Det har varit många derbymatcher på spelschemat under uppstarten av La Liga, och nu är det dags för ännu ett derby. På torsdagskvällen drabbar de baskiska lagen Alaves och Real Sociedad samman. Jag anser att Real Sociedad har målats upp som allt för stora favoriter av spelbolagen, och därför finns det spelvärde att hämta i hemmalaget.

Speltips
Speltips:Alaves som vinnare med asian handicap +0.5
Odds:1.94 hos Pinnacle
Rygga spelet:Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 18/6 kl 19:30

Inför torsdagens derby finns det en hel del spännande frågetecken. Kommer Alexander Isak att få chansen från start? Har Real Sociedad lyckats behålla momentum under uppehållet eller blir det hemmastarka Alaves som drar det längsta strået? När åsikter går isär finns det ofta värde att hämta hos ena sidan, och det är just ett sådant spel jag väljer att sätta mina pengar på.

Starka hemma men svaga borta

Embed from Getty Images

Alaves gjorde en blek insats i första matchen efter uppehållet och förlorade med 2-0 mot Espanyol. Dock har Alaves varit svaga på bortaplan hela säsongen igenom, så det är svårt att dra för stora slutsater av den förlusten.

På hemmaplan har Alaves däremot varit svårslagna under hela säsongen. De har bara förlorat 3 av 14 hemmamatcher den här säsongen i La Liga. De har bland annat tagit poäng av Atletico Madrid och Valencia. Vi kan alltså vänta oss ett Alaves fyllt av självförtroende när de tar emot rivalerna Real Sociedad.

Stor press på säsongens succélag

Embed from Getty Images

Real Sociedad är något av säsongens succélag i La Liga då de ligger på en något oväntad fjärdeplats i tabellen. De har flera unga intressanta spelare bland annat de skandinaviska talangerna Alexander Isak och Martin Ödegaard. Svenske Isak var i en vansinnigt bra form innan uppehållet, men gjorde inget stort avtryck under senaste matchen.

Innan uppehållet var Real Sociedad ett av de formstarkaste lagen i La Liga med fyra vinster på de sista fem matcherna. Förväntningarna inför återuppstarten var därför stor, men i premiären efter uppehållet kom Real Sociedad inte alls upp till samma nivå. De stod för en platt insats och kryssade (1-1) mot Osasuna. Varken startspelaren Willian José eller inhoppande Alexander Isak kom upp i nivån som förväntas av dem. Sociedads tränare Imanol Alguacil har alltså ett och annat att tänka på gällande startelvan.

För stort favoritskap på gästerna

Tittar vi på oddsen så anser jag att spelbolagen har övervärderat Real Sociedad i den här matchen. De ligger förvisso många placeringar före Alaves i tabellen, men jag tycker att det finns en hel del som tyder på att gästerna kommer få det svårare än förväntat.

Real Sociedad såg sega ut i sin första match efter uppehållet och de verkar ha en bit kvar tills de når upp till nivån som de höll tidigare den här säsongen. Nu ska de dessutom spela på bortaplan mot hemmastarka Alaves som är fyllda av revanschlusta efter att ha förlorat sin senaste match i La Liga.

De ojämna oddsen avspeglar sig på handikappen som erbjuds, och det är också där som jag hittar mitt bästa spelvärde. Mitt bästa spel för dagen blir Alaves som vinnare med asian handicap +0.5 till oddset 1.94. Det betyder att spelet sitter om Alaves vinner eller om matchen slutar oavgjort.

För och emot speltipset:

  • Alaves har vunnit fyra av de sex senaste hemmamatcherna mot Real Sociedad
  • Alaves har bara förlorat 3 av 14 hemmamatcher den här säsongen i La Liga
  • Real Sociedad har vunnit fyra av sina sex senaste matcher i La Liga

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Alaves som vinnare med asian handicap +0.5
Odds:1.94 hos Pinnacle
Rygga spelet: Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 18/6 kl 19:30
Oddset framtaget: Tisdag 16/6 kl 14:00
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.