3 minuters lÀsning

Bara dagen efter Daily Mirror och Daily Mail avslöjat en plan hur Premier League ska kunna spelas fÀrdigt kommer nu nya uppgifter om att Premier League förbereder ett uttalande om att resten av sÀsongen stÀlls in och inte kommer Äterupptas.

Uttalandet kommer frÄn ett ovÀntat hÄll i form av italienska Udineses sportchef Pierpaolo Marino men det finns en naturlig koppling varför han kan sitta pÄ bra information frÄn insidan om detta.

Pozzo-familjen som Àger Udinese Àger Àven Watford I Premier League och bör dÀrför ha bra information om hur dissektionerna gÄr kring att eventuellt spela klart Premier League.

– Det belgiska förbundet har redan avslutat ligan trots hotet om sanktioner frĂ„n Uefa. I England hĂ„ller Premier League pĂ„ att förbereda ett liknande uttalande, för situationen hĂ„ller pĂ„ att bli mycket, mycket allvarlig. Jag bara hoppas vi kan njuta av fotbollen igen efter coronaviruset”, sĂ€ger Marino till Sportitalia enligt Fotbollskanalen.

Watford har intresse av att avsluta sÀsongen

DÀremot bör man ha med i Ätanken att Àgarna bakom Watford har vÀldigt mycket att vinna pÄ att inte spela klart sÀsongen. NÀr sÀsongen blÄstes av lÄg Watford ovanför nedflyttningsstrecket enbart pÄ grund av bÀttre mÄlskillnad. De hade samtidigt otroligt svag form med bara en seger pÄ de Ätta senaste matcherna.

Om sÀsongen inte spelas klart kan de med andra ord inte bli nedflyttade. Om sÀsongen fortsÀtter ligger de vÀldigt illa ute och riskerar att Äka ur Premier League.

Neka lÀnder som inte gör sitt yttersta för att avsluta sin liga

Embed from Getty Images

De hot frÄn UEFA som Marino talar om Àr det faktum att UEFA varnat att de ligor som inte spelar klart sina sÀsonger kanske inte fÄr delta i Europeiska cuper kommande sÀsong.

– Men samtidigt markerar Uefa – att eftersom förutsĂ€ttningarna Ă€r att man ska ha sportslig kvalificering till de internationella klubbtĂ€vlingarna – sĂ„ förbehĂ„ller de sig rĂ€tten att avgöra huruvida det har varit en sportslig avslutning i respektive liga. Uefa menar pĂ„ att man kan neka tilltrĂ€de frĂ„n vissa lĂ€nder om man inte gjort sitt yttersta för att avsluta sin liga, sĂ„ fĂ„r man i sĂ„ fall inte tilltrĂ€de till de internationella klubbtĂ€vlingarna inför den kommande sĂ€songen, berĂ€ttade EPFL:s ordförande Lars-Christer Olsson till Fotbollskanalen förra veckan.

EPFL Àr en intresseorganistion som företrÀder de stora ligorna i Europa.

Större ligorna lÀr inte straffas

DÀremot Àr det svÄrt att se ett lÀge dÀr UEFA stÀnger ute Premier League eller nÄgon av de andra större ligorna frÄn Champions League.

Om Premier League inte kan slutföra den pÄbörjade sÀsongen blir det mest troligt ingen upp eller nedflyttning till Championship. Det skulle vara vÀldigt osportsligt dÄ det endast skiljer mÄlskillnad för vissa klubbar och de har vÀldigt olika tuffa spelschema kvar som Ànnu inte spelats.

NÀr Corona stoppade Premier League lÄg Liverpool, Manchester City, Leicester samt Chelsea pÄ Champions League-platserna. Manchester United hade Europa League-platsen.

DÀremot har Manchester City sitt straff dÀr de har uteslutits frÄn Champions League. Om den domen stÄr fast tar United deras plats i Champions League och Wolverampton tar den sista Europa League-platsen.

Nedflyttningsplatserna fylls av Norwich, Aston Villa och Bournemouth. Samtidigt ligger West Ham och Watford precis ovanför nedflyttning pÄ grund av bÀttre mÄlskillnad.

Annons:

Testa spela hos Bethard

Höga odds pÄ de största ligorna hos Bethard.