3 minuters lÀsning

Fredagsfotboll frÄn Tyskland. Vilken vacker tradition. Speciellt i tider som dessa nÀr inga andra större ligor Àr igÄng. Den hÀr fredagskvÀllen bjuds vi pÄ mötet mellan Freiburg och Bayer Leverkusen som bÄda spelar om Europaplatser.

Speltips
Speltips:Freiburg +0,75 (halva insatsen tillbaka vid uddamÄlsförlust)
Odds:1,95 hos Pinnacle
Rygga spelet: Öppna konto hos Betsson hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Fredag 29/5 kl 20:30

TabellÀget inför omgÄngen Àr att Freiburg har fyra poÀng upp till Europa League-kvalplatsen som Wolfsburg just ovanför dem i tabellen ligger pÄ. Bayer Leverkusen dÀremot ligger hela 15 poÀng före Freiburg och har hÀng pÄ den sista Champions League-platsen dÄ de har lika mÄnga poÀng men sÀmre mÄlskillnad Àn Borussia Mönchengladbach som ligger pÄ den sista Champions League-platsen just nu.

Det Ă€r med andra ord viktiga poĂ€ng för bĂ„da lagen. Det Ă€r verkligen imponerande av lilla Freiburg som var tippade att Ă„ka ur Bundesliga av spelbolagen inför sĂ€songen att ha hĂ€ng pĂ„ en Europaplats och ha hela 14 poĂ€ng ner till Fortuna DĂŒsseldorf pĂ„ den negativa kvalplatsen.

Innefektivt Leverkusen

Embed from Getty Images

NÀr Bundesliga drog igÄng igen efter CoronauppehÄllet var de nÀra att vann borta mot RB Leipzig men efter en VAR-bedömning slutade matchen istÀllet 1-1 vilket Àven det Àr ett vÀldigt starkt resultat. Det följdes upp av ett magplask (0-1) mot bottenlaget Werder Bremen och nu senast hÀmtade de upp ett 3-1-underlÀge till 3-3 borta mot Eintracht Frankfurt.

Bayer Leverkusen stÀdade av bÄde Werder Bremen och Borussia Mönchengladbach relativt enkelt med totalt 7-2 i mÄlskillnad i de tvÄ första matcherna efter omstarten. Men nu senast föll de med hela 4-1 hemma mot Wolfsburg. Trots ett bollinnehav pÄ nÀstan 70% i den matchen hade de endast 1 skott pÄ mÄl jÀmfört med Wolfsburgs nio.

PÄ skadefronten saknar Bayuer Leverkusen en av sina bÀsta mÄlskyttar i Kevin Volland och Àven Lars Bender ser ut att missa matchen.

Plockar Freiburg +0,75

Embed from Getty Images

Speltipset frÄn vÄr sida i den hÀr matchen blir Freiburg +0,75 till 1,95 gÄnger pengarna hos Pinnacle. Den linan hittar du under asian handicap och betyder att vi vinner pengar om Freiburg vinner eller spelar oavgjort och fÄr halva insatsen tillbaka om de förlorar med uddamÄlet.

Freiburg har ett tÀtt försvar som tagit de lÄngt den hÀr sÀsongen. Leverkusen sÄg extremt ineffektiva ut nu senast och saknar Volland som brukar sÀtta bollarna för dem. Ett oavgjort resultat kÀnns inte alls otroligt hÀr och linan +0,75 gör att vi Àven har delvis tÀckning om Leverkusen vinner med uddamÄlet.

NÀr vi blickar mot inbördes möten har hela tre av fyra senaste matcherna slutat oavgjort och de fyra matcherna har totalt bjudit pÄ fyra mÄl vilket Àven det talar för vÄrt spel.

För och emot speltipset:

  • Leverkusen sĂ„g direkt svaga ut nu senast.
  • Freiburg +0,75 har gett vinst i tre av de fyra senaste inbördes möten.
  • Leverkusen saknar en av sina bĂ€sta mĂ„lskyttar mot ett starkt försvar.
  • Leverkusen vinner mot Freiburg om de nĂ„r sin ordinarie nivĂ„.
  • Detta blir lagens tredje match pĂ„ en vecka. Gynnas Leverkusen med bredare trupp?

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds frÄn egna oddssÀttare

Speltips
Speltips:Freiburg +0,75 (halva insatsen tillbaka vid uddamÄlsförlust)
Odds:1,95 hos Pinnacle
Rygga spelet: Öppna konto hos Betsson hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Fredag 29/5 kl 20:30
Oddset framtaget: Onsdag 27/5 kl 09:00
Spela ansvarsfullt. 18+ gÀller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.