Fotbolls EM 2020 fick på grund av Covid19 flyttas fram till sommaren 2021 men i takt med mutationer och andra- och tredjevågen av Corona har frågetecken lyfts om fotbolls EM verkligen kan genomföras 2021. Men nu bekräftar UEFA att turneringen kommer genomföras.

Vi på Dagensbetting.se laddar för fullt inför fotbolls EM där vi kommer leverera speltips inför samtliga matcher under turneringen med start den 11 juni 2021. Här kan du hitta våra speltips till fotbolls EM 2020 / 2021.

Än så länge är planen att Euro 2020 som det heter officiellt ska genomföras i de 12 städer som det egentligen var tänkt. Alla städer som ska stå som arrangörer har fått i uppgift att ta fram förslag hur publikfrågan ser ut i respektive region.

Embed from Getty Images

Enligt UEFA har ingen av värdstäderna signalerat än att de vill dra sig ur arrangemanget. Sedan ligger mycket givetvis utanför respektive fotbollsförbunds makt men målet är i alla fall att de 12 värdstäderna ska stå kvar.

De tolv städerna som står listade som arrangörer i nuläget är:

Amsterdam i Nederländerna
Baku i Azerbajdzjan
Bilbao i Spanien
Budapest i Ungern
Bukarest i Rumänien
Dublin i Irland
Glasgow i Skottland
Köpenhamn i Danmark
London i England
München i Tyskland
Rom i Italien
Sankt Petersburg i Ryssland

Flyttas EM 2021 till London?

Embed from Getty Images

Bland annat Bayern Münchens vicepresident Karl-Heinz Rummenigge föreslagit att hela turneringen ska genomföras på en ort och lyft London som det naturliga valet.

Det finns många fördelar med att samla samtliga matcher i just London.

En av de är det stora antalet arenor.

I London finns bland annat tillgång till:
Wembley 90 000 åskådare
Twickenham Stadium 82 000 åskådare
London Stadium 66 000 åskådare
Tottenham Hotspur Stadium 62 303 åskådare
Emirates Stadium 60 260 åskådare
Stamford Bridge 41 841 åskådare

Även om de inte kan ta in full mängd åskådare är det hur som helst mer troligt att få in till exempel 10 000 åskådare på en arena som tar 90 000 än en mindre arena som tar 15 000.

En annan fördel med London är de reseförbuden som många länder har mot England på grund av den brittiska mutationen av viruset. Det gör till exempel att Manchester United inte kan resa till Spanien för sitt möte i Europa League nästa vecka.

Om istället övriga nationer kommer till England och framförallt minimerar resandet fram och tillbaka mellan olika orter skulle underlätta.

Enligt UEFA kommer beslut om exakt hur turneringen ska genomföras komma senare mot april vilket öppnar för en flytt till en eller ett par länder istället för de i dagsläget 12 olika länderna som står som arrangörer. Men de slår hur som helst fast precis som Japan gjorde angående sommar OS.

Turerningen kommer genomföras med eller utan publik till sommaren.