4 minuters lÀsning

Ett laddat Manchesterderby vĂ€ntar till helgen efter Ă€nnu en hektisk vecka med spel ute i Europa. För bĂ„da lagen Ă€r planen klare – en seger krĂ€vs för att hĂ€nga med i toppstriden.

Speltips
Speltips:Manchester City
Odds:1,82 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 12/12 kl 18:30

BÄde Manchester United och Manchester City har spelat en match mindre Àn alla lag ovanför de i tabellen men bÄda Àr pressade att vinna hÀr för att hÀnga pÄ i toppen. De har trots allt fem respektive sex lav ovanför sig i tabellen och det Àr fem respektive sex poÀng upp till Spurs och Liverpool i toppen.

Det betyder att om Manchester City skulle förlora den hÀr matchen samtidigt som Spurs eller Liverpool vinner helgens match ligger de hela nio poÀng bakom.

Manchester United tog flyget ner till östra Tyskland för en avgörande bortamatch mot Leipzig i Champions League i tisdags och Äkte pÄ en rejÀl kalldusch. De förlorade med 3-2 och Àr genom det utslagna ur Champions League och fÄr stÀlla om siktet mot Europa League.

Förlusten var deras andra under deras tre senaste matcher men bÄda förlusterna har kommit i Champions League. Hemma i Premier League har United vunnit fyra raka sedan förlusten mot Arsenal den 1:a november.

Har 11-0 pÄ deras fem senaste matcher

Embed from Getty Images

Manchester City har samtidigt smugit igÄng och har fyra segrar och en oavgjord över deras fem senaste matcher. Noterbart Àr ocksÄ att mÄlskillnaden över de fem matcherna Àr 11-0.

Faktum Àr att City har hÄllit nollan i Ätta av de tio senaste matcherna.

Även City spelade i Champions League i veckan men de spelade pĂ„ hemmaplan och var redan klara som gruppsegrare vilket gjorde att de kunde vila en hel del spelare. GlĂ€djande för City var Ă€ven att AgĂŒero var tillbaka efter sin skada nĂ€r han hoppade in i den 66:e minuten och gjorde mĂ„l drygt tio minuter senare.

United har inte roterat sina nyckelspelare

Embed from Getty Images

NÀr vi ser igenom den underliggande statistiken imponerar Manchester City. De har visserligen sÀnkt sin xG jÀmfört med förra sÀsongen men deras defensiv ser mycket tÀtare ut dÄ deras xGA sjunkit.

Efter tio spelade matcher har City en xG pÄ 1,93 (nÀst bÀst) och xGA pÄ 0,82 (bÀst i ligan).

Det kan jÀmföras med United 1,49xG (6:e bÀst) samt 1,18 xGA (5:e bÀst).

VÄr modell berÀknar City till 1,71 och nÀr vi fÄr 1,82 hos Coolbet för den raka tvÄan klipper vi till. Speciellt med tanke pÄ United tuffa matchande senaste veckorna och det faktum att de spelade en viktig match i veckan samtidigt som City kunde vila alla nyckelspelare nÀr de redan var klara för avancemang.

Spelare som Bruno Fernandes har sett sliten ut och tanken var att vila honom förra helgen mot West Ham men nÀr United lÄg under byttes han in redan i halvtid och det tuffa matchandet mÄste börja slita pÄ inte minst honom samt de övriga nyckelspelarna.

Saknar du konto hos Coolbet kan du öppna ett via lÀnken nedanför.
Öppna konto hos Coolbet hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+

För och emot speltipset:

  • Manchester City har 11-0 i mĂ„lskillnad över deras fem senaste matcher.
  • United har inte kunnat rotera sina nyckelspelare lika mycket som City och hade en tuff match i CL i veckan nĂ€r City roterade sin elva.
  • Manchester United vann bĂ„da matcherna mot City förra Ă„ret.
Annons:

Testa spela hos Nordicbet

SÀtt in 100 kr - fÄ 100 kr bonus med 1x omsÀttningskrav hos Nordicbet.

OddsjĂ€mförelse Manchester United – Manchester City 12:e december 2020:


Regler och villkor gÀller | 18+ | Stödlinjen.se

Speltips
Speltips:Manchester City
Odds:1,82 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 12/12 kl 18:30
Oddset framtaget: Torsdag 10/12 kl 09:00
Spela ansvarsfullt. 18+ gÀller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.