Chelsea har sparkat klubblegenden Frank Lampard och tidigare Dortmund och PSG-tränaren Thomas Tuchel har tagit över. Efter endast en träning ställde han sig på sidlinjen är Chelsea tappade poäng hemma mot Wolverhampton i onsdags. Nu till helgen väntar första ”riktiga” matchen när han hunnit lära känna sin nya trupp. Blir det succé?

Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:2,17 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 31/1 kl 13:00

Frank Lampard fick tillslut sparken. Efter en svit med endast en seger på de fem senaste och tre segrar på de elva senaste ligamatcherna fick ledningen nog och gav honom sparken.

Nya tränaren Thomas Tuchel skakade om en hel del i Chelseas startelva i sin första match nu i onsdags. Spelare som Werner, Zouma, Mount, James och Abraham fick alla sitta på bänken. Chelsea dominerade matchbilden fullständigt men hade otroligt svårt att skapa något.

Deras 433 passningar under första halvleken är den högsta noteringen Chelsea någonsin haft sedan de började föra statistik 2003-04. Totalt blev det hela 820 passningar och 78,9% bollinnehav men Chelsea fick inte ut något av övertaget och matchen slutade 0-0.

Nästan ännu mer anmärkningsvärt var den underliggande statistiken som visade att trots det massiva spelövertaget noterades Chelsea endast för 0,66 xG.

Det har även varit något som plågat Chelsea även under den senare tiden med Lampard. Under deras sex senaste Premier League-matcher har de endast gjort fyra mål. Deras xG under den perioden (från boxing day) på 1,19 per match vilket är 10:e bäst i ligan.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Hållit nollan i fem av åtta senaste bortamatcherna

Embed from Getty Images

Gästande Burnley stod för en mäktig vändning nu senast. Trots en xG på endast 0,72 lyckades de vända på 1-2 till en seger med 3-2 efter två snabba mål sista kvarten mot Aston Villa. Segern var deras tredje raka efter de tidigare vunnit mot Liverpool med 1-0 på Anfield och slagit ut Fulham ur FA-cupen.

De sex tunga poängen har gjort att Burnley hoppat upp en bit från den absoluta bottenstriden och nu kan spela lite mer avslappnat med nio poäng ner till Fulham.

Det som vanligtvis bär Burnley till framgång är deras defensiv och på bortaplan har de faktiskt endast släppt in två mål på de fem senaste ligamatcherna. De har även hållit nollan i hela fem av deras åtta senaste bortamatcher vilken även inkluderar tufft motstånd som Arsenal, Aston Vila, West Ham och Liverpool.

Spelbolagen är helt rätt på sin värdering på de två lagen inför den här matchen där vi får runt 1,4 på Chelsea och 9,5 på Burnley. Men på målmarknden ser vi ett bra värde då Pinnacle erbjuder 2,17 gånger pengarna på under 2,5 mål.

Ett Chelsea som kört fast totalt med sin offensiv mot ett Burnley som radar upp nollorna på bortaplan och en bit över dubbla pengarna på underspelet känns som ett starkt spel. Vår egen värdering ligger på runt 2,0 för underspelet.

Sen finns det alltid en risk att Chelsea får en rejäl tändning under Tuchel men sett till hur det såg ut under första matchen tar vi gärna den risken till 2,17 gånger pengarna.

Testa ett nytt spelbolag och få en ny oddsbonus inför matchen:
Här hittar du spelbolagens oddsbonusar

För och emot speltipset:

  • Burnley har hållit nollan i fem av åtta senaste bortamatcherna.
  • Chelse har endast gjort fyra mål senaste sex ligamatcherna.
  • Chelse har endast den 10:e bästa xG i Premier League sedan boxing day.
  • Får Chelsea en nytändning under Tuchel?
  • Senaste mötena mellan lagen har gått över 2,5 mål.
Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:2,17 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 31/1 kl 13:00

Oddsjämförelse inför Chelsea – Burnley 31 januari 2021:


Oddset framtaget: Torsdag 28/1 kl 13:30
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.