa League, NHL och NBA är alla mitt uppe i sina slutspel. Mitt under sommaren. Allsvenskan och Superettan kör på med full kraft och inom några veckor är både Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga och SHL tillbaka i spel.

Det är med andra ord bra dagar för oss som älskar sportbetting. Vi på Dagensbetting.se gör allt för att du som besöker oss ska hitta det bästa spelvärdet när du läser våra speltips. Men för att kunna rygga de till det högst oddset krävs det att du har konto hos det spelbolaget som erbjuder det högsta oddset på det spelet.

Har man bara pengar hos ett eller två spelbolag blir det ofta att många ryggar våra speltips till lägre odds än vi rekat till vilket gör att de tappar det värdet som vi vill lyfta fram.

Det är därför viktigt att antingen ha konton hos flera spelbolag så man alltid kan rygga till det högsta möjliga oddset eller att man avstår från att rygga det specifika speltipset om man inte har konto hos ett spelbolag med lika högt odds.

Räkneexempel: Så mycket skiljer det

Vi kan ta fram ett räkneexempel. Säg att du spelar spel med ett snittodds på 1,8 gånger pengarna.

Om du spelar där oddset är 0,1 lägre än hos det spelbolaget som betalar bäst betyder det att du tappar 5,3% av vinsten varje gång dina spel prickar rätt. För många låter 0,1 i oddsskillnad eller 5,3% mindre vinst som en marginell skillnad. Men den sanna effekten kommer när du summerar över ett längre perspektiv.

Säg att du spelar 50 spel i månaden á 300 kronor styck. Vi säker sedan att du prickar 30 av de spelen varje månad och du spelar de till 1,8 i snitt istället för 1,9 om du haft fler konton och sökt det bästa oddset.

Då får vi följande utfall:
20 missade spel á 300 kr = 6 000 kronor minus
30 prickade spel á 300 kr x 1,8 gånger pengarna = 16 200 kronor – din insats på 9 000 alltså 7 200 kronor vinst.

Slår man ihop dessa två går du 1 200 kronor i vinst varje månad på din betting eller 14 400 kronor per år.

Men om du istället spelat samma spel till 1,9 i snittodds hade du fått in 17 100 – insatsen på 9 000 kronor alltså 8 100. Drar vi sedan bort insatsen för de förlorade spelen har du gått 2 100 kronor med vinst.

På ett år blir det 25 200.

Jämför det med 14 400 så ser du att den lilla skillnaden på 0,1 i odds plötsligt blev nästan en dubblering av dina vinster. Därför är det alltid så viktigt att jaga minsta lilla marginal på det högsta oddset och aldrig nöja sig med ett ”ungefär lika högt odds”.

Hitta rätt spelbolag och deras oddsbonus

För att underlätta för dig har vi tagit fram en bra guide över oddsbonusar där du ser vilka bonusar de olika spelbolagen erbjuder just nu.

Guiden uppdateras regelbundet så du alltid har de senaste kampanjerna samt vår recension för spelbolaget. Du hittar även en tydlig länk till bonusens regler och villkor vilket gör det enkelt för dig att förstå deras bonus.

När du sedan har konton hos fler spelbolag vilket gör att du lättare hittar de högsta möjliga oddset kan du ta ditt spelande till nästa nivå.

Olika spelbolag har dessutom olika styrkor. Ett spelbolag kanske har bäst odds på NHL, ett annat på Allsvenskan samtidigt som ett tredje alltid slår de andra på fingrarna när det gäller oddsen på överspel.

De olika spelbolagen har även olika oddssättare beroende på vilket system de använder. Unibet och LeoVegas använder till exempel Kambi. Bethard och ComeOn använder SB Tech och Betssongruppen, Bet365 och Coolbet är exempel på spelbolag med egna oddssättare.

Vilka spelbolag som har vilka styrkor får du själv lära dig och det är något man fort gör om man jämför oddsen ofta.

Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.