Chelsea har med sig ett starkt resultat från första mötet som spelades på neutral plan. Nu väntar returen hemma på Stamford Bridge och hemmalaget har en 1-0-ledning att gå på men frågan är om det räcker mot ett starkt Atlético Madrid?

Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:1,65 hos ComeOn
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos ComeOn här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 17/3 kl 21:00

Embed from Getty Images

Chelsea har imponerat otroligt mycket sedan Thomas Tuchel tog över men laget tappade oväntat poäng nu senast efter att de bara blivit 0-0 mot ett formsvagt Leeds.

Men Tuchel hade roterat en del i truppen och hela fem av de spelarna som startade mot Atlético i Champions League satt på bänken nu i helgen.

Det syntes även på spelet. Defensivt var Chelsea starka som alltid och höll Leeds till 0,38 xG men offensivt fungerade det inte riktigt med Havertz som falsk nia med både Werner och Giroud på bänken samt Abraham skadad.

Chelsea noterades bara för 0,97 xG och 0-0 var kanske inte helt missvisande sett till spelet.

Men resultatet betydde även att Chelsea nu hållit nollan i fem raka matcher och totalt bara släppt in två mål på de tolv matcher de spelat under Tuchel. Ett snitt på ett insläppt mål var sjätte match är smått otroliga siffror som inget annat lag ens är i närheten av.

På skadefronten är det fortsatt Abraham och Silva som saknas precis som tidigare.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Säsongen rinner iväg från Atlético

Embed from Getty Images

Gästande Atlético stod som de stora kungarna för ett par veckor sedan. Ligatiteln kändes nästan klar då de hade så stort avstånd ner till Real Madrid och Barcelona trots färre spelade matcher och de hade lottats mot ett Chelsea som slirade i Premier League under Frank Lampard.

Men sedan den 8 februari har Atlético nu bara vunnit tre av nio matcher och avståndet hemma i ligastriden är nere till fyra poäng i så fall Barcelona vinner den matchen de har mindre spelad än Atlético. Samtidigt ligger de under inför returen i Champions League mot ett urstarkt Chelsea under en ny tränare.

Nu senast spelade de endast 0-0 mot Getafe och även om de skapade en hel del saknades den riktiga skärpan i avsluten och Atletico har haft svårt med offensiven den senaste tiden. Senaste månaden har de endast gjort sex mål på sju matcher.

När de mötte Chelsea i första mötet hade Atlético Madrid inte ett enda skott på mål och noterades endast för 0,5 xG. Samtidigt höll de bra koll på Chelsea som bara hade 0,6 xG men offensivt gick det tungt.

Matchbild som Chelsea styr

Embed from Getty Images

Vi ser en matchbild där Chelsea vet om att de har ledningen och är bekväma i sin defensiv som sällan släpper in mål. Atlético har samtidigt en tendens att bli väldigt försiktiga i stormatcher och med tanke på att de bara behöver ett mål för att tvinga fram en förlängning lär de ta för mycket chanser tidigt i matchen.

Vi spelar därför under 2,5 mål till 1,65 gånger pengarna hos ComeOn. De är ett lägre odds än vi vanligtvis spelar här på Dagensbetting.se men vår egen värdering ligger på 1,55 och genom det ser vi värde i detta spel.

Annons:
Vill du rygga vårt speltips till marknadens högsta odds men saknar konto hos ComeOn? Använd länken här intill och lås upp din bonus.
Öppna konto hos ComeOn här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+

För och emot speltipset:

  • Elva av tolv matcher under Tuchel har Chelseas matcher gått under 2,5 mål.
  • Sex av de sju senaste matcherna för Atlético Madrid har gått under 2,5 mål.
  • En matchbild där Chelsea kan spela defensivt och Atlético inte behöver satsa offensivt från start.
  • Kommer ett tidigt mål kan hela matchbilden förändras och kasta omkull vårt spel.
Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:1,65 hos ComeOn
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos ComeOn här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 17/3 kl 21:00

Oddsjämförelse Chelsea – Atlético Madrid 17 mars 2021:


Oddset framtaget: Måndag 15/3 kl 13:00
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.