Premier League är tillbaka efter landslagsuppehållet och ett toppmöte väntar på King Power Stadium när trean Leicester City tar emot suveräna serieledarna Manchester City men med Champions League runt hörnet är frågan vart Manchester City har sitt fokus?

Speltips
Speltips:Leicester City
Odds:7,0 hos Interwetten
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 3/4 2021 kl 18:30

Embed from Getty Images

Manchester City har inte rent matematiskt vunnit Premier League än men de har hela 14 poäng ner till Manchester United som visserligen har en match tillgodo. Men ingen, inte ens United själva, tror att de ljusblå kommer tappa en ledning på 14 poäng vilket gör att fokus främst ligger på övriga tävlingar just nu.

Där är Champions League det stora priset som Manchester City ännu saknar. Men de är även framme i semifinal i FA-cupen och ska spela final i ligacupen.

Formmässigt har de vunnit fyra raka sedan derbyförlusten mot Manchester United den 7 mars. Den förlusten är deras enda torsk över de 33 senaste matcherna. Smått otroliga siffror.

Men bara tre dagar efter matchen mot Leicester väntar första mötet mot Borussia Dortmund i Champions Leagues kvartsfinaler och det är givetvis där som fokus ligger. Inom närmaste 25 dagarna kommer City spela dubbelmöte mot Dortmund, semifinal mot Chelsea i FA-cupen och ligacupfinalen mot Spurs.

Ligan lär prioriteras ner rejält med andra ord.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Leicester får tillbaka viktiga pjäser

Embed from Getty Images

Leicester City hade en tung period i februari och vann bara en av fem matcher men från den 6:e mars har de vunnit tre raka matcher med målskillnaden 10-2 och sett väldigt starka ut trots att de saknar en del spelare.

Nu senast slog de ut Manchester United i FA-cupens kvartsfinal efter en stark 3-1-seger.

De är samtidigt otroligt viktiga poäng för Leicester på spel då de just nu ligger trea och har en Champions League-plats men marginalen ner till femman West Ham är bara sju poäng och precis bakom dem ligger både Spurs och Liverpool som blickar uppåt i tabellen.

Leicester får även mest troligt en rejäl förstärkning inför helgens match då James Maddison väntas vara tillbaka i spel. Även ytterbacken Pereira väntas vara tillbaka vilket är välbehövligt då Justin ännu saknas med sin långtidsskada.

Senast som de här två lagen möttes vann Leicester med hela 5-2 efter bland annat ett hattrick från Jammie Vardy som alltid trivs mot övriga topplagen där han får sticka på djupet. Speciellt när Maddison är tillbaka och slår bollarna och fyller på bakom honom.

Fel odds sett till förutsättningarna

Embed from Getty Images

Spelmässigt skulle vi egentligen säga att spelbolagen prickat bra med sin värdering men med tanke på att City istället har fokus mot Champions League och lär rotera friskt ser vi bra värde i ettan som betalar hela 7,0 hos Interwetten.

Enligt oss bör ettan betala max 6,0 under rådande omständigheter. Motivation slår ofta klass. När Manchester City även skruvar ner sin egen kvalité genom rotation tappar de även där och till hela 7,0 är ettan ett starkt spel.

Det högsta oddset Leicester haft på hemmaplan den här säsongen är 3,16 när Manchester United kom på besök.

För och emot speltipset:

  • Manchester City har fokus mot Dortmund på tisdag och lär rotera friskt.
  • Manchester City behöver inte vinna, har hela 14 poängs marginal i tabellen till tvåan.
  • Leicester City har sett bättre ut senaste matcherna och får mest troligt tillbaka Maddison.
  • Leicester saknar fortfarande bland annat Barnes och Justin.
  • Manchester City kan köra över alla lag om motivationen finns där.
Speltips
Speltips:Leicester City
Odds:7,0 hos Interwetten
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 3/4 2021 kl 18:30

Oddsjämförelse inför Leicester City – Manchester City lördag 3 april 2021:


Oddset framtaget: Onsdag 31/3 kl 08:50
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.