Vi är framme i sista omgången av La Liga och Atlético Madrid har allt i egna händer. Under lördagskvällen gästar de Real Valladolid och så länge de tar minst lika många poäng som Real Madrid tar hemma mot Villarreal är ligatiteln deras.

Speltips
Speltips:Atlético Madrid -1,5 mål (spelet sitter om Atlético vinner med minst två måls marginal)
Odds:2,11 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Lördag 22/5 kl 18:00

Nu senast hade Atlético Madrid chansen att säkra titeln och de gjorde sin del när de slog Osasuna med 2-1 men när Real Madrid samtidigt vann borta mot Athletic Club kommer allt avgöras nu i sista omgången.

Segern mot Osasuna var en otroligt stark mental insats. De styrde matchbilden fullständigt och radade upp målchanser men åkte sedan på ett baklängesmål efter en kontring i den 74:e minuten.

Men Renan Lodi slog in 1-1 i den 81:a minuten och vem annars än Luis Suarez satte 2-1 i den 87:e minuten.

Det var annars ett av de mest offensivt viktade Atlético vi sett den här säsongen. De startade med Suarez, Correa, Carrasco och Llorente och när utdelningen uteblev bytte de även in Felix, Lodi och Dembele.

Det gav även resultat. De hade en xG på 2,98 vilket var den högsta noteringen de haft i ligan sedan oktober 2020. Känslan är att de kommer bygga vidare på den mer offensiva uppställningen och möjligen får även Lodi chansen direkt från start istället för Hermoso vilket hade gett dem ännu mer offensiv längst med kanterna.

11 raka utan seger

Hemmalaget Real Valladolid ser ut att åka ur La Liga. Chansen att överleva lever visserligen men då krävs de en seger mot Atlético samtidigt som Huesca förlorar hemma mot Valencia och Elche max tar en poäng hemma mot Athletic Club.

Sannolikheten är med andra ord extremt små även om de finns där än.

Men formen är usel. Valladolid har inte vunnit en fotbollsmatch sedan den 6:e mars. Sedan dess har de sex oavgjorda och fem förluster.

Under deras tre senaste omgångar har de tre raka förluster med målskillnaden 1-9. Luften har med andra ord gått ur. Förra veckan hade till exempel Real Sociedad lekstuga mot Valladolid och gjorde fyra mål redan i första halvlek.

När lagen möttes senast i december vann Atlético med 2-0 och Valladolid noterades endast för 0,44 xG. Faktum är att Valladolid inte gjort ett enda mål på Atlético sedan 2018. Sedan dess har de lämnat fyra raka matcher mot dem mållösa.

De saknar även en av sina bästa spelare i Fabian Orellana samt vänsterbacken Raul Carnero.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Måste satsa offensivt om de ligger under

Spelbolagen betalar i snitt runt 1,36 på Atlético här. Men vårt speltips här blir Atlético -1,5 mål till 2,11 gånger pengarna hos Pinnacle.

Nu senast såg vi ett av de mest offensivt viktade Atlético vi sett och nu mot Valladolid kommer vi nog se något liknande. Med tanke på deras historik där sena baklängesmål satt käppar i hjulet tror jag inte heller de vågar stanna av vid 1-0 utan de vill nog fortsätta pusha på för att sätta tvåan och få lite andrum.

Sen är det klart, dröjer första målet kommer de bli försiktiga och inte riskera en kvittering mot slutet. Men vi tror första målet bör komma redan under första halvlek och att de pushar på för ett andra.

Till 2,11 gånger pengarna är det ett starkt spel. Speciellt med tanke på att Valladolid måste vinna för att ha en chans att överleva. De kommer blotta sig defensivt när de tvingas fram.

För och emot speltipset:

  • Atlético har bara släppt in tre mål senaste sju matcherna.
  • Valladolid har elva raka utan seger och 1-9 i målskillnad senaste tre omgångarna.
  • Vi fick se ett mer offensivt viktat Atlético senast och bör se samma här.
  • Atlético Madrid har en historia av att falla ihop och förlora när det gäller som mest.
Speltips
Speltips:Atlético Madrid -1,5 mål (spelet sitter om Atlético vinner med minst två måls marginal)
Odds:2,11 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Lördag 22/5 kl 18:00

Oddsjämförelse:

Klicka här för att komma till vår Oddsjämförelse.

Oddset framtaget: 20/5 kl 08:40
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.