Tottenham har chansen att i alla fall tillfälligt ta över serieledningen nu på lördag men då krävs det en stark insats då Manchester City står för motståndet. Vi har analyserat matchen och oddsen och valt ut ett speltips från målmarknaden där vi hittar det bästa spelvärdet.

Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:2,35 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 21/11 kl 18:30

Se speltipset som video:

Jose Mourinho har fått fart på sitt Spurs den här säsongen. Efter premiärförlusten mot Everton har de fem segrar och två oavgjorda. De har däremot tappat en hel del poäng på hemmaplan där de endast tagit fem av tolv möjliga poäng den här säsongen efter oavgjorda matcher mot Newcastle samt West Ham utöver förlusten mot Everton.

Sist Spurs tog emot Manchester City blev det en hemmaseger med 2–0, den matchen spelades i februari innan Coronauppehållet.

Tydlig försämring jämfört med förra säsongen

Embed from Getty Images

Pep Guardiola har däremot fått en riktigt tung start på säsongen med sitt Manchester City. De ligger inför helgen på en tiondeplats i tabellen men har visserligen en match mindre spelad än de flesta och tabellen är relativt jämn med endast sex poäng till serieledarna Leicester.

Innan landslagsuppehållet spelade de 1-1 hemma mot Liverpool men med tanke på den missade straffen av Kevin De Bruyne hade nog Pep hoppats på tre poäng där.

De har visserligen inte förlorat sedan 2-5-förlusten hemma mot Leicester den 27 september men efter det har de tappat poäng mot Leeds, West Ham och nu senast Liverpool i oavgjorda matcher.

En sak som är slående med Manchester City är hur mycket deras spel försämrats sett till den underliggande statistiken jämfört med förra säsongen. Förra säsongen hade de en xG i Premier League på 2,54 men den här säsongen har det sjunkit till 1,72.

Det är givetvis fortfarande starka siffror men en tydlig försämring jämfört med förra säsongen.

Fyra av sex senaste mellan lagen under 2,5 mål

Embed from Getty Images

Spelbolagen har prisat in de två lagen väldigt bra där vi får runt 4,25 på Spurs och 1,9 för City. Men på målmarknaden ser vi ett bättre värde då vi inte håller med om att under 2,5 mål ska betala hela 2,35 gånger pengarna som vi får hos Coolbet.

Det oddset motsvarar en sannolikhet på runt 42% och vi ger det högre sannolikhet än det och väljer därför att spela under 2,5 mål här.

För Spurs har tre av de fem senaste gått under 2,5 mål och för City har fem av de åtta senaste gått under 2,5 mål. Det senaste mötet mellan de här två lagen gick under 2,5 mål och ser vi längre tillbaka har fyra av de sex senaste matcherna mellan lagen gått under 2,5 mål.

Båda lagen har även starka defensiver där de släppt in 0,6 respektive 0,4 mål de senaste fem matcherna de spelat.

För och emot speltipset:

  • Fyra av de sex senaste mellan lagen har gått under 2,5 mål.
  • Spurs har bara släppt in tre mål på deras fem senaste.
  • City har bara släppt in två mål på deras fem senaste.
  • Finns en offensiv explosion i båda lagen om det blir en matchbild som passar dem.
  • Osäkerhet vart man har lagen efter landslagsuppehållet.
Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oddsjämförelse Spurs – Manchester City 21 november 2020:


Regler och villkor gäller | 18+ | Stödlinjen.se

Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:2,35 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 21/11 kl 18:30
Oddset framtaget: Tisdag 17/11 kl 09:25
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.