Paris Saint-Germain har ännu en gång åkt ut redan i åttondelsfinalen av Champions League och förbannelsen lever vidare. Kommer stjärnbygget från Frankrikes huvudstad någonsin vinna Champions League?

Med spelare som Kylian Mbapé, Neymar och Lionel Messi är ligatiteln hemma i Ligue 1 givetvis inget mål för PSG. Det är en liga som de mer eller mindre ofta vunnit redan innan jul. Visst förra säsongen vann Lille och 2016-17 vann Monaco (när Mbappé slog igenom i Monaco) men annars har PSG vunnit Ligue 1 alla övriga säsonger sedan 2012-13.

Men målet har alltid varit Champions League men gång på gång spricker deras planer.

Sedan säsongen 2012-13 har de varit ett storsatsande lag och spelat i Champions League alla säsonger. Men utöver Covidsäsongen 2019-20 där de nådde finalen inför tomma läktare har de åkt ut i åttondelsfinalen fyra gånger, ut i kvartsfinalen fyra gånger och en semifinalplats.

Frågan är redan om de verkligen kan studsa tillbaka nästa säsong och gå hela vägen? Hos Rekatochklart.com hittar du speltips inför den säsongen. Men även här kan vi titta närmare på förutsättningarna.

Lämnar Messi och Mbappé?

Både Sergio Ramos och Lionel Messis avtal går ut nu i sommar. Även Marquinhos och Kimpembe går in på sista året på sitt avtal.

Det har även ryktats flitigt om att Mbappé kommer lämna laget för en ny utmaning.

Neymar har samtidigt säsong efter säsong gått sönder under säsongen och missat de avgörande matcherna under våren.

Känslan är att PSG står inför ett stort beslut inför nästa säsong. Ska de fortsätta värva stora namn och resa runt som ett Harlem Globetrotters eller ska de satsa på fler yngre spelare från Frankrike.

De är trots allt landets största klubb som spelar i attraktiva Paris och som de flesta vet är Frankrike hela världens största talangfabrik som fullkomligt värker ut talanger till de stora ligorna ute i Europa.

Ser vi till VM-truppen för Frankrike nu senast spelade endast en av spelarna i PSG och det var Mbappé. Monaco och Marseille hade fyra spelare i truppen. Övriga spelare var från andra ligor ute i Europa.

Lite talar för en ny kurs

Men så länge turisterna vallfärdar på fotbollsresor till Paris och de tjänar stora pengar genom lukrativa avtal med bland annat Nike och ägarna fortsätter pumpa in pengar är det inte speciellt troligt att PSG styr om kursen.

Det mest troliga är att de fortsätter värva storstjärnor och bygger ett obalanserat lag utan kemi som inte når hela vägen i Champions League.

Det ryktas bland annat om spelare som Salah, Bellingham, Rashford och Osimhen till PSG inför nästa säsong.