Newcastle har fyra raka utan seger bakom sig och Leicester två raka utan seger. Nu hoppas båda lagen på att inleda 2021 på bästa möjliga sätt med en trepoängare. Om vi överhuvudtaget får en match eller om Covid19 gör att matchen måste flyttas?

Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:2,05 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 3/1 2021 kl 15:15

Premier League har drabbats hårt av Covid19 de senaste dagarna. Mellan omgången på Boxing Day och omgången som spelades nu i början av veckan hade ligan 18 bekräftade fall vilket även gjorde att matcherna mellan Everton och Manchester City samt Tottenham och Fulham fick flyttas.

Det har därför pratats om att ligan eventuellt ska ta ett kortare uppehåll för att försöka begränsa spridningen. Det är därför inte helt säkert om den här matchen kommer spelas men om den flyttas kommer eventuella spel på den makuleras och insatser återbetalas.

Newcastle hade tidigare under december Covid19 i truppen och fick en match mot Aston Villa flyttad på grund av det. Efter den flyttade matchen slog de West Bromwich med 2-1 men den segern har följts upp av tre förluster (Leeds, Brentford och Manchester City) samt en oavgjord mot Fulham.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Två tuffa poängtapp i följd

Embed from Getty Images

Gästande Leicester hade ett gyllene läge att på riktigt haka på titelstriden efter 2-0-segern borta mot Tottenham men den fina prestationen följdes upp med oavgjort mot både Manchester United och Crystal Palace.

Värt att notera är även det extremt täta spelschemat under den här perioden. Men Leicester roterade väldigt friskt nu senast mot Crystal Palce men det svaga resultatet tvingade trots allt Vardy att göra ett inhopp.

Newcastle ser verkligen svaga ut just nu och vi håller med spelbolagen som ställer ut 1,7 gånger pengarna på Leicester trots bortaplan.

Täta spelschemat sänker tempot

Embed from Getty Images

Men vi ser däremot ett värde på målmarknaden där vi får 2,05 gånger pengarna på under 2,5 mål.

De täta spelschemat just nu sliter verkligen på lagen och det är inte direkt några sprudlande matcher vi bjuds på. Av de elva matcherna som spelats i Premier League sedan den 27:e december har fem gått under 1,5 mål och totalt nio av de har gått under 2,5 mål.

Newcastle förlorade med 2-0 mot Manchester City nu senast vilket var deras tredje raka match här runt jul som gått under 2,5 mål. Även om vi ser längre tillbaka har sex av de nio senaste gått under 2,5 mål.

Leicester spelade 1-1 mot Crystal Palace nu senast och tre av deras fyra senaste har gått under 2,5 mål.

Med tanke på det tuffa spelschemat som drar ner både tempo och kvalité på matcherna känns över dubbla pengarna generöst på under 2,5 mål här.

För och emot speltipset:

  • Nio av de elva senaste Premier League-matcherna har gått under 2,5 mål. Det tuffa spelschemat sänker tempo och kvalité på matcherna.
  • Sex av Newcastles nio senaste har gått under 2,5 mål.
  • Tre av Leicesters fyra senaste har gått under 2,5 mål.
  • Vardy fick delvis vila nu senast. Har han vaknat på rätt sida kan underspelet ryka.
  • Leicester har släppt in mål i tre av deras fyra senaste.
Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:2,05 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 3/1 2021 kl 15:15

Oddsjämförelse Newcastle – Leicester 3 januari 2021:


Oddset framtaget: Onsdag 30/12 2020 kl 16:05
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.