Polen åkte på en blytung torsk i premiären mot Slovakien och nu finns det inte kvar några andrachanser. Nu måste de steppa upp och det lär inte bli lätt borta mot Spanien i Sevilla. Här är vårt speltips inför matchen under lördagskvällen.

Speltips
Speltips:Jordi Alba slår minst en målgivande passning
Odds:5,0 hos Unibet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Lördag 19/6 kl 21:00
Annons:
Få 100 kr bonus till 1x omsättningskrav inför matchen: Klicka här för att få 100 kr oddsbonus med 1x omsättningskrav hos Snabbare med höga odds på EM.

Polen stördes inför EM av en del skadeproblem inte minst offensivt och de ständiga ifrågasättande av skyttekungen Robert Lewandowski verkligen kan producera i ett mästerskap.

De fick inte direkt de svar de hoppades på i första matchen. Trots 56% av bollinnehavet och 17 målchanser mot Slovakiens 11 så förlorade de med 1-2. Dessutom fick de Grzegorz krychowiak ett rött kort och är avstängd nu mot Spanien.

Men när man tittar på den underliggande statistiken blir det ännu tydligare att Slovakien stal en seger. Polen noterades för 1,3 xG och Slovakien endast 0,3. Håller Polen motståndarna till 0,3 xG lär de inte släppa in två mål speciellt ofta. Men Spanien är givetvis ett helt annat motstånd.

Nollade i två raka matcher

Spanien hade samtidigt en otroligt frustrerande match mot ett lågt stående Sverige som mest slog ifrån sig. Spanien hade hela 75% av bollinnehavet och skapade 17 målchanser mot Sveriges fyra. Men trots det blev det 0-0 och när vi ser till den underliggande statistiken vittnar de om ett lag som trots mycket boll skapade extremt lite.

Spanien hade 1,9 xG jämfört med Sveriges 1,1. Detta trots hela 17 målchanser alltså. Det var med andra ord en hel del avslut från distans och mindre farliga vinklar. De hade svårt att hitta in i boxen för de riktigt farliga målchanserna.

När man sedan väger in att Spanien även blev nollade av Portugal i deras sista träningsmatch innan EM och sedan nollade mot Sverige. Kritiken hemma i Spanien är högljudd, inte minst mot truppen som togs ut samt den startelva som förbundskaptenen Luis Enrique valde mot Sverige.

Det betyder att pressen nu ökar och en seger är ett måste för att få lite arbetsro.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Specialspel till 5,0 gånger pengarna

Marknadens högsta odds på Spanien i skrivande stund är 1,38 och vi får 10,0 gånger pengarna på Polen.

Vi kliver istället in på ett specialspel här till hela 5,0 gånger pengarna.

Jordi Alba stod för en riktigt stark insats ute på sin kant. Han noterades för 131 passningsförsök (flest av alla i Spanien), näst högst xA (förväntat antal assist) och hade 93:e carries vilket var näst flest i hela Spanien. Hans 141 bolltoucher var även det flest av samtliga spelare på planen.

Kortfattat. Spanien bygger mycket av sitt spel genom Alba och Spanien kommer inte lämna ytterligare en match mållös. Till hela fem gånger pengarna känns Jordi Alba slår minst en målgivande passning som ett bra spel mot en motståndare som Polen.

Hemma i Barcelona var det bara Messi och Griezmann som hade fler assist än Alba. Sist Spanien vann en tävlingsmatch var mot Kosovo i VM-kvalet i våras och då hade givetvis Alba en assist.

Alba slår minst en assist till 5,0 gånger pengarna spelas hos Unibet.

För och emot speltipset:

  • Alba var motorn i Spanien nu senast och lär fortsätta mot Polen.
  • Flest passningar, flest bolltoucher och näst högst xG av alla i Spanien i premiären.
  • Spanien lär ha en hel del extra motivation efter det snöpliga poängtappet mot Sverige i premiären.
  • Spanien har blivit nollade i två raka matcher nu.
  • Finns en hel del frågetecken kring Spanien och hög kritik mot förbundskaptenen på hemmaplan.
Speltips
Speltips:Jordi Alba slår minst en målgivande passning
Odds:5,0 hos Unibet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Lördag 19/6 kl 21:00

Oddsjämförelse:

Klicka här för att komma till vår Oddsjämförelse.

Oddset framtaget: Fredag 18/6 kl 13:10
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.