Arsenal åkte på en riktigt smäll när Premier League återupptogs. 3-0-förlust mot City, två skador samt en avstängning blev facit när de nu försöker ladda om inför lördagens möte borta mot Brighton där vi plockat ut en vinnare.

Speltips
Speltips:Brighton
Odds:3,4 hos Bwin
Rygga spelet:Öppna konto hos Betsafe här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 20/6 kl 16:00

Arsenal hade häng på de eftertraktade Europaplatserna inför onsdagens omstart och mötet mot Manchester City. Hade de lyckats vinna den matchen hade de endast haft två poäng upp till Manchester United på en Europaplats.

Men genom den blytunga förlusten känns en Europaplats allt mer avlägsen för Arsenal som endast med en poängs marginal ligger på den övre halvan av tabellen.

Arsenal såg allt annat än motiverade ut i andra halvlek mot Manchester City när regnet vräkte ner över dem och allt gick emot dem. Nu gäller det att ladda om fort för redan på lördag väntar Brighton som spelar för överlevnad och kommer vara motiverade till max.

Flera försvarare saknas

Embed from Getty Images

På Arsenals skadelista fanns redan Calum Chambers och Sokratis Papastathopulos innan matchen mot City. Under matchen skadade både Pablo Mari samt Granit Xhaka sig samtidig som David Luiz drog på sig ett rött kort och nu är avstängd. Inte mindre än fyra försvarare r med andra ord mest troligt borta från spel inför matchen mot Brighton.

När de två lagen möttes i december vann faktiskt Brighton med 2-1 på Emirates och faktum är att på de fyra senaste matcherna mellan lagen har Brighton två segrar och två oavgjorda mot Arsenal.

Senast Arsenal vann mot Brighton var säsongen 2017-18 när de slog de med 2-0 hemma på Emirates.

Hittade en fungerade defensiv innan uppehållet

Embed from Getty Images

Brighton ligger endast två poäng ovanför nedflyttningsstrecket och har väldigt mycket att spela för. Efter en tung period runt december/januari med flera förluster började de hitta en stabil defensiv och under de fyrs sista omgångarna innan uppehållet släppte de endast in tre mål.

Är det något vi sett i ligorna efter omstarten utan publik är att det blir färre mål och inte minst i första matcherna kan det vara svårt att hitta tempot och kreativiteten i offensiven. En tätare matchbild ger Brighton ökade chanser att lyckas knipa en seger.

Vårt speltips här blir att Brighton vinner matchen till 3,4 gånger pengarna hos Bwin. Även om vi väger in faktorer som motivation, Arsenals skadeproblematik och inbördes möten blir den viktigaste faktorn här just Bwins värdering.

Snittet bland övriga spelbolag är i skrivande stund 3,13 och flera bolag ligger under tre gånger pengarna. Det gör att vi gärna synar Bwin när de erbjuder ett så pass högt odds på Brighton.

För och emot speltipset:

  • Brighton har fyra raka utan förlust mot Arsenal.
  • Arsenal kan sakna hela fyra försvarsspelare.
  • Brighton är motiverade då de spelar för överlevnad.
  • Arsenal har en match i benen, kan vara positivt och negativt.
  • Arsenal kan vara ute efter revansch för den tunga förlusten nu senast.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Brighton
Odds:3,4 hos Bwin
Rygga spelet: Öppna konto hos Betsafe här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 20/6 kl 16:00
Oddset framtaget: Torsdag 18/6 kl 10.30
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.