3 minuters lÀsning

Lördag och Premier League-fotboll brukar vara ett segerrecept. Men mötet mellan Burnley och Brighton pÄ Turf Moor klockan 16:00 blir nog ingen höjdare sett till underhÄllningsvÀrdet.

Speltips
Speltips:BÄda lagen gör mÄl: Nej
Odds:1,81 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet hÀr. | Regler & villkor gÀller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 6/2 kl 16:00

Burnley har visserligen förlorat tvÄ raka matcher men Chelsea och Manchester City Àr givetvis inga lag som Burnley hade planerat att knipa poÀng av. Innan det hade Burnley faktiskt tre raka segrar inklusive en stark 0-1-seger borta mot Anfield.

Hemma pÄ Turf Moore har de sedan slutet av november fem segrar, en oavgjord och endast tvÄ förluster och de kom mot Manchester United samt Manchester City.

En styrka Àr defensiven som endast slÀppt in 12 mÄl de 14 senaste matcherna vilket ger ett snitt pÄ 0,85 mÄl trots motsÄndare som Everton, Arsneal, Manchester United, Liverpool, Chelsea och Manchester City.

HĂ„llit nollan i fyra raka matcher

Embed from Getty Images

GÀstande Brighton har under Graham Potter gÄtt frÄn ett vÀldigt naivt försvarsspel som gick bort sig gÄng pÄ gÄng till ett lag som Àr vÀldigt svÄra att montera ner för motstÄndarna.

Faktum Àr att Brighton har hÄllit nollan i fyra raka Premier League-matcher trots att de mött bÄde Liverpool och Tottenham under den perioden.

PÄ bortaplan har de hÄllit nollan i tre av fem senaste och det var nog inte mÄnga som pÄ förhand trodde de skulle hÄlla Manchester City till ett mÄl och nolla Liverpool pÄ bortaplan.

Offensivt ser det dÀremot inte lika rolig ut. Under deras fem senaste matchar har de endast gjort tre mÄl.

Det var Àven precis sÄ det sÄg ut nÀr Brighton tog emot Burnley tidigare under sÀsongen i november. Brighton fick ivÀg tre skott pÄ mÄl och Burnley endast ett och matchen slutade 0-0.

Fem raka utan förlust bakom sig

Embed from Getty Images

Men den starka defensiven har gjort att Brighton nu har fyra segrar och en oavgjord över deras fem senaste matcher dÀr segrarna mot Liverpool och Tottenham givetvis sticker ut.

– Brighton förtjĂ€nade att vinna, inge snack om saken, sa en besviken JĂŒrgen Klopp efter förlusten hemma mot Brighton dĂ€r Liverpool hade extremt svĂ„rt att skapa nĂ„got.

VÄrt speltips inför matchen blir att bÄda lagen INTE gör mÄl till 1,81 hos Pinnacle. Det spelet har prickat i 16 av Burnleys 20 senaste matcher och i fem av de sex senaste matcherna för Brighton.

Ser vi till inbördes möten har spelet att bÄda lagen inte gör mÄl prickat i fyra av de sju senaste matcherna och mÄlsnittet under den perioden Àr totalt 1,42 mÄl per match.

Vi förvÀntar oss Àven en matchbild dÀr bÄda lagen kommer vara nöjda sÄ lÀnge det Àr oavgjort vilket kan dra ner tempot och antalet farliga chanser.

För och emot speltipset:

  • Brighton har hĂ„llit nollan i fyra raka matcher trots extremt tufft motstĂ„nd.
  • BĂ„da lagen har inte gjort mĂ„l i 16 av Burnleys 20 senaste matcher.
  • Tar nĂ„got lag en tidig ledning kan de tvinga motstĂ„ndarna att spela mer offensivt Ă€n deras gameplan var.
Speltips
Speltips:BÄda lagen gör mÄl: Nej
Odds:1,81 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet hÀr. | Regler & villkor gÀller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 6/2 kl 16:00

OddsjĂ€mförelse Burnley – Brighton 6 februari 2021:


Oddset framtaget: Torsdag 4/2 kl 13:15
Regler och villkor gÀller | Spela ansvarsfullt | 18+ gÀller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.