Daily Mirror och Daily Mail har avslöjat de senaste planerna för att lyckas spela värdigt Premier League samt hur upplägget blir inför nästa säsong. Man kan minst sagt säga att det blir intensivt för spelarna som visserligen fått ett långt uppehåll under våren.

Premier League sköts först upp till 30 april och har efter det skjutits upp igen på obestämd tid. Frågan är om det alls går att spela färdigt.

Men enligt Daily Mirror är planen och förhoppningen om att spela färdigt Premier League under sommaren.

Många experter tippar att Storbritannien når toppen av smittan inom de närmaste veckorna och att läget borde vara lugnare i juni. Planen är då att spela matcherna bakom stängda dörrar och med strikta riktlinjer för spelare och ledare för att minimera risken att någon smittas och blir sjuk.

Endast 14 dagar mellan säsonngerna

Embed from Getty Images

Enligt Daily Mirror har Premier League preliminärt fått ett godkännande på planen från regeringen.

Samtidigt skriver Daily Mail att förhoppningen är att starta nästa säsong på utsatt datum. Det skulle i så fall endast ge klubbarna och spelarna 14 dagar vila mellan de två säsongerna. Spelarna har däremot fått runt tre månader uppehåll under våren. Det finns däremot möjlighet att skjuta upp starten beroende på hälsoläget samt om det tar längre än planerat att spela färdigt föregående säsong.

Även UEFA planerar just nu hur Champions League och Europa League ska slutföras. Där är den preliminära planen just nu att spela färdigt i augusti.