Onsdagens mest spännande drabbning från Champions League hämtar vi från Bergamo i norra Italien där Atalanta tar emot Real Madrid. De unga uppstickarna mot de rutinerade rävarna med andra ord.

Speltips
Speltips:Över 2,5 mål
Odds:1,69 hos Bethard
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Bethard här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 24/2 kl 21:00

Embed from Getty Images

Atalanta har varit en riktigt sagoberättelse. Sedan säsongen 2018-19 har de utmanat i toppen och slutat trea två säsonger i följd och ligger just nu femma i en jämn tabell.

Förra säsongen blev det även succé i Champions League där de tog sig hela vägen till kvartsfinal där PSG slog ut dem. På vägen dit slog de ut Valencia i en galen åttondelsfinal där Atalanta gjorde fyra mål både i hemma- och bortamötet.

Formen är även god då Atalanta vunnit tre raka matcher varav två av dem har varit mot Napoli. Sedan slutet av november har Atalanta bara förlorat en av sina 20 matcher. De övriga 19 matcherna har fördelats över tolv segrar samt sju oavgjorda.

Under Champions League-gruppspelet kom de tvåa i gruppen bakom Liverpool som de även vann mot på Anfield.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Tuffa skadeproblem i Real

Embed from Getty Images

Real Madrid har vunnit fyra raka matcher och fått häng på Atlético Madrid hemma i La Liga. Men storklubben störs även av en hel hög med skador.

Ramos, Hazard, Marcelo, Valverde, Carvajal, Benzema, Militão och Rodrygo missar alla matchen.

Ovanpå det måste Casemiro på det defensiva mittfältet vara försiktig då han missar returen om han drar på sig ett gult kort.

Mot ett lag som Atalanta som har en blixtrande offensiv vill man inte komma till spel utan Ramos och med en defensiv fältare som måste vara försiktig.

Spelet på bortaplan har annars varit oväntat svagt den här säsongen för ett lag som Real Madrid som bara vunnit sex av deras 13 senaste bortamatcher.

Gått över 2,5 mål i 12 av 16 senaste

Embed from Getty Images

Spelmässigt ligger spelbolagen rätt på det när det gäller 1X2-oddsen där Atalanta betalar runt 2,3 och ett skadedrabbat Real runt 3,0.

Men på målmarknaden hittar vi vårt speltips. Vi väljer att spela över 2,5 mål som betalar 1,69 gånger pengarna hos Bethard.

För Atalanta har 12 av de 16 senaste matcherna gått över 2,5 mål och ser vi till deras underliggande siffror hemma i Serie A är deras offensiv klart starkare än deras defensiv som lämnar en del att önska.

Real Madrid är lite samma sak. Deras matcher brukar inte vara lika målrika men deras defensiv rankas bara som sjätte bäst i La Liga sett till deras xGA.

När vi sedan lägger till vikten av bortamål och det faktum att matchen spelas utan publik kommer Real Madrid helt klart gå för att göra mål här vilket kommer öppna upp matchbilden. Har svårt att se Real Madrid bara gå in för att spela 0-0 och med en mer öppen matchbild brukar det bli åka av med Atalanta.

För och emot speltipset:

  • Atalanta har gått över 2,5 mål i 12 av deras 16 senaste matcher.
  • Real Madrid saknar flera viktiga defensiva pjäser.
  • Båda lagen har sina styrkor offensivt och rankas lägre i sina inhemska ligor sett till defensiven.
  • Real Madrid saknar bland annat Benzema och kanske måste välja en mer defensiv matchplan.
  • Även utan Ramos är Real Madrids backlinje rutinerad och tuff.
Speltips
Speltips:Över 2,5 mål
Odds:1,69 hos Bethard
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Bethard här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 24/2 kl 21:00

Oddsjämförelse Atalanta – Real Madrid 24 februari 2021:


Oddset framtaget: Tisdag 23/2 kl 08:30
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.