Bundesliga pumpar vidare och ett skadedrabbat Hertha Berlin tar under lördagen emot Augsburg inför en tom Olympiastadion. Vi har analyserat lagen och oddsen och plockat ut ett målspel inför matchen.

Speltips
Speltips:Över 2,5 mål
Odds:1,8 hos William Hill
Rygga spelet:Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 30/5 kl 15:30

Uppehållet på grund av coronaviruset verkar ha gynnat Hertha Berlin. När ligan tillfälligt stängde ner hade de bara vunnit en av de sju senaste matcherna och släppt in 17 mål på de matcherna.

Sedan omstarten har de två segra, en oavgjord och målskillnaden 9–2. Nu senast fick de med sig en poäng efter 2-2 borta mot tabellfyran RB Leipzig.

Bottennapp nu senst för Augsburg

Gästande Augusburg stod för en riktigt blek insats nu senast när de spelade 0-0 hemma mot jumbon Paderborn. Det var inte heller bara ett bottenlag som stängde matchen som de inte lyckades dyrka upp. Paderborn hade faktiskt fler avslut mot mål än Augsburg i matchen och bollinnehavet var nästan helt jämnt (55-45).

De övriga två matcherna sedan omstarten har resulterat i en seger (3-0 mot Schalke) samt en förlust (1-2 mot Wolfsburg).

När lagen har mötts de senaste säsongerna har det blivit väldigt sevärda matcher. Nu senast vann Augsburg med 4-0 hemma och innan det lyckades Hertha vinna med 4-3 borta mot Augusburg.

Snittat 4,75 mål per match inbördes sedan 2018

Embed from Getty Images
När vi analyserat statistiken och oddsen är det spel som sticker ut för oss över 2,5 mål som känns helt givet här. För det spelet får vi fina 1,8 hos William Hill vilket är hela 4% högre än snittoddset hos övriga bolag.

Ser vi till inbördes möten har alla fyra matcher mellan lagen från 2018 och framåt gått över 2,5 mål med ett målsnitt på 4,75 mål per match.

De två lagen radar samtidigt upp matcher som går över linan på 2,5 mål. Hertha Berlin har gått över linan på 2,5 mål i 14 av de 18 senaste Bundesligamatcherna (77,7%). Augsburg har gått över 2,5 mål i 10 av de 15 senaste ligamatcherna (66,6%). Sedan omstarten efter corona har fem av sex matcher för de två lagen gått över 2,5 mål.

Defensiva skadeproblem för Hertha

Embed from Getty Images
Hertha saknar även viktiga spelare, inte minst defensivt. Hela fem spelare är uteslutna från spel och ytterligare tre som är tveksamma till spel. Bland annat målvakten Thomas Kraft saknas vilket gör att norrmannen Rune Jarnstein får en ny chans i målet trots sin tavla nu senast mot Leipzig.

Utöver det är hela fyra backar osäkra för spel. Mittbackarna Niklas Stark samt Karim Rekik är skadade och det ser även ut som att de två vänsterbackarna Maximilian Mittelstädt samt Marvin Plattenhardt missar matchen vilket gör att 17-årige Luca Netz får chansen till vänster.

När ett lag som vanligtvis går över 2,5 mål i 77% av sina ligamatcher saknar sin ordinarie målvakt, två mittbackar samt två vänsterbackar känns överspelet givet här.

För och emot speltipset:

  • Stora defensiva skadeavbräck för Hertha.
  • Sedan 2018 har inbördes möten snittat 4,75 mål per match.
  • Hertha har 14 av 18 senaste över 2,5
  • Augsburg har 10 av 15 senaste över 2,5 mål
  • Augsburg körde fast nu senast mot Paderborn. Ny låsning nu?

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Över 2,5 mål
Odds:1,8 hos William Hill
Rygga spelet: Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 30/5 kl 15:30
Oddset framtaget: Fredag 29/5 kl 09:00
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.