Nu ska säsongen avgöras. Blir det Pep Guardiola som äntligen vinner Champions League efter alla besvikelser med Manchester City? Eller blir det Thomas Tuchel som löser den perfekta starten på sin tid i Chelsea? Champions League-finalen nu på lördag kommer bli en helengelsk nagelbitare.

Speltips
Speltips:Manchester City under 1,5 mål
Odds:1,73 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Lördag 29/5 kl 21:00

Manchester City har dominerat hela säsongen. De vann ligan med åtta poängs marginal trots att de slog av på tempot redan i februari och börjad delvis rotera truppen.

De har till exempel förlorat två av deras fyra senaste matcher inklusive en mot just Chelsea på hemmaplan. Men svårt att värdera de resultaten när de snurrat kraftigt på truppen och inte haft något att spela för.

Nu senast startade de med ett starkt lag och körde fullständigt över Everton med 5-0 i säsongens sista ligamatch.

Ser vi till deras vår i Champions League har de slagit ut Borussia Mönchengladbach efter totalt 4-0, Borussia Dortmund med 4-2 och sedan PSG med 4-1. Klara tydliga siffror och aldrig riktigt hotade.

Tuchels Chelsea har imponerat mot City

Men det laget som ställt till det mest för Pep den här säsongen är just Thomas Tuchels Chelsea. City vann mötet mot Chelsea på Stamford Bridge enkelt med 3-1 i januari när Frank Lampard styrde laget.

Sedan kom Tuchel och Chelsea som låg som värst på en niondeplats i mitten av säsongen steg som en raket och säkrade topp fyra i sista omgången. Under den tiden fick de främst ihop försvaret och de mötte även just Manchester City två gånger.

Först slog Chelsea ut de ur FA-cupen efter en stark 1-0-seger och så sent som den 5:e maj vann Chelsea med 2-1 på Etihad Stadium. Men, främst i det senaste mötet hade City en delvis roterad elva och hade inget att spela för.

Men trots det har Tuchels Chelsea vunnit två raka mot City och bara släppt in ett mål mot ligans bästa offensiv på över 180 minuters fotboll. Ett City som alltså över hela ligasäsongen snittade 2,18 gjorda mål per match.

Tuchel har helt klart hittat nycklar hur han ska spela mot Pep.

Chelsea slog ut spanska mästarna Atlético Madrid efter totalt 3-0, Porto med 2-1 och Real Madrid med 3-1 på sin väg till finalen.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Håller de City under 1,5 mål?

Spelbolagen har ställt ut runt 1,92 på City och runt 4,47 på Chelsea inför matchen. Vi ser ett visst värde på Chelsea men lockas ännu mer av spelet Manchester City gör under 1,5 mål till 1,73 hos Pinnacle med tanke på Chelseas svårigheter offensivt.

Chelsea släppte som sagt in endast ett mål på fyra matcher mot Atlético Madrid och Real Madrid, ettan och tvåan i La Liga, på vägen mot finalen. Mot City har de sedan släppt in ett mål på två matcher.

Chelsea har endast släppt in över 1,5 mål två gånger på de 29 matcher de spelat under Tuchel. Båda de gångerna var dessutom mot sämre lag där skärpan delvis saknats.

Ser vi till toppmatcherna brukar butiken vara stängd och håller de inte nollan stannar det vid ett insläppt i alla fall.

Nu är det givetvis tuffaste möjliga motstånd. City lämnar sällan matcher utan minst två mål men de möter inte heller försvar likt Chelseas varje kväll.

City under 1,5 mål spelas till 1,73 hos Pinnacle.

Annons:
Hämta 100 kr oddsbonus med endast 1x omsättningskrav inför CL-finalen hos Snabbare genom länken nedanför. Gäller nya kunder.
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+

För och emot speltipset:

  • Chelsea har endast släppt in över 1,5 mål i 2 av 29 matcher under Tuchel.
  • Chelsea har släppt in ett mål på de två matcher mot City de spelat under Tuchel.
  • Chelsea har släppt in två mål på sex slutspelsmatcher i CL på vägen mot finalen.
  • City har en av världens bästa offensiver och snittade 2,18 gjorda mål per match i Premier League.
Speltips
Speltips:Manchester City under 1,5 mål
Odds:1,73 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Lördag 29/5 kl 21:00

Oddsjämförelse:

Klicka här för att komma till vår Oddsjämförelse.

Oddset framtaget: Torsdag 27/5 kl 08:55
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.