Ett laddat Manchesterderby väntar till helgen efter ännu en hektisk vecka med spel ute i Europa. För båda lagen är planen klare – en seger krävs för att hänga med i toppstriden.

Speltips
Speltips:Manchester City
Odds:1,82 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 12/12 kl 18:30

Både Manchester United och Manchester City har spelat en match mindre än alla lag ovanför de i tabellen men båda är pressade att vinna här för att hänga på i toppen. De har trots allt fem respektive sex lav ovanför sig i tabellen och det är fem respektive sex poäng upp till Spurs och Liverpool i toppen.

Det betyder att om Manchester City skulle förlora den här matchen samtidigt som Spurs eller Liverpool vinner helgens match ligger de hela nio poäng bakom.

Manchester United tog flyget ner till östra Tyskland för en avgörande bortamatch mot Leipzig i Champions League i tisdags och åkte på en rejäl kalldusch. De förlorade med 3-2 och är genom det utslagna ur Champions League och får ställa om siktet mot Europa League.

Förlusten var deras andra under deras tre senaste matcher men båda förlusterna har kommit i Champions League. Hemma i Premier League har United vunnit fyra raka sedan förlusten mot Arsenal den 1:a november.

Har 11-0 på deras fem senaste matcher

Embed from Getty Images

Manchester City har samtidigt smugit igång och har fyra segrar och en oavgjord över deras fem senaste matcher. Noterbart är också att målskillnaden över de fem matcherna är 11-0.

Faktum är att City har hållit nollan i åtta av de tio senaste matcherna.

Även City spelade i Champions League i veckan men de spelade på hemmaplan och var redan klara som gruppsegrare vilket gjorde att de kunde vila en hel del spelare. Glädjande för City var även att Agüero var tillbaka efter sin skada när han hoppade in i den 66:e minuten och gjorde mål drygt tio minuter senare.

United har inte roterat sina nyckelspelare

Embed from Getty Images

När vi ser igenom den underliggande statistiken imponerar Manchester City. De har visserligen sänkt sin xG jämfört med förra säsongen men deras defensiv ser mycket tätare ut då deras xGA sjunkit.

Efter tio spelade matcher har City en xG på 1,93 (näst bäst) och xGA på 0,82 (bäst i ligan).

Det kan jämföras med United 1,49xG (6:e bäst) samt 1,18 xGA (5:e bäst).

Vår modell beräknar City till 1,71 och när vi får 1,82 hos Coolbet för den raka tvåan klipper vi till. Speciellt med tanke på United tuffa matchande senaste veckorna och det faktum att de spelade en viktig match i veckan samtidigt som City kunde vila alla nyckelspelare när de redan var klara för avancemang.

Spelare som Bruno Fernandes har sett sliten ut och tanken var att vila honom förra helgen mot West Ham men när United låg under byttes han in redan i halvtid och det tuffa matchandet måste börja slita på inte minst honom samt de övriga nyckelspelarna.

Saknar du konto hos Coolbet kan du öppna ett via länken nedanför.
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+

För och emot speltipset:

  • Manchester City har 11-0 i målskillnad över deras fem senaste matcher.
  • United har inte kunnat rotera sina nyckelspelare lika mycket som City och hade en tuff match i CL i veckan när City roterade sin elva.
  • Manchester United vann båda matcherna mot City förra året.
Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oddsjämförelse Manchester United – Manchester City 12:e december 2020:


Regler och villkor gäller | 18+ | Stödlinjen.se

Speltips
Speltips:Manchester City
Odds:1,82 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 12/12 kl 18:30
Oddset framtaget: Torsdag 10/12 kl 09:00
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.