Titeljagande Manchester United tar sig under tisdagen en dryg timme norrut till Burnley för att plocka hem tre poäng från Turf Moor. Lyckas Ole Gunnar och hans United med det eller kommer ett kostsamt poängtapp i titelstriden?

Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:2,19 hos Nordicbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Tisdag 12/1 kl 21:15

Manchester United ligger visserligen tvåa i Premier League men de har samma poäng som ettan Liverpool och har en match mindre spelad.

United blev utslagna ur ligacupen av Manchester City tidigare under veckan när de föll med 0-2 men innan den förlusten hade United fem segrar och en oavgjord över deras sex senaste matcher.

United har börjat hitta rätt med sin defensiv senaste veckorna och innan förlusten mot City hade de endast tre insläppta mål på de fyra senaste matcherna trots att de mött Everton, Leicester, Wolves och Aston Villa.

Tidigare har United haft problem att dyrka upp lag som ligger lågt men den här säsongen har de i högre utsträckning hittat lösningar på de problemen och inte sällan genom Bruno Fernandes.

Släppt in max ett mål i åtta av nio senaste

Embed from Getty Images

Hemmalaget Burnley slog Sheffield United med 1-0 nu senast och efter en ruskigt tung höst som tog de mot nedflyttning har deras spel lyft här de senaste veckorna. Sedan den 5:e december har de vunnit tre matcher (Arsenal, Wolves, Sheffiled United), spelat två oavgjorda (Aston Villa och Everton) samt förlorat med uddamålet mot Leeds.

De har med andra ord tagit elva poäng de sex senaste omgångarna. Det kan jämföras med fem poäng på de tio matcherna de spelade innan den sviten.

Som vanligt när Burnley löser poäng är det defensiven som skiner. De har hållit nollan i fem av sina nio senaste matcher och max släppt in ett mål i åtta av de nio senaste.

Även sist lagen möttes höll Burnley nollan när de slog United med 2-0.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Nio av tolv senaste under 2,5 mål

Embed from Getty Images

Men vi tror ett formstarkt United blir för svårt för Burnley här även om deras defensiv är benhård just nu. Oddsmässigt har spelbolagen prisat in de två lagen väldigt bra men jag anser att de gått för högt när vi får hela 2,19 gånger pengarna på under 2,5 mål hos Nordicbet.

Manchester United har spelat under 2,5 mål i tre av deras fem senaste men spelet främst bygger på är hur Burnleys matcher ständigt ser ut. Hela nio av deras tolv senaste matcher har gått under 2,5 mål.

När de mött United har fyra av de fem senaste gått under 2,5 mål och som vi varit inne på tidigare brukar det täta spelschemat som sliter på spelarna ofta göra att tempot dras ner och det är enklare att vara destruktiv än kreativ. Antalet högintensiva löpningar utan boll i offensiven minskar och det blir ett mer statiskt spel när det är så otroligt många matcher just nu.

OBS! Det här speltipset är publicerat innan de båda lagens respektive möten i FA-cupen under helgen. Men vi väljer att kliva in redan nu då oddset riskerar att sjunka och FA-cupmatcherna bör inte påverkar vår analys av spelet.

Under 2,5 mål spelas med andra ord till 2,19 gånger pengarna hos Nordicbet.

Annons:
Saknar du konto hos Nordicbet får du 100 kr i bonus som ny kund till 1x omsättningskrav när du gör din första insättning via länken här nedanför.
Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+

För och emot speltipset:

  • Nio av Burnleys tolv senaste matcher har gått under 2,5 mål.
  • Fyra av fem senaste mellan de här lagen har gått under 2,5 mål.
  • Burnley har släppt in max ett mål i åtta av deras nio senaste matcher.
  • United har extrem kvalité i sitt lag och får de tidigt hål på Burnley kan de rinna iväg.
Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:2,19 hos Nordicbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Tisdag 12/1 kl 21:15

Oddsjämförelse Burnley – Manchester United 12:e januari 2021:


Oddset framtaget: Fredag 8/1 kl 11:40
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.