Southampton knep en poäng borta mot formstarka Manchester United i måndags och när man går igenom den underliggande statistiken är det två vilt skilda lag som möts nu under torsdagen när Southampton tar emot Brighton och vi anser att vi hittat bra värde inför matchen.

Speltips
Speltips:Southampton
Odds:2,35 hos Coolbet
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 16/7 kl 21:15

Southampton har sett starka ut de senaste omgångarna och vunnit mot Watford och Manchester City samt tagit poäng borta mot hemmastarka Everton och Manchester United.

Ett av ligans högsta xG

Embed from Getty Images

När vi gräver lite djupare ser vi att endast fem lag (City, Chelsea, United, West Ham och Liverpool) har en högre xG än Southampton sedan omstarten trots det tuffa motståndet. De var till exempel inte tur som säkrade en poäng mot United i 96:e minuten nu senast. De hade faktiskt en högre xG än United sett över hela matchen.

Det står i stark kontrast till torsdagens motståndare i Brighton. Sett till xG sedan omstarten är endast fyra lag sämre än Brighton och ser vi till xGA är endast ett lag sämre än Brighton under samma period.

Nu senast mötte de visserligen Manchester City men de hade en xG på 0,15 och xGA på 5,52 i den matchen.

Resultatmässigt har Brighton förlorat tre av de fyra senaste där enda segern var mot avsågade Norwich som är helt under isen just nu. Men det som gör siffrorna mer okej för Brighton är det faktum att de mött Liverpool, Manchester City och Manchester United under den perioden.

Men deras spel blir lätt något naivt och de har inte den offensiva styrkan som behövs för det spelet som de försöker spela.

Sju raka utan förlust mot Brighton

Embed from Getty Images

När lagen möttes tidigare under säsongen vann Southampton med 2-0 och hade en xG på 2,08 jämfört med Brightons 1,0. Faktum är att Brighton inte vunnit någon av de sju senaste matcherna mot The Saints.

Oddsmässigt är Southampton rättvist favoriter men vi ser ett fint värde i den raka ettan som stigit till 2,35.

Tidigare under säsongen har The Saints haft problem på hemmaplan men nu utan publiken verkar den faktorn inte längre gälla när de slog City på hemmaplan nu senat.

För och emot speltipset:

  • Southampton har sju raka utan förlust mot Brighton.
  • Southampton har stark underliggande statistik och bra form.
  • Brighton släpper till mycket chanser.
  • Brighton har mer att spela för.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Southampton
Odds:2,35 hos Coolbet
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 16/7 kl 21:15
Oddset framtaget: Tisdag 14/7 kl 19:30
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.