Bundesliga är tillbaka och det är titelstriden de flesta blickarna dras mot. Under tisdagen väntar tungviktsmötet mellan tabelltvåan Borussia Dortmund och serieledarna Bayern München och med bara ett par omgångar kvar blir den här matchen helt avgörande för titelstriden.

Ser vi till tabellen står Bayern München på 61 poäng efter 27 spelade omgångar och Borussia Dortmund jagar fyra poäng bakom med lika många spelade matcher. En seger här för Bayern betyder alltså att de har hela sju poängs marginal till Dortmund med sex omgångar kvar.

Men om Dortmund vinner är det plötsligt en enstaka poäng som skiljer lagen och Bayern ska fortfarande möta både Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach, Freiburg samt Wolfsburg. Givetvis lag som Bayern München är tunga favoriter mot men samtliga ligger i skrivande stund topp sju i Bundesliga så visst finns det möjlighet till att de tappar någon poäng.

Båda lagen har sett starka ut sedan omstarten

Bayern har plockat upp precis där de lämnade av innan avbrottet när de vunnit de två matcherna de hunnit spela sedan omstarten med 5-2 samt 2-0. Senast laget förlorade var i december och är givetvis stora favoriter till titeln.

Borussia Dortmund har även de sett starka ut sedan omstarten. Först 4-0 i derbyt mot Schalke 04 och nu senast 2-0 borta mot Wolfsburg. Även om hemmaplansfördel inte är samma sak nu utan publik ska man inte glömma att Dortmund är Bundesligas starkaste hemmalag och även har stark historik hemma mot just Bayern München.

Hemmamatcherna mot Bayern 2019 samt 2018 har Dortmund vunnit med 2-0 samt 3-2. De är däremot helt rättvist underdogs hemma mot Bayern München nu på tisdag. Gästerna är ett starkare lag och har rutinen av att vinna viktiga titelmatcher.

Coolbet sticker ut

Däremot anser vi att Coolbet klivit in snett här. De erbjuder hela 3,9 gånger pengarna på Dortmund. Snittet bland andra bolag ligger på 3,7 och Bet365 är nere på 3,6.

Till det höga oddset synar vi gärna Coolbet och backar Dortmund som sett starka ut sedan omstarten av Bundesliga.

För och emot speltipset:

  • Coolbet sticker ut med sitt odds jämfört med andra spelbolag.
  • Dortmund har inte förlorat hemma mot Bayern sedan 2017.
  • Dortmund har inlett starkt sedan omstarten med två segrar och 6-0 i målskillnad.
  • Bayern München är ett bättre lag och är rättvist favoriter.
  • Utan publiken är hemmaplansfördel givetvis inte lika viktigt.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Dortmund, rak etta
Odds:3,9 hos Coolbet
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Tisdag 26/5 kl 18:30
Oddset framtaget: Måndag 25/5 kl 08:45
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.