Parken i Köpenhamn bjuder upp till fest. Danmark tar emot Finland i ett helnordiskt EM-möte och utöver de tre poängen står givetvis en hel del prestige på spel där lillebror Finland vill förstöra Danmarks fest. Här hittar du vårt speltips och allt inför matchen.

Speltips
Speltips:Danmark -1,5 mål
Odds:2,56 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Pinnacle här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Lördag 12/6 kl 18:00

Danmark har fått en väldigt fin väg i detta EM. De spelar samtliga gruppspelsmatcher hemma på Parken och har fått en relativt enkel grupp med Finland, Ryssland och Belgien där avancemang bör vara ett krav.

Men då krävs det även en seger i premiären mot Finland och de bör Danmark lösa som sett väldigt starka ut den senaste tiden. Med en stark backlinje, ett väldigt starkt mittfält och en okej uppsättning anfallare kan Danmark utmana de bästa om de har en bra dag.

Ladda spelkassan: Klicka här för att se vår guide till spelbolagens bästa bonusar just nu!

Danmark har öst in mål

Ser vi till Danmarks form spelade de 1-1 borta mot Tyskland och slog sedan Bosnien på hemmaplan med 2-0 i deras genrep nu inför EM. Under vårens VM-kval har de vunnit alla tre matcher mot Israel, Moldavien och Österrike med totalt 14-0.

Under Nations League 2020 kom de tvåa i en tuff grupp med Belgien, England och Island efter endast två förluster på sex matcher.

Mot ett Finland som mest trolig kommer ligga lågt och försöka försvara sig kommer främst Christian Eriksen med sin fina passningsfot bli en nyckel för att låsa upp försvaret.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

En av EM:s svagaste trupper

Finland har en av EM:s svagaste trupper och defensiven har inte heller varit deras styrka. Ska de ha en chans mot Danmark krävs det en stormatch från stjärnan Hradecky i målet, att Kamara kan stänga ner Eriksen på mittfältet samt att Pukki hittar rätt i en kontring.

Uppladdningen har inte heller varit den bästa. Först förlorade de med 2-0 mot Sverige och sedan i genrepen föll de med 0-1 på hemmaplan mot Estland. Noll mål och förlust på hemmaplan mot Estland som rankas som världens 116:e bäst landslag är under all kritik.

Ser vi till matcherna som spelas i våras fick de 2-2 mot Bosnien och sedan 1-1 mot Ukraina i VM-kvalet innan de förlorade med 2-3 mot Schweiz i en vänskapsmatch.

Handikappspel plockas

Spelbolagen betalar som bäst 1,47 på Danmark och hela 10,0 på Finland.

Vi tror att Danmark kommer göra en grym turnering delvis stärkta av hemmaplan men vi är även imponerade av deras trupp. Mot Finland hemma på Parken inför publik kommer de vilja gå ut och visa vem som är storebror.

Vårt speltips inför matchen blir Danmark -1,5 mål till 2,56 hos Pinnacle. Finland har snittat 2,0 insläppta mål per match de senaste sex matcherna de spelat men ingen av de lagen är på Danmarks nivå.

Danmark har över sina fem senaste matcher dunkat in 17 mål och bara släppt in ett mål och det var mot Tyskland. Stärkta av publiken efter ett år utan publik tror vi Danmark vinner med minst två måls marginal.

För och emot speltipset:

  • Danmark ser starka ut och har en bredd som gör det svårt för Finland att stänga ner dem.
  • Danmark kommer bäras fram av sina hemmafans och har gjort 17 mål på sina fem senaste landskamper.
  • Finland lämnade båda genrepen inför EM mållösa och förlusten hemma mot Estland som ligger på en 116:e plats på världsrankingen imponerar inte.
  • Om Finland lyckas stänga eller begränsa Eriksen kan Danmark störas.
  • Om de inte får tidig utdelning kan Danmark ”nöja sig” med 1–0 och spela mer försiktigt istället för att gå för tvåan.
Speltips
Speltips:Danmark -1,5 mål
Odds:2,56 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Pinnacle här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Lördag 12/6 kl 18:00

Oddsjämförelse:

Klicka här för att komma till vår Oddsjämförelse.

Oddset framtaget: Torsdag 10/6 kl 17:40
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.