Bundesliga är tillbaka! På lördag är det dags och från comebackhelgen har vi har hittat ett lockande speltips inför Ruhrderbyt mellan Borussia Dortmund och Schalke 04 som även är huvudmatchen på Viasat under lördagen.

Speltips
Speltips:Schalke 04 +1 asian
Odds:1,94 hos Bet365
Rygga spelet:Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 16/5 kl 15:30

Nu är vi äntligen här. Den första stora fotbollsligan kör igång igen efter Corna och så länge inte några spelare i Dortmund eller Schalke 04 testar positivt precis innan matchen kommer den här matchen spelas. Om matchen blir inställd blir samtliga spel avbrutna och insatsen återbetalas.

Vi tror att Corona komma ha en stor inverkan på den här matchen sett till hur den hade värderats i vanliga fall. Under normala omständigheter hade man kunnat peka på Dortmunds fantastiska form med fem raka segrar med målskillnaden 11-2 innan de föll mot PSG på bortaplan i Champions League. Man hade även kunnat peka att Dortmund är Bundesligas bästa hemmalag med nio segrar, tre oavgjorda och noll förluster den här säsongen.

Men nu är det inte normala omständigheter.

Omständigheter talar för underdogen

Embed from Getty Images

Den gula väggen och resten av publiken som Dortmund alltid hämtar energi från är borta då det spelas inför tomma läktare.

Det är inte heller speciellt aktuellt att prata om hur lagens form såg ut innan det här avbrottet eftersom inget av lagen har spelat fotboll sedan 11 respektive 7 mars.

Det faktum att de inte hunnit spela några träningsmatcher och knappt kommit igång med träningar inför omstarten gör det även något mer chansartat vilket ger värde mot underdogen som får det högre oddset.

Inte förlorat ett derby sedan 2015

Embed from Getty Images

Schalke 04 har utöver det även presterat riktigt bra mot Dortmund de senaste åren. När de möttes senast i just Dortmund vann de med 4-2 och på de åtta senaste derbyna har Schalke två segrar och sex oavgjorda men ingen förlust. Den senaste derbyförlusten kom med andra ord 2015 för Schalke.

Dortmund kommer även sakna ett par nyckelspelare. Enligt tidningen Ruhr Nachrichten kommer de sakna Marco Reus, Emre Can, Axel Witsel, Dan-Axel Zagadou samt Nico Schultz helt uteslutna från matchen mot Schalke.

Gästande Schalke väntas sakna Benjamin Stambouli, Ozan Kabak samt Omar Mascarell.

Med tanke på alla omständigheter så anser vi att vi får riktigt bra värde när Bet365 ställer ut fina 1,94 på Schalke 04 +1 vilket betyder att vi vinner pengar om Schalke vinner matchen eller spelar oavgjort och får pengarna tillbaka om de förlorar med uddamålet. Det krävs en Dortmundseger med minst två mål för att vi ska förlora vår insats.

Flera andra bolag ligger runt 1,8 – 1,85 vilket vi ser som en mer rättvis värdering.

För och emot speltipset:

  • En tom hemmaarena gynnas bortalaget
  • Bet365 sticker ut jämfört med övriga bolag i sin värdering.
  • Skadeproblem för Dortmund på viktiga spelare.
  • Svårt veta vart man har lagen efter ett långt uppehåll

Speltips
Speltips:Schalke 04 +1 asian
Odds:1,94 hos Bet365
Rygga spelet: Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 16/5 kl 15:30
Oddset framtaget: Onsdag 13/5 kl 09:00
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.