Toppmöte väntar på Tottenham Hotspur Stadium i norra London när regerande mästarna Liverpool kommer på besök. Trots hemmaplan och trots alla Liverpools skador är Tottenham oväntat stora underdogs här enligt oss.

Speltips
Speltips:Tottenham
Odds:3,33 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos ComeOn här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 28/1 kl 21:00

Tottenham slog enkelt ut Wycombe Wanders i FA-cupen under helgen och kunde även vila i stort sett hela ordinarie startelvan vilket gör att de kommer med en fräsh trupp inför mötet mot Liverpool. Segern betyder att Spurs över deras fem senaste matcher har fyra segrar och en oavgjord.

spurs har spelat åtta matcher sedan deras senaste förlust som var 0-2 mot Leicester den 20:e december. Bara dagar efter Spurs 2-1-förlust borta mot just Liverpool. Även om Spurs förlorade mot Liverpool den gången hade de faktiskt en högra xG än Liverpool trots bortaplan.

När vi ser till tabellen ligger Spurs femma endast en poäng bakom Liverpool men har även en match mindre spelad. Om de vinner den saknade matchen har de endast fyra poäng upp till serieledande Manchester United.

På hemmaplan har Spurs endast en förlust på de 14 senaste matcherna (tio segrar, tre oavgjorda och en förlust). Under den perioden har de bland annat vunnit mot Chelsea, Manchester City och Arsenal.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Offensiven har kört fast

Embed from Getty Images

Liverpool däremot fortsätter gå tungt. De blev utslagna av Manchester United i cupen under helgen och de har nu endast en seger på de sju senaste matcharna. Den segern kom dessutom mot Aston Villas U23-trupp i cupen efter att Covid19 tvingat Aston Villas seniortrupp att sätta sig i karantän.

Senaste ligamatchen blev de nollade när de förlorade med 0-1 hemma mot Burnley och faktum är att om vi räknar bort matchen mot Aston Villas U23-trupp har Liverpool lämnat fyra av deras fem senaste matcher utan att göra ett enda mål. Man kan utan att överdriva säga att Liverpools offensiv har kört fast.

Den underliggande statistiken visar även att det inte bara är resultaten som går emot Liverpool utan även att spelet inte stämmer. Mäter vi sedan julafton har Liverpool endast ligans sjunde bästa xG och sjätte lägsta xGA.

Spelbolagen har en tydlig bild över matchen. Tottenham betalar 3,24 i snitt och Liverpool 2,23. Men när vi väger in hur svagt Liverpool spelat sedan julafton med spelare som van Dijk, Gomez, Jota, Keita och Henderson borta med skador ser vi ett bra värde i Spurs till hela 3,33 på hemmaplan hos Pinnacle.

Vår egen värdering av Spurs ligger runt 3,10 – 3,15.

Annons:
Hämta en ny oddsbonus inför stormatchen. Här hittar du vår guide till spelbolagens bästa oddsbonusar.

För och emot speltipset:

  • Spurs kunde vila hela truppen i cupen.
  • Liverpool har bara ligans sjunde bästa xG och sjätte lägsta xGA sedan julafton.
  • Liverpools offensiv har lämnat fyra matcher sedan 30/12 mållösa.
  • Känslan är att Liverpool har en urladdning i sig när det väl vänder.
Speltips
Speltips:Tottenham
Odds:3,33 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos ComeOn här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 28/1 kl 21:00

Oddsjämförelse Spurs – Liverpool 28 januari 2021:


Oddset framtaget: Tisdag 26/1 kl 11:30
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.