Fredag och midsommarfirande. Kan det bli bättre? Jo det kan det faktiskt. För på midsommarkvällen är det dags för en toppmatch i Premier League! Tottenham tar emot Manchester United, och det finns många intressanta funderingar på förhand.

Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:2,01 hos Pinnacle
Rygga spelet:Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Fredag 19/6 kl 21:15

Det råder intressanta omständigheter inför fredagens toppmatch i Premier League. Båda lagen har chans att nå Champions League-platserna. Men vilka har dragit största nytta av uppehållet?

Corona-uppehållet kom som en skänk från ovan för Tottenham. De hade hamnat i en hemsk formsvacka med bara tre vinster på de tio sista matcherna innan uppehållet. Dessutom var de offensiva stjärnspelarna Harry Kane och Son skadade. Det ska bli intressant att se om Tottenham kan vända den svaga trenden — och om Kane och Son är redo att producera direkt.

Fem raka utan förlust

Embed from Getty Images

För Manchester United var uppehållet inte lika välkommet. Förvisso har Rashford och Pogba nu haft tid att återhämta sig från sina skador. Men å andra sidan hade Manchester United en riktig formtopp innan uppehållet, med fem raka matcher utan förlust. Under den perioden vann de både mot Manchester City och Chelsea. Frågan är om Manchester United kan behålla sin fina form, eller om de har tappat momentum.

En tillknäppt historia?

Embed from Getty Images

Vad kan vi då förvänta oss av den här matchen? Jo jag tror på en tajt match med få målchanser. Båda lagen kommer att vara aningen ringrostiga på grund av uppehållet, och då brukar det vara anfallsspelet som får lida.

Dessutom tror jag att båda tränarna kommer att prioritera defensiven över offensiven. Mourinho är ju känd som en tränare som är defensivt inriktad i sitt tänkande. Solskjaer har visat den här säsongen att i matcher mot andra topplag så är det en solid defensiv som gäller.

Det har blivit under 2.5 mål i sju av de senaste nio matcherna som Manchester United har spelat mot lag från topp sex i tabellen. Med tanke på hur jag tror att matchbilden kommer att bli så är det underspelen som lockar. Det enda som gör mig fundersam är att båda lagen får tillbaka viktiga offensiva spelare.

Men till min glädje är oddsen på underspel så pass höga att det finns ett stort spelvärde jämfört med min egen värdering. Jag spelar under 2.5 mål till det generösa oddset 2,01 gånger pengarna.

För och emot speltipset:

    • Det har blivit under 2.5 mål i Manchester Uniteds sex senaste bortamatcher i Premier League
    • Det har blivit under 2.5 mål i sju av de nio senaste matcherna som Manchester United har spelat mot lag från topp sex i tabellen
    • Det har blivit under 2.5 mål i tre av Tottenhams fyra senaste matcher mot de sex topplagen i tabellen
    • De offensivt skickliga spelarna Kane, Son, Rashford och Pogba är tillbaka efter skador

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:2,01 hos Pinnacle
Rygga spelet:Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Fredag 19/6 kl 21:15
Oddset framtaget: Torsdag 18/6 kl 09:00 Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.