Tiondeplacerade Arsenal och sjundeplacerade Tottenham har fått sätta sitt hopp den här säsongen till en titel i Europa League. Men ett sätt att rädda upp en säsong är bra prestationer i årets viktigaste matcher, mot deras rival i North London Derby. Vilket av lägen tar chansen att rädda upp sin säsong?

Speltips
Speltips:Tottenham
Odds:2,93 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 14/3 kl 17:30

Embed from Getty Images

Både Arsenal och Tottenham spelade i Europa League nu i veckan där Arsenal slog Olympiakos med 3-1 nere i Grekland. Tottenham slog samtidigt Dynamo Zagreb med 2-0 hemma i London och har alltså sluppit någon lång resa inför helgens match.

Däremot fick Kane kliva av och sågs sedan med en stor ispåse vid sitt knä men enligt Jose Mourinho var det mer en försiktighetsåtgärd och allt talar för att Kane finns med från start mot Arsenal.

Ser vi till ligaformen har Arsenal två segrar, två förluster och en oavgjord över deras fem senaste. Hemma på Emirates har de lämnat tre av deras fem senaste matcher utan att göra mål i Premier League men samtidigt har de bara släppt in tre mål över de fem matcherna.

De halvskakiga resultaten där Arsenal blandar högt och lågt har gjort att de ligger tia i Premier League och har hela tio poäng upp till en Europa League-plats. Segern här är viktig för att vinna mot just Spurs, inte för att de behöver poängen.

Arsenals fokus är nog riktat mot Europa League där en titel och en Champions League-plats finns i potten.

Fem raka segrar med 15-1 i målskillnad

Embed from Getty Images

Spurs har däremot sparkat igång på alla cylindrar just nu. Över alla tävlingar har de fem raka segrar med målskillnaden 15-1. Till och med Gareth Bale har vaknat och gjort fem mål i sina fem senaste matcher.

Nyckeln är däremot Harry Kane som är lagets hjärta och själ. Han har fyra mål och två assist på de två senaste matcherna.

Ska vi lyfta en negativ aspekt är det att Spurs är ligans fjärde bästa hemmalag men bara sjunde bästa bortalag och ser vi till xPTS på bortaplan är de bara seriens elfte bästa lag.

Men vi får även komma ihåg att Spurs är ett lag med tydliga toppar och dalar. I höstas sprang de över alla, sen var det en enormt djup dipp och nu är de fått igång maskineriet igen.

Poängen är samtidigt viktiga för Spurs som fortfarande har bra häng både på Europa League (tre poäng) och Champions League (fem poäng).

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Fördel Spurs senaste tiden

Embed from Getty Images

Ser vi till de senaste derbyna mellan Arsenal och Spurs har faktiskt de vitklädda varit starkast den senaste tiden med två raka segrar och The Gunners har inte vunnit någon av de fem senaste derbyna.

Vi tror att Kane kommer till spel. Vi tror på Spurs här som både slapp en lång resa från Grekland natten mot fredag och som faktiskt har mycket att spela för sett till Europaplatserna.

Vi får starka 2,93 gånger pengarna på Spurs hos Pinnacle vilket blir vårt speltips här. Vår egen värdering ligger runt 2,75.

För och emot speltipset:

  • Spurs har grym form just nu. Fem raka segrar och 15-1 i målskillnad.
  • Arsenal har lämnat tre av deras fem senaste hemmamatcher mållösa.
  • Arsenal spelade nere i Grekland i torsdags och haft en lång resa.
  • Spurs spel på bortaplan har inte imponerat under säsongen.
Speltips
Speltips:Tottenham
Odds:2,93 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 14/3 kl 17:30

Oddsjämförelse inför Arsenal – Spurs 14 mars 2021:


Oddset framtaget: Fredag 12/3 kl 18:00
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.