Fredagsfotboll från Tyskland. Vilken vacker tradition. Speciellt i tider som dessa när inga andra större ligor är igång. Den här fredagskvällen bjuds vi på mötet mellan Freiburg och Bayer Leverkusen som båda spelar om Europaplatser.

Speltips
Speltips:Freiburg +0,75 (halva insatsen tillbaka vid uddamålsförlust)
Odds:1,95 hos Pinnacle
Rygga spelet: Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Fredag 29/5 kl 20:30

Tabelläget inför omgången är att Freiburg har fyra poäng upp till Europa League-kvalplatsen som Wolfsburg just ovanför dem i tabellen ligger på. Bayer Leverkusen däremot ligger hela 15 poäng före Freiburg och har häng på den sista Champions League-platsen då de har lika många poäng men sämre målskillnad än Borussia Mönchengladbach som ligger på den sista Champions League-platsen just nu.

Det är med andra ord viktiga poäng för båda lagen. Det är verkligen imponerande av lilla Freiburg som var tippade att åka ur Bundesliga av spelbolagen inför säsongen att ha häng på en Europaplats och ha hela 14 poäng ner till Fortuna Düsseldorf på den negativa kvalplatsen.

Innefektivt Leverkusen

Embed from Getty Images

När Bundesliga drog igång igen efter Coronauppehållet var de nära att vann borta mot RB Leipzig men efter en VAR-bedömning slutade matchen istället 1-1 vilket även det är ett väldigt starkt resultat. Det följdes upp av ett magplask (0-1) mot bottenlaget Werder Bremen och nu senast hämtade de upp ett 3-1-underläge till 3-3 borta mot Eintracht Frankfurt.

Bayer Leverkusen städade av både Werder Bremen och Borussia Mönchengladbach relativt enkelt med totalt 7-2 i målskillnad i de två första matcherna efter omstarten. Men nu senast föll de med hela 4-1 hemma mot Wolfsburg. Trots ett bollinnehav på nästan 70% i den matchen hade de endast 1 skott på mål jämfört med Wolfsburgs nio.

På skadefronten saknar Bayuer Leverkusen en av sina bästa målskyttar i Kevin Volland och även Lars Bender ser ut att missa matchen.

Plockar Freiburg +0,75

Embed from Getty Images

Speltipset från vår sida i den här matchen blir Freiburg +0,75 till 1,95 gånger pengarna hos Pinnacle. Den linan hittar du under asian handicap och betyder att vi vinner pengar om Freiburg vinner eller spelar oavgjort och får halva insatsen tillbaka om de förlorar med uddamålet.

Freiburg har ett tätt försvar som tagit de långt den här säsongen. Leverkusen såg extremt ineffektiva ut nu senast och saknar Volland som brukar sätta bollarna för dem. Ett oavgjort resultat känns inte alls otroligt här och linan +0,75 gör att vi även har delvis täckning om Leverkusen vinner med uddamålet.

När vi blickar mot inbördes möten har hela tre av fyra senaste matcherna slutat oavgjort och de fyra matcherna har totalt bjudit på fyra mål vilket även det talar för vårt spel.

För och emot speltipset:

  • Leverkusen såg direkt svaga ut nu senast.
  • Freiburg +0,75 har gett vinst i tre av de fyra senaste inbördes möten.
  • Leverkusen saknar en av sina bästa målskyttar mot ett starkt försvar.
  • Leverkusen vinner mot Freiburg om de når sin ordinarie nivå.
  • Detta blir lagens tredje match på en vecka. Gynnas Leverkusen med bredare trupp?

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Freiburg +0,75 (halva insatsen tillbaka vid uddamålsförlust)
Odds:1,95 hos Pinnacle
Rygga spelet: Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Fredag 29/5 kl 20:30
Oddset framtaget: Onsdag 27/5 kl 09:00
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.