Atlético Madrid har studsat tillbaka med två raka segrar men de måste fortsätta rada upp segrar då de jagas av Real Madrid och Barcelona som bara är någon poäng bakom. Under söndagen väntar en tuff uppgift med Athletic Club på bortaplan där vi väljer sida i vårt speltips inför matchen.

Speltips
Speltips:Dubbelchans 1X (vinst om Athletic vinner eller om matchen slutar oavgjort)
Odds:2,0 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Sölndag 25/4 kl 21:00

Inför helgens matcher i La Liga toppas tabellen av Atlético Madrid på 73 poäng och bakom de finns Real Madrid på 70 poäng och Barcelona som har en match mindre spelad ligger på 68 poäng.

Det rödvita huvudstadslaget dras med flera offensiva skador men har trots det vunnit mot Eibar och Huesca med totalt 7-0 i de två senaste omgångarna. Men då är det också två lag som ligger på nedflyttningsplatser som Atlético givetvis ska slå även med skador.

Luis Suárez och João Félix ser båda ut att missa helgens match och tillsammans har de 26 mål och sex assist som givetvis kommer saknas här när svårighetsgraden skruvas upp jämfört med senaste motståndarna.

Spelet på bortaplan har även varit en svaghet här under våren. Faktum är att Atlético Madrid bara vunnit en av deras sex senaste bortamatcher. De övriga har resulterat i två förluster och tre oavgjorda trots motståndare som bland annat Getafe och Levante.

Ligans tätaste defensiv senaste omgångarna

Athletic Club är samtidigt långt från det enklaste laget att bryta ner defensivt. Barcelona klädde visserligen av dem med 4-0 i cupfinalen förra veckan. Men ser vi till ligaspelet har de bara släppt in två mål över de fem senaste matcherna trots att de mött både femman Real Sociedad och sexan Real Betis.

Faktum är att över de fem senaste ligaomgångarna har inget lag i ligan släppt in färre mål än Athletic även om både Atlético och Osasuna står på samma antal insläppta. Men ser vi till xGA över den här perioden är det just Athletic som varit tätast av samtliga lag i ligan de fem senaste omgångarna.

Formmässigt har de nu fem raka oavgjorda bakom sig i ligan och faktum är att de bara har förlorat en av deras elva senaste ligamatcher. Den förlusten var en uddamålsförlust mot just Atlético Madrid på bortaplan.

Nu väntar hemmamötet och Athletic är seriens åttonde bästa hemmalag med endast fyra förluster på 15 matcher. Gästande Atlético Madrid är bara seriens fjärde bästa bortalag med nio segrar på 15 matcher vilket kan jämföras med deras statistik på hemmaplan är de är bäst i ligan med 13 segrar.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Nästan samma odds som senast, trots hemmaplan

Oddsmässigt får vi lite oväntat hela 4,5 gånger pengarna på Athletic vilket kan jämföras med 4,88 när de möttes i Madrid för drygt sex veckor sedan.

Med Atléticos tunga offensiva skador och problem på bortaplan mot ett defensivt starkt Athletic som bara förlorat fyra hemmamatcher på hela säsongen ser vi ett grymt värde i dubbelchans 1X till 2,0 gånger pengarna hos Pinnacle.

Rent historiskt har det spelet suttit i tre av de fyra senaste matcherna mellan lagen i Bilbao.

Vi spelar därför dubbelchans 1X som ger vinst om Athletic vinner eller om matchen slutar oavgjort till 2,0 gånger pengarna hos Pinnacle.

För och emot speltipset:

  • Atlético Madrid saknar två av sina viktigaste offensiva spelare.
  • Atlético Madrid har bara vunnit en av deras sex senaste bortamatcher.
  • Athletic har haft ligans tätaste försvar senaste fem omgångarna.
  • Athletic har bara förlorat en av deras elva senaste ligamatcher.
  • Atlético Madrid har mer att spela för.
  • Atlético Madrid har fått utdelning i sina två senaste matcher trots skadorna.
Speltips
Speltips:Dubbelchans 1X (vinst om Athletic vinner eller om matchen slutar oavgjort)
Odds:2,0 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Sölndag 25/4 kl 21:00

Oddsjämförelse inför Athletic Club Bilbao – Atlético Madrid:


Oddset framtaget: Fredag 23/4 kl 09:15
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.