2 minuters lÀsning

Corona tvingade SHL att avbryta SHL-sÀsongen 2019-20 men trots att Sverige och resten av vÀrlden just nu Àr i mer eller mindre karantÀn har SHL redan publicerat spelschemat för nÀsta sÀsong.

SHL hoppas att Coronakrisen hinner ordna upp sig och premiÀren Àr planerad till den 19 september. Det Àr alltsÄ 4,5 mÄnader till premiÀren nu nÀr spelschemat slÀpptes.

– Givet att det Ă€r lite drygt fem mĂ„nader dit, sĂ„ fĂ„r man följa utvecklingen och se vart den hĂ€r coronaepidemin tar vĂ€gen. Det kan bli sĂ„ att vi fĂ„r justera planerna beroende pĂ„ vad som sker i omvĂ€rlden. Men vi mĂ„ste Ă€ndĂ„ försöka starta upp SHL för spel, sĂ€ger SHL:s vice vd Johan Hemlin till HockeyNews.se.

Eftersom Coronaviruset gjorde att det inte gick att genomföra nÄgot kval mellan Hockeyallsvenskan och SHL Àr det samma 14 lag som Àr kvar i SHL kommande sÀsong. Leksand och Oskarshamn klarar sig alltsÄ kvar utan kval.

Embed from Getty Images

PremiÀromgÄngen bjuder pÄ tungviktsmöte

SÄ hÀr ser premiÀromgÄngen ut lördag den 19 september:

LuleĂ„ Hockey – FĂ€rjestad BK
Leksands IF – SkellefteĂ„ AIK Hockey
Örebro Hockey – DjurgĂ„rden Hockey
BrynĂ€s IF – Malmö Redhawks
Rögle BK – Linköping HC
VĂ€xjö Lakers – IK Oskarshamn
Frölunda Indians -HV71

Det vÀntar med andra ord ett riktigt tungviktsmöte i premiÀren dÀr seriesegrarna LuleÄ stÀlls mot tvÄan FÀrjestad frÄn förra sÀsongen. VÀrt att notera Àr Àven att sÀsongen 2018-19 slutade FÀrjestad och LuleÄ etta och tvÄa i tabellen.

Precis som tidigare sÀsonger Àr speldagarna frÀmst tisdag, torsdag och lördag med fokus pÄ torsdagar och lördagar.

VÀrt att notera Àr dÀremot att schemat kan Àndras. Dels pÄ grund av Corona men vi brukar Àven se en del matchflyttningar pÄ grund av evenemang i lagens olika arenor.

LÀs mer: Vi har publicerat en guide hur det fungerar med units inom sportbetting idag som du hittar hÀr.