Everton drömmer fortfarande om Europa och vill avsluta säsongen starkt. Under lördagen tar de emot Aston Villa hemma på Goodison Park men i vårt speltips siktar vi inte in oss på vem som vinner matchen, utan vi hämtar ett spel från målmarknaden.

Speltips
Speltips:Båda lagen gör mål
Odds:1,8 hos William Hill
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Hajper här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Lördag 1/5 kl 21:00

Everton slog Arsenal på Emirates Stadium med 0-1 nu senast och omgången innan spelade de 1-1 hemma mot Tottenham. Fyra poäng mot de två lagen får trots allt ses som godkänt även om de givetvis hoppades på sex poäng i kampen om en Europa League-plats.

Segern mot Arsenal var däremot deras första seger sedan den 3 mars. Där emellan har de tre förluster och tre oavgjorda bakom sig.

Everton som vanligtvis är starka på hemmaplan saknar verkligen sin publik och har fyra raka utan vinst på hemmaplan och bara en seger på de senaste sju matcherna.

Börjat hitta rätt i avsaknaden av Grealish

Aston Villa har tagit mycket stryk efter stjärnan Jack Grealish gick sönder. Men nu när de gått ett tag har de börjat hitta rätt i hur de ska spela utan honom.

Först vann de med 3-1 mot Fulham och sedan var de på väg mot poäng mot Liverpool när de sedan gjorde 2-1 i den 91:a minuten. Efter den matchen föll de med uddamålet mot Manchester City för att nu senast ta poäng av formstarka West Bromwich efter 2-2.

Med andra ord. En seger, en oavgjord och två uddamålsförluster mot riktigt starkt motstånd. De har även visat att de kan göra mål utan Grealish. Under den här perioden på fyra matcher har de gjort sju mål trots att de mött Spurs, Liverpool och City.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Aston Villa har haft högre xG än många av topplagen

Spelbolagen har ställt ut 2,0 gånger pengarna på Everton och 3,76 på Aston Villa om vi ser till snittoddsen. En ganska bra värdering enligt oss. Däremot tycker vi om spelat att båda lagen gör mål som betalar 1,8 gånger pengarna hos William Hill.

Everton har nätat i sju av deras tio senaste matcher och hemma mot Aston Villa som släppt in nio mål bara de fem senaste matcherna ska de lösa minst ett mål.

Aston Villa har samtidigt börjat hitta rätt offensivt även utan Grealish. De har som sagt gjort sju mål de fyra senaste matcherna trots riktigt tufft motstånd.

Faktum är att över de fyra senaste omgångarna har de även en högre xG än lag som Arsenal, Manchester City, Leicester och West Ham.

Everton har samtidigt släppt in mål i fem av deras sju senaste matcher och är inte svaga defensivt men absolut inte något av ligans bästa lag när det kommer till defensiven.

Vårt speltips blir alltså att båda lagen gör mål till 1,8 gånger pengarna hos William Hill.

För och emot speltipset:

  • Aston Villa har gjort sju mål senaste fyra matcherna trots att de mött bland annat Spurs, City och Liverpool.
  • Everton har släppt in mål i sju av de tio senaste.
  • Aston Villa har högre xG än många av topplagen senaste fyra omgångarna.
  • Everton såg starka ut när de nollade Arsenal senast.
  • Lagen har inte möts den här säsongen, svårare att veta hur de matchar upp mot varandra.
@dagensbetting

Dagens ##speltips från Dagensbetting.se! ##premierleague ##stryktipset ##oddset ##Fotboll ##FDS ##fördig ##Allsvenskan ##Superettan ##djurgården ##AIK ##Hammarby

♬ originalljud Dagensbetting.se

Speltips
Speltips:Båda lagen gör mål
Odds:1,8 hos William Hill
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Hajper här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Lördag 1/5 kl 21:00

Oddsjämförelse inför Everton – Aston Villa 1 maj 2021:


Klicka här för att komma till vår Oddsjämförelse.

Oddset framtaget: Torsdag 29/4 kl 08:20
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.