Lördag och Premier League-fotboll brukar vara ett segerrecept. Men mötet mellan Burnley och Brighton på Turf Moor klockan 16:00 blir nog ingen höjdare sett till underhållningsvärdet.

Speltips
Speltips:Båda lagen gör mål: Nej
Odds:1,81 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 6/2 kl 16:00

Burnley har visserligen förlorat två raka matcher men Chelsea och Manchester City är givetvis inga lag som Burnley hade planerat att knipa poäng av. Innan det hade Burnley faktiskt tre raka segrar inklusive en stark 0-1-seger borta mot Anfield.

Hemma på Turf Moore har de sedan slutet av november fem segrar, en oavgjord och endast två förluster och de kom mot Manchester United samt Manchester City.

En styrka är defensiven som endast släppt in 12 mål de 14 senaste matcherna vilket ger ett snitt på 0,85 mål trots motsåndare som Everton, Arsneal, Manchester United, Liverpool, Chelsea och Manchester City.

Hållit nollan i fyra raka matcher

Embed from Getty Images

Gästande Brighton har under Graham Potter gått från ett väldigt naivt försvarsspel som gick bort sig gång på gång till ett lag som är väldigt svåra att montera ner för motståndarna.

Faktum är att Brighton har hållit nollan i fyra raka Premier League-matcher trots att de mött både Liverpool och Tottenham under den perioden.

På bortaplan har de hållit nollan i tre av fem senaste och det var nog inte många som på förhand trodde de skulle hålla Manchester City till ett mål och nolla Liverpool på bortaplan.

Offensivt ser det däremot inte lika rolig ut. Under deras fem senaste matchar har de endast gjort tre mål.

Det var även precis så det såg ut när Brighton tog emot Burnley tidigare under säsongen i november. Brighton fick iväg tre skott på mål och Burnley endast ett och matchen slutade 0-0.

Fem raka utan förlust bakom sig

Embed from Getty Images

Men den starka defensiven har gjort att Brighton nu har fyra segrar och en oavgjord över deras fem senaste matcher där segrarna mot Liverpool och Tottenham givetvis sticker ut.

– Brighton förtjänade att vinna, inge snack om saken, sa en besviken Jürgen Klopp efter förlusten hemma mot Brighton där Liverpool hade extremt svårt att skapa något.

Vårt speltips inför matchen blir att båda lagen INTE gör mål till 1,81 hos Pinnacle. Det spelet har prickat i 16 av Burnleys 20 senaste matcher och i fem av de sex senaste matcherna för Brighton.

Ser vi till inbördes möten har spelet att båda lagen inte gör mål prickat i fyra av de sju senaste matcherna och målsnittet under den perioden är totalt 1,42 mål per match.

Vi förväntar oss även en matchbild där båda lagen kommer vara nöjda så länge det är oavgjort vilket kan dra ner tempot och antalet farliga chanser.

För och emot speltipset:

  • Brighton har hållit nollan i fyra raka matcher trots extremt tufft motstånd.
  • Båda lagen har inte gjort mål i 16 av Burnleys 20 senaste matcher.
  • Tar något lag en tidig ledning kan de tvinga motståndarna att spela mer offensivt än deras gameplan var.
Speltips
Speltips:Båda lagen gör mål: Nej
Odds:1,81 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 6/2 kl 16:00

Oddsjämförelse Burnley – Brighton 6 februari 2021:


Oddset framtaget: Torsdag 4/2 kl 13:15
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.