Corona tvingade SHL att avbryta SHL-säsongen 2019-20 men trots att Sverige och resten av världen just nu är i mer eller mindre karantän har SHL redan publicerat spelschemat för nästa säsong.

SHL hoppas att Coronakrisen hinner ordna upp sig och premiären är planerad till den 19 september. Det är alltså 4,5 månader till premiären nu när spelschemat släpptes.

– Givet att det är lite drygt fem månader dit, så får man följa utvecklingen och se vart den här coronaepidemin tar vägen. Det kan bli så att vi får justera planerna beroende på vad som sker i omvärlden. Men vi måste ändå försöka starta upp SHL för spel, säger SHL:s vice vd Johan Hemlin till HockeyNews.se.

Eftersom Coronaviruset gjorde att det inte gick att genomföra något kval mellan Hockeyallsvenskan och SHL är det samma 14 lag som är kvar i SHL kommande säsong. Leksand och Oskarshamn klarar sig alltså kvar utan kval.

Embed from Getty Images

Premiäromgången bjuder på tungviktsmöte

Så här ser premiäromgången ut lördag den 19 september:

Luleå Hockey – Färjestad BK
Leksands IF – Skellefteå AIK Hockey
Örebro Hockey – Djurgården Hockey
Brynäs IF – Malmö Redhawks
Rögle BK – Linköping HC
Växjö Lakers – IK Oskarshamn
Frölunda Indians -HV71

Det väntar med andra ord ett riktigt tungviktsmöte i premiären där seriesegrarna Luleå ställs mot tvåan Färjestad från förra säsongen. Värt att notera är även att säsongen 2018-19 slutade Färjestad och Luleå etta och tvåa i tabellen.

Precis som tidigare säsonger är speldagarna främst tisdag, torsdag och lördag med fokus på torsdagar och lördagar.

Värt att notera är däremot att schemat kan ändras. Dels på grund av Corona men vi brukar även se en del matchflyttningar på grund av evenemang i lagens olika arenor.

Läs mer: Vi har publicerat en guide hur det fungerar med units inom sportbetting idag som du hittar här.