5 minuters lÀsning

Onsdagen bjuder oss pĂ„ tvĂ„ matcher frĂ„n Premier League och vi stĂ€ller in siktet pĂ„ Everton – Manchester City dĂ€r mycket talar för att Citys segertĂ„g rullar vidare. Eller kan Carlo Ancelotti och hans mannar stĂ€tta stopp för segersviten?

Speltips
Speltips:Manchester City hÄller nollan
Odds:2,1 hos Bet365
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 17/2 kl 21:15

Manchester City slog tidigare rekordet i England med lÀngsta segersviten nÄgonsin nÀr de nÄdde 15 raka segrar. Den sviten förlÀngdes i helgen till 16 raka segrar efter 3-0-segern hemma mot Tottenham.

Under den hÀr perioden frÄn den 19 december har de alltsÄ 16 raka segrar med den smÄtt otroliga mÄlskillnaden 43-5. Senast de förlorade en match var 21 november vilket var 23 matcher sedan.

Det Àr inte heller bara att City haft tur med marginalerna som gjort att de endast slÀppt in fem mÄl sedan 19 december. Om vi ser till deras underliggande statistik i Premier League sedan det datumet dÄ sviten startade har de en xGA pÄ 0,42 i snitt per match.

Som jÀmförelse har ligans nÀst bÀsta lag (Leicester) 0,97 xGA under samma period, alltsÄ mer Àn dubbelt sÄ högt.

Endast en seger pÄ fem senaste

Embed from Getty Images

Everton har det samtidigt tyngre. Förra veckan föll de med 0-2 hemma mot Fulham och ser vi till ligamatcherna har de endast en seger över de fem senaste matcherna. Ser vi till spelet hemma pÄ Goodison Park Àr det tydligt att Everton saknar sina fans.

De har tre förluster och en oavgjord pÄ deras fyra senaste hemmamatcher i Premier League och mÄlskillnaden 1-6 vittnar om en offensiv som kört fast. De slog visserligen ut Spurs med 5-4 efter förlÀngning i en galen match och lyckades göra tre mÄl mot United men ser vi till helheten har de betydligt oftare kört fast Àn hittat rÀtt offensivt sista veckorna.

En nyckel om Everton ska komma lös offensivt Àr Dominic Calvert-Lewin. Han saknades nu senast mot Fulahm med samma skada som gjorde att han missade tvÄ matcher i januari. Managern Carlo Ancelotti sa tidigare att han tror att DCL Àr tillbaka i spel mot City men Àn vet vi inte om sÄ Àr fallet.

Med tanke pÄ att det Àr andra gÄngen han slÄr upp samma skada pÄ kort tid Àr frÄgan om han verkligen fÄr en start och speciellt med tanke pÄ motstÄndet som kanske inte Àr en match dÀr Everton bör ta tre poÀng.

Ännu mer frĂ„getecken kring hans eventuella start Ă€r det faktum att Everton har derbyt mot Liverpool bara tre dagar senare. En match dĂ€r de verkligen vill ha med DCL.

Men Àven med honom i laget har Evertons offensiv haft problem och lÄngt frÄn sina glansdagar i höstas. PÄ hemmaplan under 2021 Àr faktiskt Everton det laget med lÀgst xG av samtliga lag i hela ligan med 0,53 per match.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds frÄn egna oddssÀttare

Fokus mot derbyt?

Embed from Getty Images

VÄrt speltips hÀr blir att Manchester City hÄller nollan vilket betalar 2,1 gÄnger pengarna hos Bet365.

De har hÄllit nollan i nio av deras tolv senaste matcher och nu vÀntas Àven Dias vara tillbaka i backlinjen efter sin sjukdom vilket varit nyckeln till deras defensiva succé senaste mÄnaderna.

Citys xGA pÄ 0,42 per match sedan 19 december kombinerat med att Everton har Premier Leagues lÀgsta xG pÄ hemmaplan under 2021 pÄ ynka 0,53 per match gör att vi ger City större sannolikhet att hÄlla nollan Àn Bet365s odds pÄ 2,1 motiverar.

Speciellt med tanke pÄ att Everton gick 120 minuter mot Spurs i onsdags och sedan 90 mot Fulham i söndags nÀr sedan det viktiga derbyt mot Liverpool vÀntar tre dagar efter matchen mot City Àr frÄgan vart fokuset ligger.

Everton har Ă€ven en realistisk chans att faktiskt komma före Liverpool i tabellen vilket ökar insatsen i derbyt Ă€nnu mer. Även om Everton förlorar mot City har de en match mindre spelad Ă€n Liverpool och endast tre poĂ€ng bakom dem och kan alltsĂ„ kliva förbi de i tabellen vid en seger mot dem.

City hÄller nollan synas till 2,1 hos Bet365.

För och emot speltipset:

  • Manchester City har bara slĂ€ppt in fem mĂ„l pĂ„ senaste 16 matcherna.
  • Everton har Premier Leagues lĂ€gsta xG pĂ„ hemmaplan under 2021.
  • Everton har haft tufft spelschema och har nog fokus pĂ„ derbyt till helgen.
  • Om DCL Ă€r tillbaka i spel ökar givetvis Evertons chanser pĂ„ mĂ„l.
Speltips
Speltips:Manchester City hÄller nollan
Odds:2,1 hos Bet365
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 17/2 kl 21:15

OddsjĂ€mförelse Everton – Manchester City 17 februari 2021:


Oddset framtaget: MĂ„ndag 15/2 kl 09:10
Regler och villkor gÀller | Spela ansvarsfullt | 18+ gÀller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.