Onsdagen bjuder oss på två matcher från Premier League och vi ställer in siktet på Everton – Manchester City där mycket talar för att Citys segertåg rullar vidare. Eller kan Carlo Ancelotti och hans mannar stätta stopp för segersviten?

Speltips
Speltips:Manchester City håller nollan
Odds:2,1 hos Bet365
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 17/2 kl 21:15

Manchester City slog tidigare rekordet i England med längsta segersviten någonsin när de nådde 15 raka segrar. Den sviten förlängdes i helgen till 16 raka segrar efter 3-0-segern hemma mot Tottenham.

Under den här perioden från den 19 december har de alltså 16 raka segrar med den smått otroliga målskillnaden 43-5. Senast de förlorade en match var 21 november vilket var 23 matcher sedan.

Det är inte heller bara att City haft tur med marginalerna som gjort att de endast släppt in fem mål sedan 19 december. Om vi ser till deras underliggande statistik i Premier League sedan det datumet då sviten startade har de en xGA på 0,42 i snitt per match.

Som jämförelse har ligans näst bästa lag (Leicester) 0,97 xGA under samma period, alltså mer än dubbelt så högt.

Endast en seger på fem senaste

Embed from Getty Images

Everton har det samtidigt tyngre. Förra veckan föll de med 0-2 hemma mot Fulham och ser vi till ligamatcherna har de endast en seger över de fem senaste matcherna. Ser vi till spelet hemma på Goodison Park är det tydligt att Everton saknar sina fans.

De har tre förluster och en oavgjord på deras fyra senaste hemmamatcher i Premier League och målskillnaden 1-6 vittnar om en offensiv som kört fast. De slog visserligen ut Spurs med 5-4 efter förlängning i en galen match och lyckades göra tre mål mot United men ser vi till helheten har de betydligt oftare kört fast än hittat rätt offensivt sista veckorna.

En nyckel om Everton ska komma lös offensivt är Dominic Calvert-Lewin. Han saknades nu senast mot Fulahm med samma skada som gjorde att han missade två matcher i januari. Managern Carlo Ancelotti sa tidigare att han tror att DCL är tillbaka i spel mot City men än vet vi inte om så är fallet.

Med tanke på att det är andra gången han slår upp samma skada på kort tid är frågan om han verkligen får en start och speciellt med tanke på motståndet som kanske inte är en match där Everton bör ta tre poäng.

Ännu mer frågetecken kring hans eventuella start är det faktum att Everton har derbyt mot Liverpool bara tre dagar senare. En match där de verkligen vill ha med DCL.

Men även med honom i laget har Evertons offensiv haft problem och långt från sina glansdagar i höstas. På hemmaplan under 2021 är faktiskt Everton det laget med lägst xG av samtliga lag i hela ligan med 0,53 per match.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Fokus mot derbyt?

Embed from Getty Images

Vårt speltips här blir att Manchester City håller nollan vilket betalar 2,1 gånger pengarna hos Bet365.

De har hållit nollan i nio av deras tolv senaste matcher och nu väntas även Dias vara tillbaka i backlinjen efter sin sjukdom vilket varit nyckeln till deras defensiva succé senaste månaderna.

Citys xGA på 0,42 per match sedan 19 december kombinerat med att Everton har Premier Leagues lägsta xG på hemmaplan under 2021 på ynka 0,53 per match gör att vi ger City större sannolikhet att hålla nollan än Bet365s odds på 2,1 motiverar.

Speciellt med tanke på att Everton gick 120 minuter mot Spurs i onsdags och sedan 90 mot Fulham i söndags när sedan det viktiga derbyt mot Liverpool väntar tre dagar efter matchen mot City är frågan vart fokuset ligger.

Everton har även en realistisk chans att faktiskt komma före Liverpool i tabellen vilket ökar insatsen i derbyt ännu mer. Även om Everton förlorar mot City har de en match mindre spelad än Liverpool och endast tre poäng bakom dem och kan alltså kliva förbi de i tabellen vid en seger mot dem.

City håller nollan synas till 2,1 hos Bet365.

För och emot speltipset:

  • Manchester City har bara släppt in fem mål på senaste 16 matcherna.
  • Everton har Premier Leagues lägsta xG på hemmaplan under 2021.
  • Everton har haft tufft spelschema och har nog fokus på derbyt till helgen.
  • Om DCL är tillbaka i spel ökar givetvis Evertons chanser på mål.
Speltips
Speltips:Manchester City håller nollan
Odds:2,1 hos Bet365
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 17/2 kl 21:15

Oddsjämförelse Everton – Manchester City 17 februari 2021:


Oddset framtaget: Måndag 15/2 kl 09:10
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.