Klubbarna i svenska Allsvenskan i fotboll är överens. De vill starta Allsvenskan 2020 i början av juni. Nu återstår att se vad dels svenska fotbollsförbundet säger samt hur det allmäna hälsoläget kring Corona ser ut om detta är genomförbart.

Det är ett så kallad inriktningsbeslut som är taget av de 32 fotbollsklubbarna i Allsvenskan och Superettan som tagit fram en arbetsplan hur och när Allsvenskan kan starta.

Nu är det först upp till Svenska Fotbollsförbundet att klubba det här förslaget. Sedan får man helt enkelt se om Coronaspridningen har dämpats så pass att det går att spela fotboll och speciellt spela fotboll med publik då.

Så här säger Svenska Fotbollsförbundet själv i ett pressmeddelande.
”Vi är ytterst medvetna om att vi inte kan styra utvecklingen av Coronaviruset, och att det därmed kan ske förändringar som gör att vi när tiden närmar sig behöver omplanera ytterligare för att värna om människors hälsa. Den diskussionen tas i så fall då, och endast om den behövs. Vi kommer inte att bidra till ytterligare spekulationer runt detta förrän det i så fall blir aktuellt”

Även storklubbarna i Europa hoppas på spel under sommaren

Även klubbarna ute i Europa hoppas komma igång med spel mot sommaren och bland annat Premier League hoppas spela klart säsongen till senast 30 juni. Det faktum att EM flyttades till sommaren 2021 öppnas det upp för att spelarna har uppehåll nu under våren och ligorna kan använda sommaren för att spela klart säsongen.

Många experter förmodar att Coronaspridningen kommer gå ner under sommaren men att vi riskerar en andravåg under hösten och vintern. Vi får med andra ord se om nästa säsong kan påbörjas även om den påbörjade spelas klart under sommaren.

Vi på Dagens Betting håller givetvis ögonen på nyhetsutvecklingen och hoppas att ligorna snart är tillbaka så vi kan komma igång med vara speltips igen.

Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.