2 minuters lÀsning

Klubbarna i svenska Allsvenskan i fotboll Àr överens. De vill starta Allsvenskan 2020 i början av juni. Nu ÄterstÄr att se vad dels svenska fotbollsförbundet sÀger samt hur det allmÀna hÀlsolÀget kring Corona ser ut om detta Àr genomförbart.

Det Àr ett sÄ kallad inriktningsbeslut som Àr taget av de 32 fotbollsklubbarna i Allsvenskan och Superettan som tagit fram en arbetsplan hur och nÀr Allsvenskan kan starta.

Nu Àr det först upp till Svenska Fotbollsförbundet att klubba det hÀr förslaget. Sedan fÄr man helt enkelt se om Coronaspridningen har dÀmpats sÄ pass att det gÄr att spela fotboll och speciellt spela fotboll med publik dÄ.

SÄ hÀr sÀger Svenska Fotbollsförbundet sjÀlv i ett pressmeddelande.
“Vi Ă€r ytterst medvetna om att vi inte kan styra utvecklingen av Coronaviruset, och att det dĂ€rmed kan ske förĂ€ndringar som gör att vi nĂ€r tiden nĂ€rmar sig behöver omplanera ytterligare för att vĂ€rna om mĂ€nniskors hĂ€lsa. Den diskussionen tas i sĂ„ fall dĂ„, och endast om den behövs. Vi kommer inte att bidra till ytterligare spekulationer runt detta förrĂ€n det i sĂ„ fall blir aktuellt”

Även storklubbarna i Europa hoppas pĂ„ spel under sommaren

Även klubbarna ute i Europa hoppas komma igĂ„ng med spel mot sommaren och bland annat Premier League hoppas spela klart sĂ€songen till senast 30 juni. Det faktum att EM flyttades till sommaren 2021 öppnas det upp för att spelarna har uppehĂ„ll nu under vĂ„ren och ligorna kan anvĂ€nda sommaren för att spela klart sĂ€songen.

MÄnga experter förmodar att Coronaspridningen kommer gÄ ner under sommaren men att vi riskerar en andravÄg under hösten och vintern. Vi fÄr med andra ord se om nÀsta sÀsong kan pÄbörjas Àven om den pÄbörjade spelas klart under sommaren.

Vi pÄ Dagens Betting hÄller givetvis ögonen pÄ nyhetsutvecklingen och hoppas att ligorna snart Àr tillbaka sÄ vi kan komma igÄng med vara speltips igen.

Spela ansvarsfullt. 18+ gÀller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.