3 minuters lÀsning

Fotbolls EM 2020 fick pÄ grund av Covid19 flyttas fram till sommaren 2021 men i takt med mutationer och andra- och tredjevÄgen av Corona har frÄgetecken lyfts om fotbolls EM verkligen kan genomföras 2021. Men nu bekrÀftar UEFA att turneringen kommer genomföras.

Vi pÄ Dagensbetting.se laddar för fullt inför fotbolls EM dÀr vi kommer leverera speltips inför samtliga matcher under turneringen med start den 11 juni 2021. HÀr kan du hitta vÄra speltips till fotbolls EM 2020 / 2021.

Än sĂ„ lĂ€nge Ă€r planen att Euro 2020 som det heter officiellt ska genomföras i de 12 stĂ€der som det egentligen var tĂ€nkt. Alla stĂ€der som ska stĂ„ som arrangörer har fĂ„tt i uppgift att ta fram förslag hur publikfrĂ„gan ser ut i respektive region.

Embed from Getty Images

Enligt UEFA har ingen av vÀrdstÀderna signalerat Àn att de vill dra sig ur arrangemanget. Sedan ligger mycket givetvis utanför respektive fotbollsförbunds makt men mÄlet Àr i alla fall att de 12 vÀrdstÀderna ska stÄ kvar.

De tolv stÀderna som stÄr listade som arrangörer i nulÀget Àr:

Amsterdam i NederlÀnderna
Baku i Azerbajdzjan
Bilbao i Spanien
Budapest i Ungern
Bukarest i RumÀnien
Dublin i Irland
Glasgow i Skottland
Köpenhamn i Danmark
London i England
MĂŒnchen i Tyskland
Rom i Italien
Sankt Petersburg i Ryssland

Flyttas EM 2021 till London?

Embed from Getty Images

Bland annat Bayern MĂŒnchens vicepresident Karl-Heinz Rummenigge föreslagit att hela turneringen ska genomföras pĂ„ en ort och lyft London som det naturliga valet.

Det finns mÄnga fördelar med att samla samtliga matcher i just London.

En av de Àr det stora antalet arenor.

I London finns bland annat tillgÄng till:
Wembley 90 000 ÄskÄdare
Twickenham Stadium 82 000 ÄskÄdare
London Stadium 66 000 ÄskÄdare
Tottenham Hotspur Stadium 62 303 ÄskÄdare
Emirates Stadium 60 260 ÄskÄdare
Stamford Bridge 41 841 ÄskÄdare

Även om de inte kan ta in full mĂ€ngd Ă„skĂ„dare Ă€r det hur som helst mer troligt att fĂ„ in till exempel 10 000 Ă„skĂ„dare pĂ„ en arena som tar 90 000 Ă€n en mindre arena som tar 15 000.

En annan fördel med London Àr de reseförbuden som mÄnga lÀnder har mot England pÄ grund av den brittiska mutationen av viruset. Det gör till exempel att Manchester United inte kan resa till Spanien för sitt möte i Europa League nÀsta vecka.

Om istÀllet övriga nationer kommer till England och framförallt minimerar resandet fram och tillbaka mellan olika orter skulle underlÀtta.

Enligt UEFA kommer beslut om exakt hur turneringen ska genomföras komma senare mot april vilket öppnar för en flytt till en eller ett par lÀnder istÀllet för de i dagslÀget 12 olika lÀnderna som stÄr som arrangörer. Men de slÄr hur som helst fast precis som Japan gjorde angÄende sommar OS.

Turerningen kommer genomföras med eller utan publik till sommaren.